Въпрос

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Jack Jackov

Въпрос

Мнение от Jack Jackov »

Здравейте на всички, въпроса ми е следния, искам да работя като травайор отоном, но не знам каква точно е процедурата. Трябва ли да се регистрирам някъде и ако е необходимо къде.
Благодаря
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Въпрос

Мнение от ablood »

Ако правиш до $30'000 годишно (официално), няма нужда да се регистрираш и не чарджваш клиентите си с данъци. Купуваш си от някой магазин кочан с фактури, копие за клиента, и копие за счетоводителя. Пази всички разходни фактури!
Разбира се в зависимост от провиницията в която живееш, трябва да видиш какви дейности имаш право да извършваш без разрешително, а те не са много.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
yahoo

Re: Въпрос

Мнение от yahoo »

Хвани се да прочетеш цялата информация на официалния сайт за да няма после изненади. Когато се хващаш с подобно нещо си носиш сам цялата отговорност (плюс цялото ти имущество) и би трябвало да си съвсем наясно какво правиш. Ако смяташ да правиш под $30к за да ползваш облекчения режим без регистрации според мен е по-добре да си търсиш работа някъде и ще имаш по-малко главоболия. Навремето не си направих труда да прочета всички детайли и се наложи първата година да връщам ддс което не бях начислявал защото не бях регистриран понеже си мислех че ще бъде нещо съвсем дребно между другото. $30к са под 3 часа на ден средно пред годината работа и много бързо се минават.
Публикувай отговор