Раждане в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
Californian

Раждане в Канада

Мнение от Californian »

Баща ми ще покани приятелката ми на гости в Канада за да и дадат виза.
И ми е интересно как стоят нещата с раждане в Канада?
Някъде из yahoo answers видях, че Канада е една от страните даващи гражданство на бебето независимо с какъв статут са родителите вярно ли е това или не.
Също как стоят сега нещата с даване на туристически визи на Българи има ли някой явявал се скоро. Тук става въпрос за покана от Канадски гражданин за да му дойде на гости. Колко дълга виза се издава, въобще всичко свързано с туристически визи в Канада и раждане в Канада би ми било интересно.
Ако има някакво значение аз съм с постоянно Канадско жителство но аз не искам да очаствам по какъвто и да било начин в поканата.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Раждане в Канада

Мнение от Bistra »

Веднага мога да ти кажа, въпреки че не е ясно кой ще ражда. :rofl:
Бебето ще е канадски гражданин, макар че родителите му може и да не са.
Визовият режим за българи, идващи в Канада, в момента е облекчен.
На моят баща приятелката пристигна преди 2 месеца с 10 годишна канадска виза, а преди 1 седмица и издадоха подобна и за USA....Oбаче тя няма да ражда. Нито пък аз съм участвувала в поканването и. :lol:
Така че не виждам проблем баща ти да си покани своята, пък ще стискаме палци да я одобрят за виза. :y:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Bistra написа:Веднага мога да ти кажа, въпреки че не е ясно кой ще ражда. :rofl:
Бебето ще е канадски гражданин, макар че родителите му може и да не са.
Визовият режим за българи, идващи в Канада, в момента е облекчен.
На моят баща приятелката пристигна преди 2 месеца с 10 годишна канадска виза, а преди 1 седмица и издадоха подобна и за USA....Oбаче тя няма да ражда. Нито пък аз съм участвувала в поканването и. :lol:
Така че не виждам проблем баща ти да си покани своята, пък ще стискаме палци да я одобрят за виза. :y:

Само да питам - приятелката на баща ти тя има ли стабилна работа и въобще как е в Канада - могат ли да откажат виза на човек защото го считат за потенциален емигрант - тоест съвсем без ясни правила като бяло и черно - да кажем - не ми харесва лицето ти защото изглежда на потенциален емигрант.
pumpy

Мнение от pumpy »

Ще се правиш на застрелян, какъвно всъщност не си. Взимал си виза и за САЩ и за Канада. Много добре знаеш как се дават и как се отказват. Да подаде и да види. А всеки може да ражда, където поиска стига да може да си плати сметката. Аз лично не виждам някакъв особен бенефит от канадскко граждаство след 18 години най-рано срещу скромните 25к и нагоре (това за щатско, ама в Канада няма да е много по-евтинко)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Californian написа: Само да питам - приятелката на баща ти тя има ли стабилна работа и въобще как е в Канада - могат ли да откажат виза на човек защото го считат за потенциален емигрант - тоест съвсем без ясни правила като бяло и черно - да кажем - не ми харесва лицето ти защото изглежда на потенциален емигрант.
На баща ми приятелката е пенсионерка. Дадоха и виза без проблеми (даже 2 пъти). Първият път беше нормална - 3 месечна. Сега е за 10 години като има право да напуска страната и да се връща след това. Даването на виза е нещо индивидуално. На един могат да дадат, а на друг да откажат, това е. Няма писани правила. На млади хора отказват по-често.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

pumpy написа:Ще се правиш на застрелян, какъвно всъщност не си. Взимал си виза и за САЩ и за Канада. Много добре знаеш как се дават и как се отказват. Да подаде и да види. А всеки може да ражда, където поиска стига да може да си плати сметката. Аз лично не виждам някакъв особен бенефит от канадскко граждаство след 18 години най-рано срещу скромните 25к и нагоре (това за щатско, ама в Канада няма да е много по-евтинко)
Е бил съм на две имигрантски интервюта за Щатите и Канада вярно е, но те нямат нищо общо с това дето моята приятелка преживява на два пъти. При мен бяха тихички и мирни и правилата бяха "математически" както аз обичам да казвам.
На нея един път и казват, че имала лице на потенциален емигрант и и дадоха лисчето с отказ за виза другия път - съжалявам но ми изглеждате като потенциален емигрант и тя като питала какво да направи за да и дадът виза - да се ожени в България и щели да и дадът виза за Щатите.

Наистина се интересувам как е в Канада и как протичат интервютата за виза.
Също могат ли да и откажат виза защото я смятат за потенциална емигрантка
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Упс, чак сега прочетох...тя била твоята приятелка( не на баща ти). В такъв случай предполагам, че отношението на канадците ще е подобно. На млади (сингъл) хора почти не дават посетителски визи. :(
pumpy

Мнение от pumpy »

Californian написа: Наистина се интересувам как е в Канада и как протичат интервютата за виза.
Също могат ли да и откажат виза защото я смятат за потенциална емигрантка
DA
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Californian написа:Баща ми ще покани приятелката ми на гости в Канада за да и дадат виза.
И ми е интересно как стоят нещата с раждане в Канада?
Някъде из yahoo answers видях, че Канада е една от страните даващи гражданство на бебето независимо с какъв статут са родителите вярно ли е това или не.
.
Това не е точно така. Поне единия родител трябва да е постоянно пребиваваш или канадски гражданин.
section 3(2) of the Current Act states that Canadian citizenship is not granted to a child born in Canada if, at the time of his/her birth, neither of his/her parents was a Canadian citizen or Canadian permanent resident and either parent was a diplomatic or consular officer or other representative or employee of a foreign government in Canada or an employee of such a person
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Начи викаш, ако е на екскурзия не става? То не, че са се зараздавали визи на бременни екскурзиантки, ама знаеш ли? Представи си следната ситуация: Остава 1 седмица до термина и от внушителната гледка на Ниагарския водопад се сецва и и изтичат водите. Детето какво е тогава? Или линейката я кара в българското консулство за да роди на българска земя? :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Bistra написа:Упс, чак сега прочетох...тя била твоята приятелка( не на баща ти). В такъв случай предполагам, че отношението на канадците ще е подобно. На млади (сингъл) хора почти не дават посетителски визи. :(
А от чисто любопитство колко време отнема спонсорството на постоянен жител ако се ожениш за някой в България?
А има ли годенически визи?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Californian написа:А от чисто любопитство колко време отнема спонсорството на постоянен жител ако се ожениш за някой в България?
А има ли годенически визи?
Към мен ли е този въпрос? Не знам, честно да ти кажа. Нямат брак. Някой друг, ако знае може да ти каже.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Предполагам, че имаш представа колко струва една зъбна пломба.

Сега си представи колко струва едно раждане, в което са ангажирани множество медицински лица, посленяколкодневна хоспитализация и наблюдение.

И сега си представи колко струва едно раждане с усложнения! Горното + още х10.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Bistra написа:Начи викаш, ако е на екскурзия не става? То не, че са се зараздавали визи на бременни екскурзиантки, ама знаеш ли? Представи си следната ситуация: Остава 1 седмица до термина и от внушителната гледка на Ниагарския водопад се сецва и и изтичат водите. Детето какво е тогава? Или линейката я кара в българското консулство за да роди на българска земя? :)
Линейката я кара в най-близката канадска болница, където ражда, после подаряват една сметка за 20К на щастливата родилка, а детето автоматично получава българско гражданство по произход.
davidT

Мнение от davidT »

домашно раждане и си готов :rofl:
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"