В очакване на покана за интервю...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
plamen04
Мнения: 61
Регистриран на: Нед Окт 16, 2011 2:27 am

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от plamen04 »

Здравейте приятели! Позволявам си така да се обърна към вас, защото си помагаме един на друг, било то с информация, съвет или просто мнение. Наистина това, че ще има интервю през март е страхотна новина! Много от нас (да не кажа всички) чакаме с нетърпение денят на интервюто си. Особено тези от нас, които имат по-продължително забавяне... Процедурата не е лесна и кратка, и всяко развитие в нея се вижда като светлина в дългия тунел, в който сме влезли. А тези, които сме получили писма в електронните си пощи, че сме включени в списъка на очакващите интервю, с такава надежда чакаме поканите си, че не знам как да опиша чувството... Желая на всички ни да получим писмо с покана за март 2013 и успешно преминаване на изпитанието! ;)
Док.Виена-09.12.11
Акюзе и TCFQ-26.03.12
Изт. $-03.04.12
Мейл за предст. покана-09.11.12
Интервю-04.06.2014-УСПЕШНО
Док.Сидни-12.06.14
Сума от кр.карта-16.08.14
Покана за мед./мед.-13.08.15/21.08.15
Покани за визи/визи03.09/24.09.15
Полет 19.10.15
minchev
Мнения: 167
Регистриран на: Сря Ное 02, 2011 12:49 am

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от minchev »

Имали някой така добър да даде адрес да драсна един e-mail че вече 6-ти месец ни вест ни кост.вече като включа компа и тои направо ми отваря пощата съмичък :rofl:
или пък тел. тъкмо да видя къде ми е френския
благодяря предварително
Документи, Виена - 28.10.2011
Осребрен чек - 29.02.2012
accusee (e-mail) - 05.06.2012
kristian31
Мнения: 297
Регистриран на: Съб Юли 09, 2011 3:41 am

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от kristian31 »

minchev написа:Имали някой така добър да даде адрес да драсна един e-mail че вече 6-ти месец ни вест ни кост.вече като включа компа и тои направо ми отваря пощата съмичък :rofl:
или пък тел. тъкмо да видя къде ми е френския
благодяря предварително
Biq.Vienne@micc.gouv.qc.ca,Ето тук съм писал,и ми отговориха за 5 дена.
DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
borislavd
Мнения: 4
Регистриран на: Сря Апр 19, 2006 7:02 am
Местоположение: Габрово

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от borislavd »

Здравейте,
Днес и аз получих мейл с искане в рамките на 90 дни от датата на получаване да изпратя следните документи:

DOCUMENTS À FOURNIR
VEUILLEZ NOUS RETOURNER LA PRÉSENTE LISTE ACCOMPAGNÉE DU OU DES DOCUMENTS COCHÉS CI-DESSOUS.
1. ÉTUDES ET FORMATION
· Copie certifiée conforme à l’original des certificats ou diplômes universitaires
· Copie certifiée conforme à l’original des relevés de notes correspondant aux diplômes universitaires présentés (incluant la description des cours) pour toutes les années d'études qui ont mené à l'obtention de ces diplômes
· Copie certifiée conforme à l’original des relevés de notes correspondant aux diplômes postsecondaires de formation technique (incluant la description des cours) pour toutes les années d'études qui ont mené à l'obtention de ces diplômes
· Traduction certifiée par un traducteur agréé des diplômes ou relevés de notes dont les originaux sont dans une langue autre que le français ou l’anglais

EXPÉRIENCE PROFESSIONNELLE ACQUISE AU COURS DES 5 DERNIÈRES ANNÉES

Pour chaque emploi ou stage déclaré dans la demande de certificat de sélection :
· Original d’une attestation ou d’un certificat de travail (les contrats de travail et les promesses d’embauche ne sont pas acceptés)
Et s’il y a lieu
· Photocopie d’un livret ou carnet de travail à jour

ATTENTION
Les attestations de travail doivent être produites sur papier à en-tête de l’entreprise et contenir les renseignements suivants :
- La durée de l’emploi (date du début et date de la fin de l’emploi);
- Le nombre d’heures travaillées par semaine;
- Les postes que vous avez occupés ainsi que la période pendant laquelle vous avez occupé ces postes;
- Une brève description des tâches;
- Les coordonnées de l’employeur (incluant le numéro de téléphone).
- Le nom de la personne signataire doit y être inscrit lisiblement, et le document doit être signé et daté.

