Щатско висше образование в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
Californian

Re: Щатско висше образование в Канада

Мнение от Californian »

Павел написа:Зависи дали и дипломата ти ще е виртуална, като "следването", или хартиена - във втория случай може да ти потрябва при липса на тоалетна хартия.

Някой да е чул някой да е завършил он лайн и да си е намерил работа или пък емигрирал?

Питащият преди да ми тегли една "пловдивчанка", да тегли същата на този, дето го е прилъгал да "завърши в Сиатъл", без да е стъпвал там, и си хвърли парите на вятъра.

Абсолютно така и така си давал купища пари за образование - поне да беше се възползвал физически да си там та да можеш да си търсиш работа. Дори и да не е в топ университет ама да си физически в страната.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Павел, кой ти каза, че не съм бил в Сиатъл и кой ти каза, че дипломата ще ми е "виртуална"?
Дипломата си е стандартна американска диплома, на която няма да пише, че съм завършил онлайн.
Университетът е SEVIS approved, т.е. ако искам мога да си извадя студентска виза по всяко време.
Цената на онлайн програмата е същата, като тази която е ин клас. Колегите ми работят основно в Боинг и Майкрософт.
Успехът ми е отличен, а университетът не бих казал, че е лесен за завършване.

Обаче, не съм в този форум, за да обсъждам дали унивесритет ми едобър или не, а за да разбера как да се добера до Канада с цел имиграция или поне легален начин за работа.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Californian написа:
Павел написа:Зависи дали и дипломата ти ще е виртуална, като "следването", или хартиена - във втория случай може да ти потрябва при липса на тоалетна хартия.

Някой да е чул някой да е завършил он лайн и да си е намерил работа или пък емигрирал?

Питащият преди да ми тегли една "пловдивчанка", да тегли същата на този, дето го е прилъгал да "завърши в Сиатъл", без да е стъпвал там, и си хвърли парите на вятъра.

Абсолютно така и така си давал купища пари за образование - поне да беше се възползвал физически да си там та да можеш да си търсиш работа. Дори и да не е в топ университет ама да си физически в страната.

Не е проблем да отида физически в САЩ, за да уча. Обаче аз гледам семейство в България, жена и малко дете.

Аз си издействах стабилна отстъпка за обучението, защото бях студент в БГ бранш, където цената беше 1/3 от тази в САЩ и сега съм заварено положение. Просто продължих онлайн от ин клас.

Аз не искам да отида в САЩ или Канада на всяка цена, защото ако е за да отида само, мога да го направя много лесно - студентска виза.

Идеята ми е да отида с диплома и знания, а и в момента в България съм ИТ мениджър и не се оплаквам от заплащането ми. Спокойно гледам семейство от 3 члена и изплащам кредит, дори спестявам.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

speedy написа:Ако това което учиш, ти докара и PMP сертификат, би било полезно. За мастърската титла не съм толкова сигурен.

Много технологични фирми имат нужда от PM, които разбират не само графици, а и това което се прави. Неразбиращи има много.
Този сертификат се изкарва допълнително.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

SFBG82 написа:
Не е проблем да отида физически в САЩ, за да уча. Обаче аз гледам семейство в България, жена и малко дете.

Аз си издействах стабилна отстъпка за обучението, защото бях студент в БГ бранш, където цената беше 1/3 от тази в САЩ и сега съм заварено положение. Просто продължих онлайн от ин клас.

Аз не искам да отида в САЩ или Канада на всяка цена, защото ако е за да отида само, мога да го направя много лесно - студентска виза.

Идеята ми е да отида с диплома и знания, а и в момента в България съм ИТ мениджър и не се оплаквам от заплащането ми. Спокойно гледам семейство от 3 члена и изплащам кредит, дори спестявам.
Е ти майче искаш направо с червения килим, дай боже тогава пожелавам ти го.
Но човек защо искаш да напускаш хубавото, познатото, в къщи то където и стените помагат, където няма конкуренция в твоята сфера....да отидеш някъде където борбата е голяма.
И дори и да имаш мъничко повечко парички, няма да можеш да се наслаждаваш на свободното си време както го правиш в България защото по тези земи се бачка по-яко от в България вярвай ми, доста по-яко...деплоймънти по 9-10 часа до към 2-3 часа, проблеми, звънят ти когато си поискат, няма кодекс на труда и да ги отебеш както се прави в България...
Не те разбирам но карай.

Мисълта ми е повечето хора дето искат да емигрират, не са като теб, повечето бачкат за по 400-500лв защото са завършили фиологии, истории, и тем подобни неща дето не се търсят и си мислят, че държавата им е виновна за това, че не могат да си намерят хубава скъпо платена работа....Пък ти не си от тези хора дето съм свикнал да чета, та за това не ми се сърди, че не те разбирам. 8)
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

В Тексас с ИТ ли се занимаваш?
Aries

Мнение от Aries »

Има доста програми, които са само он-лине: CGA, CMA са само две от тях. Не само се признават ами и заплатката хвърка с доста след тяхното завършване.
speedy

Мнение от speedy »

Aries написа: Има доста програми, които са само он-лине: CGA, CMA са само две от тях. Не само се признават ами и заплатката хвърка с доста след тяхното завършване.
Това са различни неща - CGA, CMA са нещо като титли на професионалисти, които са членове на съответните асоциации, а не университетско образование. Друг е въпросът, че за да станеш член на CGA, CMA трябва да имаш университетско образование.

Затова написах, че ако се изкарва и PMP, което е като еквивалент на CGA, но за project management, би било действително полезно.

Иначе тази това мастърско образование може да помогне за точките при имиграция, но за намиране на работа PMP ще е по-сериозно.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Публикувай отговор