Бихте ли отишли на почивка в Мексико?
Re: Бихте ли отишли на почивка в Мексико?
Май аз съм този съфорумец за който стана въпрос по горе. Ходихем в Нуево Валарта - никакви проблеми. В комплекса според мене е напълно безопасно. Ние излизахме на 2-3 пъти - да ходим на екскурзий до близкото градче, на приключения с делифините и т.н. Също не сме срещали проблеми.
Хайде бе! Сигурен ли си?!yassen28 написа:...Ние излизахме на 2-3 пъти - да ходим на екскурзий до близкото градче...

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
Естествено - екскурзиЙ и т.н. Й са класика тука. Може да не пиша много,ама чета 

Благодаря на всички включили се. В Мексико ми харесва това, че е евтино и all inclusive, сравнително близо е, има хубави хотели и плажове и има исторически забележителности. Мисля си за Канкун, защото ще можем да отидем до пирамидата Чиченица, но освен тази екскурзия не искаме да обикаляме много или да ходим по барове или по дискотеки. Искаме да си стоим на плажа и в резорта.roumensp написа:По-безопасно и по-уредено е в Хавай и Флорида, но съответно и доста по-скъпо. Имам познати, които редовно ходят в Аруба и много я харесват, но това е прекалено далече за моя вкус.
В интерес на истината другият ни вариант е Хаваи, което определено ще излезе по-скъпо, но все пак и там е екзотично и доста по-безопасно. Какво ви е мнението за Хаваи? Има ли съфорумци ходили там?
Във Флорида съм живяла - там е страхотно красиво и има прекрасни дълги плажове, но не искам да повтарям, искам да отида някъде, където не съм била.
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
roumensp - на жена ти защо не й харесва в Мексико или само в Канкун?roumensp написа:Били сме в Нуево Ваярта и аз пак бих отишъл, а също и в Канкун, но жена ми не е на същото мнение и затова вече не ходим там. Щом мненията в едно семейство не съвпадат, какво остава за форума.![]()
- roumensp
Любимо място, номер 1 в списъка на места за почивка. Бил съм на всички острови и на всеки един има какво да се види, но определено предпочитам Оаху/Хонолулу, за където и заминаваме вдругиден. Причините да го харесвам, в допълнение на природа и климат, са уреденост, сигурност, развлечения, ниво на обслужването, всички говорят английски, ползваш си канадските карти и т.н. ... Рентваш си една кола за престоя и обикаляш където ти е кеф, без да се притесняваш от нищо.bucca написа:Какво ви е мнението за Хаваи?
Жега и престъпност. Моите разбирания по въпроса донякъде се разминават с нейните. BTW, в момента климата там е ОК, изобщо не е жега (по моите критерии).bucca написа:roumensp - на жена ти защо не й харесва в Мексико или само в Канкун?
Накрая май там ще отидем. Просто нещо ме спира за Мексико, колкото и да ми се иска да отида там.roumensp написа:Любимо място, номер 1 в списъка на места за почивка. Бил съм на всички острови и на всеки един има какво да се види, но определено предпочитам Оаху/Хонолулу, за където и заминаваме вдругиден.
Аз съм си харесала Мауи, защото съм чувала, че в Хонолулу има твърде много туристи, а ние с мъжа ми предпочитаме по-спокойни места.
- roumensp
Ами тогава изберете някой ризорт в близост до Лахайна (много са) и почивайте. Кауаи също е спокоен, но е по-красив (наричат го The Garden Island). Аз вече си събрах багажа и след 12 часа летя.bucca написа:Накрая май там ще отидем. Просто нещо ме спира за Мексико, колкото и да ми се иска да отида там.roumensp написа:Любимо място, номер 1 в списъка на места за почивка. Бил съм на всички острови и на всеки един има какво да се види, но определено предпочитам Оаху/Хонолулу, за където и заминаваме вдругиден.
Аз съм си харесала Мауи, защото съм чувала, че в Хонолулу има твърде много туристи, а ние с мъжа ми предпочитаме по-спокойни места.
Бил съм в Мексико много пъти, вкл и в Мексико Сити и "най-опасния" курорт - Акапулко. Два пъти водихме и детето ни. Мога да кажа, че ако имаш комън сенс нищо няма да ти се случи. Ходенето до Чичен ица е губене на един ден, без много да си заслужава. Много по-добре е да се посети Тулум с уникалния му плаж. Ако искаш да похарчиш по-малко пари и да се излежавате предимно на плажа, Мексико си е супер.
Хаваите са друга история - както с уникални плажове, така и с много места за обикаляне без риск. От Хавайските острови не съм бил само на Молокай и Ланай. Всеки остров си е уникален сам по себе си. Ако решите да отидете там за 2 седмици си заслужава да посетите два острова за по една седмица. Полетите м/у островите не са скъпи и отнемат около 1/2 час. Вземете си стая с киченет за да си готвите. Ако вземете хотел на Канапали шор - Мауи, ще сте съвсем близо до Лахайна. Може да си ядете на терасата и да си гледате океана и отсрещния Ланай за без пари. На Хаваите има аномалии в цените - напр. филе от хубава риба може да се намери за $3-4, колкото струва и една връзка зелен лук. Така че, ако набивате повече на риба и по-малко на салати, ще спестите
Главната улица на Лахайна е пълна със заведения, има и галерия на Крисчан Лейсън. Рентвайте кола и се разходете по Роуд то Хана - сигурно един от най-живописните кражбрежни пътища в света. На мен обаче любимия ми е Големия остров - като почнеш от Мауна Кеа, Kилауеа, райската долината Уайлеа и свършиш с еднинствения плаж в света със зелени пясъци (над 2 часа ходене пеша в една посока).
Над Кауай и Оаху – задължителна разходка с хеликоптер.
Задължително е и да опитате калуа, освен ако не сте муслимани
Моя избор би бил – Мауи и Големия остров.
Хаваите са друга история - както с уникални плажове, така и с много места за обикаляне без риск. От Хавайските острови не съм бил само на Молокай и Ланай. Всеки остров си е уникален сам по себе си. Ако решите да отидете там за 2 седмици си заслужава да посетите два острова за по една седмица. Полетите м/у островите не са скъпи и отнемат около 1/2 час. Вземете си стая с киченет за да си готвите. Ако вземете хотел на Канапали шор - Мауи, ще сте съвсем близо до Лахайна. Може да си ядете на терасата и да си гледате океана и отсрещния Ланай за без пари. На Хаваите има аномалии в цените - напр. филе от хубава риба може да се намери за $3-4, колкото струва и една връзка зелен лук. Така че, ако набивате повече на риба и по-малко на салати, ще спестите

