Victoria, British Columbia има ли българи ?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Re: Victoria, British Columbia има ли българи ?

Мнение от miteto »

Павел написа:Пишеш неграмотно, дори за общ работник; как си станал студент е мистерия
Значи или си автор на някоя българска граматика (че имаш такива високи стандарти) или не си виждал как пишат хората в България родени след 1990-та. Момчето си пише съвсем нормално като за някой, който не полага писмен изпит пред БАН по българска граматика и правопис.
Аватар
ivandaman
Мнения: 5245
Регистриран на: Съб Яну 30, 2010 9:09 pm
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Re: Victoria, British Columbia има ли българи ?

Мнение от ivandaman »

Преди години имах един познат в подобна ситуация... Той БГ гаджето му канадка от Ванкувър и се бяха запознали в университет в Германия.. Момчето идваше всяко лято в Канада с нея за ваканциите... Не се стигна до учене на Канадска територия..

Както вече споменаха (преди мен) на тая възраст няма проблем да пробваш, експериментираш, да правиш грешки и да се учиш от тях..

Давай смело с рогата напред пък каквото сабя покаже.. В най-добрия случай ще си прекараш чудесно и ще имаш един интересен опит от "другия край на света", в най-лошия, ще се разочароваш и ще се върнеш в Холандия/Европа ..
_________________________________________________
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for & ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
edelwais
Мнения: 968
Регистриран на: Чет Дек 04, 2003 2:31 pm
Местоположение: Edinburgh, Scotland

Re: Victoria, British Columbia има ли българи ?

Мнение от edelwais »

ivandaman написа: Както вече споменаха (преди мен) на тая възраст няма проблем да пробваш, експериментираш, да правиш грешки и да се учиш от тях..

Давай смело с рогата напред пък каквото сабя покаже.. В най-добрия случай ще си прекараш чудесно и ще имаш един интересен опит от "другия край на света", в най-лошия, ще се разочароваш и ще се върнеш в Холандия/Европа ..
:y:

само имай предвид, че е възможно за някои от местните ти да си в ролята на мароканец - без значение цвета на кожата :)
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аватар
Kan_Tangra
Мнения: 5866
Регистриран на: Пет Апр 02, 2004 2:40 am
Местоположение: България

Re: Victoria, British Columbia има ли българи ?

Мнение от Kan_Tangra »

С повечето мнения съм съгласен. Само да добавя за по-ясно. Както наема е хилядарка, просто умножаваш по 3 и получаваш месечните си разходи. В краен случай ако се стискаш като "български студент в България", може да го докараш до умножение по 2. И това без да броим таксите за университета. Които не знам колко са, за международни студенти, но нищо чудно да са едно 20000$ на година. Заеми и стипендии за случайни международни студенти няма. Особено не и държавни. Без да плащаш таксите, ще ти вземат студентската виза.
Със студентска виза нямаш право на работа. А без студентска виза няма как да дойдеш.

Изобщо .. това да си намериш приятелка канадка е все едно да си намериш копче от балтон. А ти искаш към него да получиш цял балтон, ей така от небето. Приятелката е последния кахър.
Виж, ако тя се ожени за тебе, и те спонсорира, тогава започва да има някакъв шанс.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг


ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Guinness
Мнения: 1643
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 10:54 pm
Местоположение: Edinburgh,Scotland

Re: Victoria, British Columbia има ли българи ?

Мнение от Guinness »

play3rbg,брато,слушай бате ти Жоро и няма да сбъркаш.Казал ти е всичко в прав текст.Таз мома хубава ,щом сега не иска да направи компромис,смятай,че всичко един ден ще отиде в кофата.Да ,ама потърпевшия ще си ти и всичко ще е на твой гръб/***.Затова давй смело, подвизавай се в леглото,а в същото врме се оглеждай за някоя европейка и като стане това я прати девойката да си седи при мама и тате,да си гледа малоумните толк-шоута за полуидиоти и още по-идиотския спорт наречен хокей,да плющи хамбургери и Labat blue/на това му казват бира :rofl: :rofl:/ до припадък и да се рови у преспите.
nataliya_s
Мнения: 5
Регистриран на: Сря Апр 20, 2011 3:24 pm

Re: Victoria, British Columbia има ли българи ?

