Честито!!!T_LEO написа:От вчера и ние сме включени в групата на одобрените за интервю![]()
![]()
Ние също нямаме нотариална заверка на актовете, преди 6.12.2011 това не беше нужно. Нямаше изискване актовете да бъдат нотариално заверени. Интересното е, че в последното писмо което ние получихме с искане за допълнителни документи нищо не се споменава за актове за раждане и брак. Сега си мисля, дали да не им изпратя и актовете за раждане и брак (заверени). Като нищо след година се присетили и това да потърсят...mariko_san написа:Здравейте, за статистиката и ние получихме същото писмо на мейла като Вакавчиева33 на 12.12 вечерта.
На пръв поглед изглежда наистина, че досието е изгубено и трябва да се събира наново документ по документ.
Това на нас ни отне няколко месеца, а за нашия архив пазим папка класьор с всички пратени документи, копирани лист по лист. Отделно пазим и копие на товарителницата, с която през сайта на Спиди се вижда датата, часа и името на служителя във Виена, приел нашия пакет документи.
Ако имиграционните искат да ни третират по новите правила хубаво, но те не казват открито какви са намеренията им. Заглавието на мейла на Ружица Спасоевич е меко казано несериозно (Намерение за отхвърляне на молба заради липсващи документи), да не говорим, че е и адски безотговорно размяткването на хиляди документи на толкова много кандидати и личните им данни, за които те са поели ангажимент да пазят в конфиденциалност.
Между другото и ние не сме заверявали нотариално личните си документи- актове за раждане и брак, когато пускахме, защото нямаше изискване за това.
Това ме подсеща- някой има ли копие на изискваните документи преди 6.12.2011? Ние не пазим разпечтка.
Все още не сме решили какво ще предприемем, но така или иначе срокът от 90 дни вече тече.
Поздрави на всички и хубави и топли празници, въпреки всичко!
По спомен, от Софийски университет си взехме за интервюто през октомври такива - цената беше някъде около 30-на лева.dobinko написа:Дали някой се е сблъсквал от университет при вадене на академична справка да му искат главоломна сума пари?Става въпрос за Шуменски университет, а сумата е 400лв/четиристотин!/ Аз съм придружаващ кандидат, какво мислите?
Поемате голям риск, има вероятност документите да се загубят по пътя. Едно евентуално вадене на нова диплома ще отнеме време, после преводи, и т.нат...много ще се забавите, а това няма да се хареса на имиграционните.Icoman написа:Със съпругът ми се замислихме, дали биха приели да изпратим оригиналите на дипломите ни, вместо исканите от тях заверени копия. От това по-голяма доказателство няма! Склонни сме да поемем риска да се разделим за известно време с оригиналите. Но знам ли как ще реагират...........ние им искаме едно, а те ни пращат друга..........
Моля, ако някой е изпращал оригинални дипломи да сподели какъв е бил повода.
Благодаря предварително!
В какъв смисъл те отрязаха, отказа ти да направят академична справка ли?dobinko написа:Днес тотално ме отрязаха в ту-варна за тез заверки![]()
иначе акад. справка в този университет е 150 лв