Ivan1007 написа:Аве вярвам ти за показателите, ама и на мен си вярвам.
.....
Да виниш друг за взетите от теб решения не помага много.
Кръгом и пак напред.
И като се спреш или стой твърдо или бягай бързо.

Нормално е да си вярваш. Разликата между това, което аз казвам, и твоя опит е, че статистиката се базира на много индивидуални случаи и дава осреднени стойности, докато твоя личен опит е един, уникален, и е напълно възможно да си в горния или долен екстремум. Пък и в средата да си, няма еднакви случаи. Статистиката се ползва за ориентир, за обща рамка, а е ясно, че освен обективната среда има и субективни качества. И ситуацията на всеки е резултат от комбинация между двете. В случая на Стеф мисля, че тя има основания да търси пропуснати ползи от забавянето по вина на имиграционните (тяхна грешка, с решение на съд) и е права да го коментира. А дали може да го направи, отделен въпрос. Според мен тя не вини тях за цялото си решение, а само за двете години забавяне по тяхна вина. И не чака помощ от това, а просто описва как късметът може да е с теб, но може и да ти обърне гръб в някои случаи.
Ти също си описал своята история и как късметът е бил понякога против теб, но си компенсирал с лични качества или поне си опитал. Таня каза, че това иска да чуе - истории. Който иска, споделя, който не - не