Мнение от nataliya_s »

Само в Български форум може да се прочетат такива простотии. Момчето задава въпрос, и вместо някой да му отговори конкретно, започват обиди, коментари какъв е, приятелката му каква е, колко е грамотен и т.н. Как може да наречете някого трол? Кое по-точно ви дава право да обиждате? Вие да не би да сте перфектни?

На вас може въпросите да ви се струват тъпи, но за хора, които не са в Канада не е така. Понякога е много трудно да намериш информацията,която ти трябва. В крайна сметка за това са форумите, за да питаш. Като не ви харесва, недейте да влизате, или поне недейте да отговаряте. Във всяка тема, която се започва, има по 5 страници излищни коментари и почти никаква важна информация, така че нищо чудно,че никой не намира това,което го интересува.

Сега сигурно ще се излеят много коментари за това,колко съм тъпа,необразована и т.н, но изобщо не ми пука, и даже няма да си направя труда да ги прочета. Просто ми писна, всеки път, когато вляза в този форум за да прочета теми,които ме интересуват, да попадам на обиди и глупави коментари от хора,които нямат никакво право нито да съдят, нито да обиждат. Точно това ми напомня защо не искам да съм в България, и защо избягвам Българите в чужбина!
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11762
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Victoria, British Columbia има ли българи ?

Мнение от optics »

nataliya_s написа:Как може да наречете някого трол? Кое по-точно ви дава право да обиждате?
Да разсъждаваме разумно, а да не се палим. Отговарям:

Не съм тръгнал да го обиждам директно напр. "алоу ти си трол!"
Написах следното:
Или си трол или не си ползвал търсачката.
Да почнем отзад напред - за търсачката - Има поне една подобна тема т.е. за българи във Виктория. Ако беше потърсил, щеше да я е намерил и щеше да е доста по-осведомен. Форумите не са черна кутия в която задаваш въпрос и получаваш безплатно качествен, верен и полезен отговор. За съжаление някои хора ги разглеждат по този начин. Не се замислят, че нечий чужд труд трябва да компенсира собствения им мързел, а сякаш от небето ще им падне добре смелена и поднесена информация.
Има и друг тип хора (първата част) - тролове. Сега -- обърни внимание, че в контекста на форумите "трол" не е гадно същество от "Хари Потър", а е човек който се забавлява за сметка на добри хора които съвестно му отговарят на въпросите, вярвайки му, че е такъв за какъвто се представя - новодошъл, кандидатстващ за процедурата и прочие. Всъщност отговорите не го интересуват, той за себе си тържествува как манипулира хората, как ги вкарва в нерви, а понякога и в спорове помежду им. Такива има редовно. Например небеизвестният батката, записван и гонен с най-различни псевдоними, последният от които - newcomer.
Такива хора вършат изключително лоша услуга на истинските питащи тъй като убиват желанието на отговарящите да отговарят или най-малкото ги правят подозрителни.

И след всичко това (което аз мислех, че се подразбира - а и то наистина се подразбира от повечето форумци) аз му отговорих ясно и конкретно на въпроса.

Така че, уместно е ти да си вземеш думите назад "и вместо някой да му отговори конкретно"!
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Victoria, British Columbia има ли българи ?

Мнение от pumpy »

А ако троловете са повече от един ? Интересно как задаваш въпрос и/или коментираш такъв и общо имаш по 4/5 мнения от регистрирането си до днес ? Но пък говориш от висотата на морален стожер на малкото ни виртуално общество ?
nataliya_s
Мнения: 5
Регистриран на: Сря Апр 20, 2011 3:24 pm

Re: Victoria, British Columbia има ли българи ?

