Върнати документи/Отхвърляне на кандидатура.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
kristian31
Мнения: 297
Регистриран на: Съб Юли 09, 2011 3:41 am

Re: върнати документи

Мнение от kristian31 »

добре де,нали стажът се гледа да е без прекъсване,и без значение по каква специалност е?
DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
Аватар
electrified
Мнения: 168
Регистриран на: Съб Юли 23, 2011 4:32 am
Местоположение: Варна

Re: върнати документи

Мнение от electrified »

kristian31 написа:добре де,нали стажът се гледа да е без прекъсване,и без значение по каква специалност е?
Не ти разбрах въпроса. В случая те са му признали специалността, но не и стажа, тъй като човека е бил нает като продавач-консултант(нищо че е изпълнявал функциите на зам.управител). За тях това не е стаж. А и има едно условие че трябва да си работил поне една година в последните пет по специалността. А тъй като те явно не му го признават, то тй автоматично е изключен от подбора.
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.


http://immigration2quebec.blogspot.com
kristian31
Мнения: 297
Регистриран на: Съб Юли 09, 2011 3:41 am

Re: върнати документи

Мнение от kristian31 »

Мисълта ми е ,че точки за стаж(8т. макс)се дават за самия стаж като квалифициран работник,без значение по какво е стажа,не е задължително да е по дипломата.
DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
Zlatkovi
Мнения: 150
Регистриран на: Пет Сеп 07, 2012 6:05 am

Re: върнати документи

Мнение от Zlatkovi »

Има длъжности, които кебекарите не ги смятат за квалифицирани и не дават точки за тях. Това са всички длъжности ниво Д на класификацията на професиите им NOC. На предната страница има линк, може да видиш кои са. В най-общи линии това са всички продавачи, касиери, общи работници и т.н.
Документи Монреал - 12.2012
Искане за допълнителни документи - 07.2013
Сертификати - 05.2014
Документи Нова Скотия - 07.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
vodi4ka
Мнения: 3
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2011 3:57 am

Re: върнати документи

Мнение от vodi4ka »

Имам въпрос. Имам професионална квалификация Сътрудник социални дейности, отговаряща на тяхното Home care. това е в търсените професии в новите изисквания. Но все още нямам стаж по нея, взех я юли месец. Та мога ли да кандидатствам все пак. Останалите изисквания ги покривам като ниво на език, години и т.н. Защото нали пише да е придобита дипломата в последните 5 години.
Аватар
electrified
Мнения: 168
Регистриран на: Съб Юли 23, 2011 4:32 am
Местоположение: Варна

Re: върнати документи

Мнение от electrified »

vodi4ka написа:Имам въпрос. Имам професионална квалификация Сътрудник социални дейности, отговаряща на тяхното Home care. това е в търсените професии в новите изисквания. Но все още нямам стаж по нея, взех я юли месец. Та мога ли да кандидатствам все пак. Останалите изисквания ги покривам като ниво на език, години и т.н. Защото нали пише да е придобита дипломата в последните 5 години.
Не е задължително стажа ти да е по твойта специалност. Достатъчно е да имаш някакъв стаж и да ти го признаят т.е. както казват Zlatkovi да не е ниво Д на класификацията на професиите им NOC - продавачи, касиери, общи работници, бензинджии и т.н. И както стана ясно от темата в т. число влиза и специалист продажби в телекомуникационна компания.
Само за протокола да кажа че в Бг. това е достатъчно условие да те вземат на държавна работа за да оперираш с европейски пари (ако имаш връзки). Също така е достатъчно да си била асистентка в Сблъсък на Иван и Андрей (визирам Мария Велкова) за да станеш главен експерт във ДФЗ в централата в София. В каква държава живеем само, а?
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.


http://immigration2quebec.blogspot.com
Аватар
emili_vn
Мнения: 1241
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 4:21 am
Местоположение: Montréal

Re: върнати документи

Мнение от emili_vn »

А да взема аз да ви попитам как така решихте, че на човека не са му признали стажа???
Проблема изобщо не е такъв и както виждам за пореден път търсите под вола теле. Не е зле да разберете, че списъка с търсени професии и квалифицирания стаж са различни критерии, като единствената връзка, която имиграционните правят между тях е в случай, че кандидатът притежава диплома, придобита преди повече от 5 години: тогава те гледат дали квалифицирания стаж е по специалността, за да дадат или не точки за търсена професия.
Всичките тези твърдения, че стаж по професии извън групи А, В, С е неквалифициран, са безпочвени. За тези, които не са съгласни с мен, давам следния пример:

