SFBG82 написа:
Не е проблем да отида физически в САЩ, за да уча. Обаче аз гледам семейство в България, жена и малко дете.
Аз си издействах стабилна отстъпка за обучението, защото бях студент в БГ бранш, където цената беше 1/3 от тази в САЩ и сега съм заварено положение. Просто продължих онлайн от ин клас.
Аз не искам да отида в САЩ или Канада на всяка цена, защото ако е за да отида само, мога да го направя много лесно - студентска виза.
Идеята ми е да отида с диплома и знания, а и в момента в България съм ИТ мениджър и не се оплаквам от заплащането ми. Спокойно гледам семейство от 3 члена и изплащам кредит, дори спестявам.
Е ти майче искаш направо с червения килим, дай боже тогава пожелавам ти го.
Но човек защо искаш да напускаш хубавото, познатото, в къщи то където и стените помагат, където няма конкуренция в твоята сфера....да отидеш някъде където борбата е голяма.
И дори и да имаш мъничко повечко парички, няма да можеш да се наслаждаваш на свободното си време както го правиш в България защото по тези земи се бачка по-яко от в България вярвай ми, доста по-яко...деплоймънти по 9-10 часа до към 2-3 часа, проблеми, звънят ти когато си поискат, няма кодекс на труда и да ги отебеш както се прави в България...
Не те разбирам но карай.
Мисълта ми е повечето хора дето искат да емигрират, не са като теб, повечето бачкат за по 400-500лв защото са завършили фиологии, истории, и тем подобни неща дето не се търсят и си мислят, че държавата им е виновна за това, че не могат да си намерят хубава скъпо платена работа....Пък ти не си от тези хора дето съм свикнал да чета, та за това не ми се сърди, че не те разбирам.