Pour attester la légalité de l’expérience professionnelle* :

· Original ou copie certifiée conforme à l’original des preuves des cotisations sociales, ou preuve d’exonération du paiement des primes de sécurité sociale


С Молбата за селекция съм изпратил преведени копия на дипломите си за средно и висше образование (академична справка) + трудовата книжка.
Имате ли идея какво се очаква да изпратя сега?
Ще съм благодарен за всяко едно споделено мнение, защото честно казано съм малко затруднен какво точно мога да представя.

Благодаря предварително.
DCS 03.12.2011
Получени: 09.12.2011 г.
Искане на сертификати - 19.03.2012г.
Accusé de réception: 20.04.2012
Изпратени серификати TCFQ B1/A2 - IELTS 6.0 - 06.09.2012 г.
Аватар
karelia79
Мнения: 905
Регистриран на: Пет Мар 18, 2011 4:23 pm
Местоположение: Canada

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от karelia79 »

Дипломите трябва да са заверени копия. На информационната сесия казаха, е държат на заверени копия от съответното учебно заведение. Ако това е невъзможно, може да си направите заверките в МОН - услугата там е безплатна, но чиновниците са малко криви.
Искат атестации от работата, съдържащи описаната информация. Те много държат на това! И удостоверение от НОИ или НАП за платени осигуровки, поне аз така го разбирам. Но тъй като НОИ вече не издават, трябва да опитате да се снабдите от НАП с нещо такова.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
dobinko
Мнения: 37
Регистриран на: Чет Юни 10, 2010 6:46 am
Местоположение: Варна

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от dobinko »

Здравейте!
Ние също получихме писмо, с което изискват съответните документи, постнати от borislavd, странното е че пишат, че липсват тези документи, което е много учудващо защото сме изптратили дипломи-нотариално заверени, както си му е редът, договори за работа, трудови книжки, длъжностни характеристики, служебни бележки. И сега сме в шах.
1. Сега като изпращаме отново дипломи само от МОН /или съответното учебно заведение/ ли трябва да са заверени? Какво става с нотариалната заверка?
2. Тези атестации за работа за работите през последните 5 години, няма как да ги набавим, можем да получим такъв документ от последната месторабота. Някакъв съвет?
3. Преди в НОИ /мисля/ издаваха документ равносилен на информацията в трудовата книжка, все още правят ли го? Да пратим ли такъв документ и трудовите книжки отново?
4. Също така на нас ни искат копия на последните три фиша, за получена заплата, но на нас не ни издават фишове, получаваме заплатите си на ръка в брой и се подписваме на ведомости. Какво може да се направи по този въпрос?

Благодаря предварително, на всички които ще се включат....
kezos
Мнения: 54
Регистриран на: Вто Ное 15, 2011 3:04 pm

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от kezos »

Присъединяваме се, получихме същото писмо със същия текст тази сутрин. Всичко им е изпратено, а пише липсващи...При нас това писмо се получи в отговор на друго от наша страна от понеделник със запитване какво се случва с нашето досие.
Док.за Виена-30.11.2011

CSQ-03.06.2013-по пощата
док.до Sydney(N.E.)-18.06.2013
Баркодове-26.08.2013
Покана за медицински-19.09.2013 (направени на 27.09.2013)
Покана за визи-18.11.2013
Аватар
Jidja
Мнения: 250
Регистриран на: Вто Фев 22, 2011 7:11 am

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от Jidja »

dobinko написа:Здравейте!
Ние също получихме писмо, с което изискват съответните документи, постнати от borislavd, странното е че пишат, че липсват тези документи, което е много учудващо защото сме изптратили дипломи-нотариално заверени, както си му е редът, договори за работа, трудови книжки, длъжностни характеристики, служебни бележки. И сега сме в шах.
1. Сега като изпращаме отново дипломи само от МОН /или съответното учебно заведение/ ли трябва да са заверени? Какво става с нотариалната заверка?
1. В указанията са описали, че дипломите, както и академичните справки трябва да са заверени от съответното учебно заведение. Направи копие и разговаряй с деловодството и Ректор. Аз лично с молба исках заверка от Ректор, за по сигурно.
2. Тези атестации за работа за работите през последните 5 години, няма как да ги набавим, можем да получим такъв документ от последната месторабота. Някакъв съвет?
2.Вземете от последната месторабота ( в атестацията да пише на каква длъжност работите, дата на назначаване, кратка характеристика на отговорностите, ако е възможно, брой работни часове на седмица и че не сте в период на предизвестие) и си извадете справка по ЕГН от НАП за регистрирани трудови договори и справка за данни за осигуряване по ЕГН ( отивате в деловодството на НАП, пускате една молба със следното искане до ДИРЕКТОР, за да може накрая да я разпише Директор. Ще ви изготвят една обща справка: на първата страница са изписани наименованията на местата, на които сте работили, дата на сключване на договор , дата на прекратяване, Основна заплата и т.н. А втората част от справката е подробна за осигурителния доход, отработени дни за всеки месец, размер, отработени часове ....Ако сте работили на граждански договор ( няма да бъде отразено в първата част от сравката, тъй като тя е само за регистрирани трудови договори, но във втората част ще има данни, че вие сте бил осигуряван. ) Ние имахме проблем в НАП Пловдив - не знаеха каква е тази справка и не искаха да я издават. Аз им обясних, че тази справка се издава от НАП и се нарича точно по този начин и ако обичат да се обърнат към по-информирани служители, защото ще им занеса справката, издадена от друг НАП, но придружена с жалба. След няколко дни се обадиха да кажат, че справките ни са изготвени. А преди това ми обясняваха как не съм разбирала от дума и как такаава справка не се издавала и да съм ходила в НОИ, да но в НОИ справката не е толкова подробна и толкова официална. Справката изисквайте да бъде за период от 5 години преди датата на подаване на документи.