Професии - група Е (0 точки):
Architecture (BACC 4 ans)
Econimique (BACC 4 ans)
Musique (BACC 3 ans)
Psychologie (BACC 3 ans)
Droit (BACC 3 ans)
Искате да кажете, че не се дават точки за практикуването на тези професии?
Естествено - ако имате стаж като общ работник или продавач в супермаркет, няма как този стаж да мине за квалифициран.
istefanov написа:Вчера ми беше върнат целия комплект документи заедно с едно писмо с което ме уведомяват, че според новия закон не покривам критериите, и са посочили като единствена причина липсата на стаж по специалността.Аз съм завършил Икономика на търговията през 2005 и съм работил като специалист продажби в мобилен оператор 7 години.Парите от картата не са ми дърпали.Моля ако има и други като моя случай да споделят.Благодаря
Хайде сега да видим какво са му казали на човека и какви са тези нови изисквания, на които видиш ли той не отговарял?
Вместо веднага да почвате да гадаете и да разсъждавате, прочетете внимателно казуса - липса на стаж по специалността, а не липса на квалифициран стаж!!!!! Оценката дали стажа му е квалифициран или не и дали ще получи точки по този фактор, се извършва след като досието е ПРИЕТО ЗА ОБРАБОТКА. В случая връщат досието не защото стажът му не е квалифициран, а защото има ново изискване, а именно временно замразяване на процедурата по общия ред и прием на документи само на хора с търсени професии, ПРИЗНАТИ от имиграционните като такива (а не признати от нас самите, защото така ни се иска): за справка: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... andes.html"
И за тези, които ги мързи да четат:
Travailleurs qualifiés - Voir plus bas pour savoir si vous pouvez présenter
une demande dans la catégorie Travailleurs qualifiés
entre le 1er avril 2012 et le 31 mars 2013

и по-надолу много ясно са го написали:
Vous ou votre conjoint qui vous accompagne détenez un diplôme d’un établissement d’enseignement dans un domaine qui vous permet d’obtenir 6, 12 ou 16 points au critère domaine de formation de la grille de sélection des travailleurs qualifiés (voir Liste des domaines de formation permettant d’obtenir 6 points à la grille de sélection (PDF, 37 Ko) et Liste des domaines de formation permettant d’obtenir 12 ou 16 points à la grille de sélection (PDF, 34 Ko)). Le nombre d’années d’études requis pour l’obtention de votre diplôme doit être au moins égal au nombre d’années requis pour l’obtention d’un tel diplôme au Québec. Ce diplôme a été obtenu moins de cinq ans avant la date de présentation de votre demande. Si non, vous devez avoir exercé une profession dans un domaine relié à ce diplôme pendant au moins un an, à temps plein, au cours des cinq ans qui précèdent la présentation de votre demande.

И така в нашия случай намираме професията: Gestion de commerce (DEC 3 ans) в списъка на търсените професии, с които може да се кандидатства. Имиграционните определено не гледат само името на специалността (имаше някой дето повдигна въпроса за превода), а какви предмети са изучавани и дали се покриват със същата специалност тук. И тук възниква въпроса - дали са счели, че Икономика на търговията отговаря на Gestion de commerce (DEC 3 ans) по съдържание? Ако не са - това е проблема - непризната търсена професия още на база на изучаваните предмети в дипломата.
Ако са признали дипломата, са гледали дали има стаж по специалността, защото дипломата е придобита през 2005-та. И тъй като специалността, която търсят е Управление на търговията, естествено е свързания стаж да е управител, а не консултант, какъвто кандидатът явно не може да докаже по документи за съжаление.
istefanov написа:Документите подадох на 23.06.2012 Не виждам като търговски специалист, защо да не ми се признае.В самото писмо единствения мотив за връщане е че не признават стажа ми, но не и специалността.
Да - не признават стажа ти като стаж по специалността, за да отговориш на изискванията за прием на документите. Ще трябва да изчакаш март и да видиш какви промени ще настъпят - ако започнат да приемат документи по общия ред - ще минеш.
Други варианти
1/ да си търсиш работа като управител;
2/ да настояваш да ти сменят длъжността (което едва ли ще стане - осигурителния праг е доста по-висок от този за продавач-консултант);
3/ да намериш някой приятел с фирма, който да те "назначи" като управител на 4 часа и да си плащаш осигуровките, което ще е сума и то за 1 година.
4/ Да запишеш магистратура - например дистанционно в Свищов - 1 година, 2 сесии и дипломна работа - не излиза много скъпо.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
istefanov
Мнения: 17
Регистриран на: Нед Ное 27, 2011 8:55 am

