Поетапно първоначално пристигане

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
dwars

Поетапно първоначално пристигане

Мнение от dwars »

Може да е обсъждано вече, но не открих информация. Може ли някой да ми каже как стои въпроса, ако първо пристигне водещия, а известно време след това придружаващият/те. Става дума за първоначалното влизане в Канада. До колкото знам придружаващият не може да влезе без водещия, но как се доказва, че водещият вече е влязъл?
pumpy

Re: Поетапно първоначално пристигане

Мнение от pumpy »

Не вярвам да има нужда да се доказва каквото и да е, обаче спокойно може да пратиш на придружаващия те кандидат, фотокопие от паспорта ти с унищожената виза и копие от имиграционния документ, на който има печат кога си влязъл. Със сигурност повече от дастатъчно. Хора, в тази страна, ако говорите истината, хората ви ВЯРВАТ и по принцип ви се съдейства, а не обратното......

PS: когато майка ми и баща ми влизаха последния път в Щатите, а не виждам причина в Канада да е различно, на границата ги питаха защо идват и при кого и като ми казали името, имиграционния служител "изтеглил" информацията за мен в компа си и доста си поприказвали кога съм влизал и от къде. И това с канадския ми паспорт. Така че споко, всичко се знае, The Big Brother Is Watching ;)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

dwars написа:Може да е обсъждано вече, но не открих информация. Може ли някой да ми каже как стои въпроса, ако първо пристигне водещия, а известно време след това придружаващият/те. Става дума за първоначалното влизане в Канада. До колкото знам придружаващият не може да влезе без водещия, но как се доказва, че водещият вече е влязъл?
Няма проблем придружаващият да влезе по-късно, но все пак това трябва да е в рамките на срока на визата.
Имиграционите имат достатъчно добра компютърна система в която влизането на водещият кандидат ще бъде отразено до ден и час.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
dwars

Мнение от dwars »

Много благодаря за отговорите :y:
Публикувай отговор