4. Също така на нас ни искат копия на последните три фиша, за получена заплата, но на нас не ни издават фишове, получаваме заплатите си на ръка в брой и се подписваме на ведомости. Какво може да се направи по този въпрос?
Аз също се подписвам на ведомости и не получавам фиш, но помолих да ми изготвят. Те макар и да не дават фишове мисля че изготвят такива. Кажете, че ви трябва за нещо друго. На ваш близък, който ще кандидатства по някаква програма...
Благодаря предварително, на всички които ще се включат....


Успех :) Ние минахме интервю успешно и всичко беше точно.
Не забравяйте да си направите копия на всички документи, които изпращате. На интервюто на нас ни изискваха всички документи, които сме подали да ги носим с придружен превод.
Аватар
Icoman
Мнения: 265
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 3:05 pm

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от Icoman »

Здравейте и от нас!
Първо искам да поздравя всички, които са получили заветното писмо за включване в списъка за предстоящо интервю и да им пожелая от сърце Дядо Коледа да им донесе, така чаканата покана за предстоящата сесия :)!!!
Ние също получихме подобно писмо с искане за допълнителни документи. Сещам се, че в темата за изминалото интервю доста се дискутира относно тези бележки от НАП или НОИ (ще трябва да се преборим, няма начин), но това което ме вълнува е копието на дипломите за висше образование. Моля, ако някой е минал по този път, да драсне някой ред. Какво точно трябва да се направи? Да се отиде в учебен отдел и да се изиска копие, с печат и т.н.?

PS' Благодаря на всички, които откликвате на нашите въпроси и помагате с инфо! Това наистина е един много ценен форум!

Отново успех на всички и благодаря предварително за инфото!
Документи Виена - 16.12.2011
Accusse - 20.04.2012
Вкл.в листа на чакащи интервю-11.09.2013
Интервю 05.06.2014- Успешно !!!Счупен принтер...Очакване на сертификати по пощата.
Получени!!!
Документи NS-09.07.2014
Медицински- 09.09.2015/25.09.2015
Аватар
Icoman
Мнения: 265
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 3:05 pm

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от Icoman »

Благодаря на karelia79 и Jidja за изчерпателните отговори!
Както винаги сте много любезни, бързи и готови да помогнете!
Искам да попитам Jidja (т.к. явно е правил/а копие на дипломата и заверка), как се прави това копие (предполагам, че не става въпрос за фотокопие или греша?)? Какви са стъпките и от къде трябва да започна, от учебен отдел предполагам?
Документи Виена - 16.12.2011
Accusse - 20.04.2012
Вкл.в листа на чакащи интервю-11.09.2013
Интервю 05.06.2014- Успешно !!!Счупен принтер...Очакване на сертификати по пощата.
Получени!!!
Документи NS-09.07.2014
Медицински- 09.09.2015/25.09.2015
dobinko
Мнения: 37
Регистриран на: Чет Юни 10, 2010 6:46 am
Местоположение: Варна

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от dobinko »

Jidja Благодаря за изчерпателния договор. За дипломите, възможно ли е все пак да се заверят в МОН, и това само в София ли се случва? Питам защото съм учила в друг град, различен от този в който живея....а сега с малко бебе е малко по-сложно. По въпроса с атестациите не бях достатъчно изчерпателна, аз съм в майчинство от известно време, в този случай има ли нещо по различно, а също фишове за заплата ако ми издадат със задна дата ще бъде за повече от година назад, което не мисля че ще зарадва канадците, нещо друго като доказателство би ли било по-удачно? Също така съпруга ми от околко 1-2 месеца е безработен, следва ли да изиска от бившата си вече работа атестация и фишове, дали ще му издадат? Евентуално от новата работа да, която ще започне скоро, одобрен е но още не е започнал. Разбира се с пакета документи, който ни изискват ще приложим новите обстоятелства-смяната на работата на съпруга ми. Съжелявам, че е така заплетено, и благодаря още веднъж за всички които се отзовават и помагат.
mare_sr
Мнения: 121
Регистриран на: Сря Ное 03, 2010 3:24 am
Местоположение: Montréal, QC