Над Кауай и Оаху – задължителна разходка с хеликоптер.
Задължително е и да опитате калуа, освен ако не сте муслимани

Моя избор би бил – Мауи и Големия остров.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Добре а има ли карибски остров който може да сравните с Хавай, един вид еднакво хубави. Дотук разбрах че най-хубаво е на Хавай и най- скъпо и ако искаш да спестиш пари и пак да е хубаво Мексико, Куба и доминикана.
Незнам някой дали е ходил примерно на Кайманите, Аруба и там другите карибски курорти но ще е интересно мнение и сравнено с Хавай как е.
Лично много ми се ходи до Хавай ама от Торонто май е бая солено.
Незнам някой дали е ходил примерно на Кайманите, Аруба и там другите карибски курорти но ще е интересно мнение и сравнено с Хавай как е.
tot2311 написа:Добре а има ли карибски остров който може да сравните с Хавай, един вид еднакво хубави. Дотук разбрах че най-хубаво е на Хавай и най- скъпо и ако искаш да спестиш пари и пак да е хубаво Мексико, Куба и доминикана.
Има,Бермудите,обаче е доста солено като за български емигрант в Канада.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Няма! Хаваите не са чак толкова скъпи! Хаваите са сигурно единственото екзотично място в света където извън курортите няма мизерия и е супер сейф. В моята класация единствено Таити ги "бие". Хаваите са неземно красиви - Таити божествено.tot2311 написа:Добре а има ли карибски остров който може да сравните с Хавай, един вид еднакво хубави. Дотук разбрах че най-хубаво е на Хавай и най- скъпо и ако искаш да спестиш пари и пак да е хубаво Мексико, Куба и доминикана.
Безопасно е ако не се ебаваш с храната им - иначе става напечено http://www.youtube.com/watch?v=3uy_qp240Ps"bucca написа:От известно време се колебаем дали да отидем на почивка в Мексико, но се притесняваме доколко е безопасно.
И аз не мисля, че на Хаваите е чак толкова скъпо. От западното крайбрежие цените са съвсем поносими.
Карибски острови, за които се сещам в момента и които са езкотични са St. Lucia, Turcs and Caicos, Хаити.
Моята мечта е да отида на Бора Бора, но там вече е ужасно скъпо и неоправдано да се дават толкова пари, освен ако не си милионер
Карибски острови, за които се сещам в момента и които са езкотични са St. Lucia, Turcs and Caicos, Хаити.
Моята мечта е да отида на Бора Бора, но там вече е ужасно скъпо и неоправдано да се дават толкова пари, освен ако не си милионер

Аз под Таити имах предвид Френска полинезия – Бора Бора, Муреа, Раятеа и т.н. Сигурна ли си, че искаш да отидеш до Хаити? Хаити, който май се е отървал първи в региона от колонизацията, е самото доказателство, че колонизацията май не е чак толкова лошо нещо.