Re: върнати документи

Мнение от istefanov »

Имаше проблем с качването на документа, но сега вече може да го видите:
http://dox.bg/files/dw?a=92cc812ab5"
http://dox.bg/files/dw?a=fd4bfdd6c5"
Аватар
electrified
Мнения: 168
Регистриран на: Съб Юли 23, 2011 4:32 am
Местоположение: Варна

Re: върнати документи

Мнение от electrified »

аз както го разбирам(да кажат и хората с повече стаж с Френския) ти ги връщат защото дипломата ти си я получил преди повече от 5 години от датата на подаване на документите и същевременно нямаш поне една година стаж по специалността ти от дипломата в 5-те години преди подаването на документите. Сега тук може да се водят спорове дали всъщност не са ти признали стажа по принцип или просто са решили че не отговаря на специалността ти. От тук нататък Емили ти е написла кави са ти опциите.
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.


http://immigration2quebec.blogspot.com
coolFIRE
Мнения: 92
Регистриран на: Чет Мар 17, 2011 2:59 pm

Re: върнати документи

Мнение от coolFIRE »

emily_vn, благодаря за хубавия анализ, и за мене беше поучителен.
Поздрави,
agent Ozo
Мнения: 9786
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: върнати документи

Мнение от agent Ozo »

Изключително прецизен и обоснован анализ на emily_vn, който се потвърждава изцяло от предоставените в последствие документи.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
AsicsFan
Мнения: 229
Регистриран на: Пет Май 22, 2009 11:50 am
Местоположение: Хасково, България

Re: върнати документи

Мнение от AsicsFan »

Стефанов,

Сериозно съчувствам и мога само да кажа горе главата и не се отказвай. Понякога хубавите неща стават бавно.

Направи каквото се изисква и опитай пак. Желая успех на теб и другите кандидати в момента.
Winners train, losers complain.
Sofia=>Toronto 2010-07-28
Citizenship 2014-11-13
Toronto=>Sofia 2021-04-28 (Завърнал се)
Аватар
electrified
Мнения: 168
Регистриран на: Съб Юли 23, 2011 4:32 am
Местоположение: Варна

Re: върнати документи

Мнение от electrified »

някой има ли предства каква е статистиката към момента за върнати документи - колко време след като ги получат и видят че има нещо нередно ти ги връщат?
гледам че istefanov е пратил юни месец, а са му ги върнали октомври месец. демек има около два месеца в които досието ти събира прахоляк в министерството докато някой реално го отвори да го разгледа.
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.


http://immigration2quebec.blogspot.com
velkov
Мнения: 171
Регистриран на: Пет Сеп 02, 2011 9:44 am
Местоположение: Sofiq

Re: Забавяне на accusé-то 2

Мнение от velkov »

Здравейте , и на нас вчера ни върнаха документите. При мен проблема е , че кандидатствам с професия транжор за която имам професионална кфалификация и стаж и е в списъка с търсени професии от секция А. Но с хубавото до тук. Осигурявам се на длъжност транжор но в дипломата ми пише технолог по месото . Има съвместимост по изучаваните предмети. Днес звънях и по училищата и в центровете за професионална кфалификация и навсякъде ми отговарят , че диплома с такава професия транжор не издава нито една институция в България. Как според вас да го обясня на Канадците това ??? Моля дайте акъл какво да направя .
01.02.2013 - DCSQ Монреал
05.03.2013 - Върнати документи
25.07.2013 - Изпратени документи
18.12.2013 - Получено акюзе
27.01.2015 - Искане на доп.документи
11.03.2015 - Доп.докс
sundance
Мнения: 210
Регистриран на: Нед Юни 26, 2011 3:15 pm

Re: Забавяне на accusé-то 2

Мнение от sundance »

velkov, много кофти се е получило.

Не знам какво да ти кажа, наистина! До каква степен има съвместимост на предметите?
Получени в Монреал - 21/12/12
Акюзе - 6/03/13
CSQ - 23/10/15
Получени в Сидни - 18/01/16
Баркодове - 26/02/16
Mедицински - 4/05/16
Покани за визи - 27/06/16
Полет - 4/09/16
Публикувай отговор