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от mare_sr »

Icoman написа:Благодаря на karelia79 и Jidja за изчерпателните отговори!
Както винаги сте много любезни, бързи и готови да помогнете!
Искам да попитам Jidja (т.к. явно е правил/а копие на дипломата и заверка), как се прави това копие (предполагам, че не става въпрос за фотокопие или греша?)? Какви са стъпките и от къде трябва да започна, от учебен отдел предполагам?
Точно за фотокопие става въпрос, копираш носиш си оригинала за сверка и копие и на копието ти слагат печат и подпис и вярно с оригинала. Това е все едно на нотар само, че направено от учебното заведение което е издало дипломата. Защото канадците вече не вярват на никакви документи издадени при нас, и заверени копия при нотариуси и прочие, пак и с право!!! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ! И да отиваш в учебен отдел, най-важното е всъщност какви са служителите там и колко готови да си свършат работата. Ако ли не влизаш в действие и почваш да ходиш от един при друг, без да се отказваш и ще стане работата, при ректор при декан, при който и да е, докато не получиш желания резултат.

Добинко, ами избираш или в МОН или в учебното заведение. Но лесно няма, щом сте тръгнали по този път извинения не бива да си намираме, все пак за Вас го правите и за Вашата кандидатура.
Пак и пробвай да се обадиш в учебен отдел и да се уговориш с тях да си свършите работата посредством куриери, за Ваша сметка разбира се или някой познат, колега, който е там да свърши тази работа. Варианти винаги има.
Аватар
Double Trouble
Мнения: 225
Регистриран на: Вто Авг 31, 2010 7:57 am

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от Double Trouble »

Да споделя нашия опит със заверки на дипломи от учебните заведения /при подаването знаехме, че може или при нотариус или от самото учебно заведение, но в крайна сметка пратихме заверените от нотариус - все още можеше/.
За дипломата ми от средното нямаше никакъв проблем. Обадих се в канцеларията по телефона, попитах може ли да ми подпечатат копие с печат и вярно с оригинала, казаха, че няма никакъв проблем, да дойда и веднага ще стане.
В университета /Софийския/ беше малко по-сложно. Отидохме в канцеларията при секретарката на факултета и тя ни обясни най-любезно че нямат право да слагат печати /?!?!?!?/ и ни отряза. Отидохме при декана, който се отзова веднага, извади печат и веднага се разписа, написа "вярно с оригинала" и сложи печат. Супер, с изключение на малката подробност, че печата беше на деканата на историческия факултет, а самата диплома е подпечатана с някакъв голям официален печат на университета, който по нищо не прилича на този от заверката. По тази причина предпочетохме да изпратим нотариалните заверки. Специално за Софийския не знам дали има начин да се добере човек до този печат, който се слага върху дипломите.
При всички случаи почнете от някъде - учебен отдел е добър вариант, и настоявайте, ако те ви откажат, поне да ви кажат при кой да отидете.
Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Писмо изчакване - 19.06.2012
Интервю - 25.10.2012 - Успешно!
Док. до Сидни - 08.11.2012
Мед. формуляри - 29.01.2013
Zlatkovi
Мнения: 150
Регистриран на: Пет Сеп 07, 2012 6:05 am

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от Zlatkovi »

Трудничко е със заверките от университета. В ПУ също инспекторките категорично отказват да подписват. Със зор ни подписа директор Учебен отдел, като 100 пъти ни обясни, че сме много прости и такава заверка няма да ни свърши работа и да ходим в МОН за легализация, ама айде от него да мине. :@
Документи Монреал - 12.2012
Искане за допълнителни документи - 07.2013
Сертификати - 05.2014
Документи Нова Скотия - 07.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
Аватар
martatabs
Модератор
Мнения: 1385
Регистриран на: Вто Мар 02, 2010 5:51 pm
Местоположение: Бургас

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от martatabs »

При моята заверка на дипломата за средно образование се наложи да почакам седмица, за да направят сверка с архива. Нямаше проблем и ми издадоха не едно, а две копия с печат "Вярно с оригинала" за всеки случай.
Публикувай отговор