плащане на такса

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
marinski77

плащане на такса

Мнение от marinski77 »

Здравейте, искъм да попитам дали накой е плащал таксата за разглеждане на документите с дебитна карта!!! :)
margaret

Re: плащане на такса

Мнение от margaret »

marinski77 написа:Здравейте, искъм да попитам дали накой е плащал таксата за разглеждане на документите с дебитна карта!!! :)
Плати с чек или с кредитна карта...с дебитна няма да стане...
10/10/2011 - Vienne
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
marinski77

Мнение от marinski77 »

с кредитна карта не мога защото съм с временен трудов договор и не могат да ми издадат кр. карта и ми предложиха да платя с дебитна но аз не съм сигурен. Много трудно!!!!!! :( :( :(
Вие как платихте?
pumpy

Мнение от pumpy »

с ЧЕК.....чисто и просто
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

marinski77 написа:с кредитна карта не мога защото съм с временен трудов договор и не могат да ми издадат кр. карта и ми предложиха да платя с дебитна но аз не съм сигурен. Много трудно!!!!!! :( :( :(
Вие как платихте?
Колко човека още трябва да ти кажат да си платиш с чек?!
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
becks

Мнение от becks »

marinski77 написа:с кредитна карта не мога защото съм с временен трудов договор и не могат да ми издадат кр. карта и ми предложиха да платя с дебитна но аз не съм сигурен. Много трудно!!!!!! :( :( :(
Вие как платихте?
Може да си извадиш предплатена кредитна карта
http://bit.ly/ROXYxZ"
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
pumpy

Мнение от pumpy »

Не познаваш ли някого в Канада, на когото имаш доверие да му пратиш документите си и сумата, той да ти купи money order и да препрати всичко в Сидней или там където му е мястото. Просто идея.
Може би става за дизнес идея. Вместо да плащаш комисионни на банка в БГ, намира се някой, който е готов да взима парите в България и да плаща тук с чек по досието на кандидата. Има хора, които периодично пращат пари на роднините си в България - за тях е добра комбинация също.
Изобщо начини има доста, освен с дебитна карта.
Успех
marinski77

Мнение от marinski77 »

tonich написа:
Вие как платихте?
Колко човека още трябва да ти кажат да си платиш с чек?!
Не съм малоумен!!!! Един познат си прати документите с чек, но му ги върнаха заради чека и аз затова търся други начини!!!!
belle

Мнение от belle »

Има дебитни карти, които са за разплащане в чужбина, каквато аз ползвах и нямах проблем с плащането, казва се Visa Space.
Аватар
Double Trouble

Мнение от Double Trouble »

С чек става много лесно и много хора, включително и ние, не сме имали никакви проблеми с плащането. Предполагам може да възникне проблем заради некомпетентни служители в банката. Ние си извадихме чека в ЦКБ на Дондуков 7, София, и хората там са много наясно, имат цяла папка със същите чекове, дори ни показаха как другите са попълнили своите, за да сравним, ако не сме сигурни за нещо.
Просто избери банка и клон, където са наясно. Това беше обсъждано в друга тема, кой от коя банка и кой клон е доволен, но сега не се сещам коя тема беше.
Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Писмо изчакване - 19.06.2012
Интервю - 25.10.2012 - Успешно!
Док. до Сидни - 08.11.2012
Мед. формуляри - 29.01.2013
Zlatkovi

Мнение от Zlatkovi »

Double Trouble, може ли да напишеш какво писахте на лицето и гърба на чека?
И тези допълнителни 15 евро къде ги включихте в сумата по чека или ги оставихте по сметката да има да теглят за такси.
Питам, защото ходих в централния клон на ЦКБ в Пловдив, уж знаеха за какво става въпрос, обаче казаха, че трябвало аз да им кажа къде какво да пишат - имена, основание и т.н.
ATTENTION! Les chèques doivent être libellés au nom du ministre des Finances du Québec et comporter, à l’endos, le nom du demandeur en caractères d’imprimerie.
Това ще рече, чек на името на министъра на финансите на Квебек и на гърба името на кандидата с печатни букви, нали?
Документи Монреал - 12.2012
Искане за допълнителни документи - 07.2013
Сертификати - 05.2014
Документи Нова Скотия - 07.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
pumpy

Мнение от pumpy »

Не, не ще рече това.....
Не си използва ИМЕТО на министъра, а просто се пише:
Pay to the order of: Le ministre des finances du Quebec
Zlatkovi

Мнение от Zlatkovi »

pumpy написа:Не, не ще рече това.....
Не си използва ИМЕТО на министъра, а просто се пише:
Pay to the order of: Le ministre des finances du Quebec
Да де, това имах предвид.
А на френски как е текстът, гледам че си запознат?
Документи Монреал - 12.2012
Искане за допълнителни документи - 07.2013
Сертификати - 05.2014
Документи Нова Скотия - 07.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
pumpy

Мнение от pumpy »

Това няма значение. Няма да можеш да намериш в БГ чекове с френски текст, така че вие подавате на служителя само "Le ministre des finances du Quebec"

Писането на гърба на чека става от вас лично след като си получите чека, на ръка с печатни бикви.

За 8 години в Канада не ми се е случило да имам чекове на френски, сигурно ако си клиент на Caisses Desjardins имаш шанс да са ти на френски, но аз не съм имал този "късмет" :)
Аватар
Double Trouble

Мнение от Double Trouble »

pumpy е прав, че няма да е никакъв проблем на английски. Няма значение дали е на френски или английски.
Ето тук си намерих и един стар пост, съвсем пресен от след като сме си извадили чека. Пускам го и гарантирам, че всичко беше ОК при така попълнен чек:
"Това, което попълваш ти е един формуляр на български, където описваш кой си и какво да пише на чека, а то е:
Да се плати на:Ministre des Finances du Québec
В полето, където описваш какво да пише на чека като основание за плащане пишеш: Les frais pour l`examen d`une Demande de certificat de sélection de / пишеш трите имена на водещия кандидат, ние писахме и дата на раждане ГГГГ/ММ/ДД, но другите преди нас бяха написали само имената; имаше и други варианти на основанието, може да ги помолиш да погледнеш чекове на други кандидати, ако искаш/
Пишеш си и сумата и това е.
Носи си лична карта, защото в банката ти я искат."
Чекът трябва да е задължително само за сумата, която покрива техните такси. Нито цент повече или по-малко, защото тогава ще ти го върнат. Допълнителната такса, за която пишеш, си я взимат отделно в банката за услугата да ти издадат чек. При нас беше около 20 лева. Нищо допълнително не трябва да прибавяш към сумата в чека.
Успех!
Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Писмо изчакване - 19.06.2012
Интервю - 25.10.2012 - Успешно!
Док. до Сидни - 08.11.2012
Мед. формуляри - 29.01.2013
Публикувай отговор