Мнение от nataliya_s »

Първо, изобщо не съм се палила, а просто изразих мнение за това,което виждам в този форум постоянно. Няма значние дали "трол" е хубаво определение, или не. Можеше просто да напишеш(извинявам се,че говоря на "ти") "Здравей, има вече такава тема, разрови се или ползвай търсачката и ще я намериш". Ясно и куптурно. Второ, това, което написах не беше само за този коментар, но и за останалите. А също и не само за тази тема. Но не го написах за да се карам с някого,а само да споделя раьдразнението си от факта,че за пореден път, като вляза в този форум за да потърся малко информация от хора,които са минали по този път, ми се налага да изчета по няколко страници( някой път) с безмислени, и често груби коментари, докато стигна до някой коментар, който съдържа някаква информация.

Колкото за това,колко отговора,отговора/въпроса имам, не мисля че има значение. Не задавам въпроси тук, точно защото знам какви отговори ще получа, както и не коментирам на въпроси, на които не знам отговора.
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11762
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Victoria, British Columbia има ли българи ?

Мнение от optics »

nataliya_s написа:Първо, изобщо не съм се палила, а просто изразих мнение за това,което виждам в този форум постоянно. Няма значние дали "трол" е хубаво определение, или не. Можеше просто да напишеш(извинявам се,че говоря на "ти") "Здравей, има вече такава тема, разрови се или ползвай търсачката и ще я намериш". Ясно и куптурно. Второ, това, което написах не беше само за този коментар, но и за останалите. А също и не само за тази тема. Но не го написах за да се карам с някого,а само да споделя раьдразнението си от факта,че за пореден път, като вляза в този форум за да потърся малко информация от хора,които са минали по този път, ми се налага да изчета по няколко страници( някой път) с безмислени, и често груби коментари, докато стигна до някой коментар, който съдържа някаква информация.

Колкото за това,колко отговора,отговора/въпроса имам, не мисля че има значение. Не задавам въпроси тук, точно защото знам какви отговори ще получа, както и не коментирам на въпроси, на които не знам отговора.
Можеше - да, ако бях безчувствено компютърче, което отговаря на въпроси. Ако беше прочела по-внимално каквото обясних, щеше да разбереш, че причината за твоето раздразнение (цитирам -- безмислени и груби коментари) не е защото повечето хора са груби и без мисъл, а защото една малка група предизвиква останалите и ги прави подозрителни.

В една друга тема, бях писал, че не виждам смисъл в обсъждане на мнения, спорове и аргументи, а че трябва да се споделят само лично проверени факти. И който пита - да си сортира фактите. Но това ми мнение хич не се ползва с популярност.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
newcomer
Мнения: 1598
Регистриран на: Чет Сеп 20, 2012 9:48 am

Re: Victoria, British Columbia има ли българи ?

Мнение от newcomer »

Guinness написа: play3rbg,брато,слушай бате ти Жоро и няма да сбъркаш.Казал ти е всичко в прав текст.Таз мома хубава ,щом сега не иска да направи компромис,смятай,че всичко един ден ще отиде в кофата.Да ,ама потърпевшия ще си ти и всичко ще е на твой гръб/***.Затова давй смело, подвизавай се в леглото,а в същото врме се оглеждай за някоя европейка и като стане това я прати девойката да си седи при мама и тате,да си гледа малоумните толк-шоута за полуидиоти и още по-идиотския спорт наречен хокей,да плющи хамбургери и Labat blue/на това му казват бира :rofl: :rofl:/ до припадък и да се рови у преспите.

Напълно споделям горното мнение.По добре си стойте в Холандия.Там и бирата ви бира и марихуаната е добра,а не като канадската трева и пикнята на която и викат там бира.На всичко отгоре и 3 пъти по скъпа.Не е случаен израза дай да изпушим по един холандец,да сте чували някога -дай да изпушим по един канадец.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Victoria, British Columbia има ли българи ?

Мнение от pumpy »

Kan_Tangra написа:....
Не е един, дето се е запътвал някога за BC.
Дежа вю!
:y: :y: :y:
Публикувай отговор