Закона за велосипедистите - вече в Уикито и с картинки
Закона за велосипедистите - вече в Уикито и с картинки
Привет,
След като пооправихме проблемите с акаунта и събрах мерак да попиша, разгеле вече е достъпна версия 1.0 на страницата в уикито, с доста повече подробности от дискусията която бяхме подели, а и с картинки. Което е друго важно - писал съм и глобите при нарушение, цитат на сайта на министерството на транспорта, 2012г.
Можете да я видите през уикито, от началната му страница > За душата > Спорт > Закона за движение по пътищата и велосипедистите или как да се движим безопасно и каква екипировка трябва да имаме според закона.
или директен линк:
http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 1%82%D0%B5
Предстои доработка със съвети и препоръки.
След като пооправихме проблемите с акаунта и събрах мерак да попиша, разгеле вече е достъпна версия 1.0 на страницата в уикито, с доста повече подробности от дискусията която бяхме подели, а и с картинки. Което е друго важно - писал съм и глобите при нарушение, цитат на сайта на министерството на транспорта, 2012г.
Можете да я видите през уикито, от началната му страница > За душата > Спорт > Закона за движение по пътищата и велосипедистите или как да се движим безопасно и каква екипировка трябва да имаме според закона.
или директен линк:
Winners train, losers complain.
Sofia=>Toronto 2010-07-28
Citizenship 2014-11-13
Toronto=>Sofia 2021-04-28 (Завърнал се)
Citizenship 2014-11-13
- milla
- Модератор
Re: Закона за велосипедистите - вече в Уикито и с картинки
AsicsFan написа:Привет,
или директен линк:
AsicsFan, благодарим ти за старанието и отделеното време. Изисква се наистина време и немалко труд да се синтезира, преведе и подреди информацията по темите. Справил си се чудесно!
Надявам се твоя пример да покаже и на остналите, че не е толко страшно да се пише и синтезира информацията в Уикипедията на форума.
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Когато бях на съд за обжалване на пътно нарушение преди мен имаше едно момиче, което го бяха глобили поради липса на светлоотразители на спиците на колелото, а тя самата заяви, че е била със светлоотразителна жилетка. Мястото е Монтреал.
Shit happens!
Всъщност как глобяват когато си с колело, след като не е нужна регистрация и не си задължен да имаш документи? На добра воля ли се разчита от страна на нарушителя?
Shit happens!
Всъщност как глобяват когато си с колело, след като не е нужна регистрация и не си задължен да имаш документи? На добра воля ли се разчита от страна на нарушителя?
- optics
- Модератор
Мисля че е ясно как. Или се легитимираш или те арестуват. Последното е написано черно на бяло в Би-Си правилника.Kpetrov написа: Всъщност как глобяват когато си с колело, след като не е нужна регистрация и не си задължен да имаш документи? На добра воля ли се разчита от страна на нарушителя?
При нас също така ясно е написано че:
-- Трябва да имаш поне една ръка на кормилото.
-- Не се разрешава да имаш в ушите слушалки. (поради което слушам музика на спикър)
Асикса ако е така любезен може да добави тия.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- ablood
- Обратна връзка:
Мамка му!optics написа:-- Не се разрешава да имаш в ушите слушалки.
Тъкно си купих нова каска.
Сега ще трябва да си купувам друга, с bluetooth.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Milla, мерси! Сметнах че е важно, освен това аз лично съм запален по темата и реших да споделя. Но както казах предстои доработка в раздела за съвети, така че не е приключено. Засега изложената информация обаче е пълна и няма да я преработвам.
Кофти.
Optics, а ти къде си? Аз бих ги добавил, ама първо ще проверя правилника на съответната провинция, затова кажи. Пиша само проверени и пресни неща, за да съм най-точен.
В тая връзка, аз ще проверя всъщност на всички провинции, но трябва малко време, докато онази нощ просто исках да приключа с Онтарио.
Ами явно при вас има такова правило. При нас в Онтарио няма. Това което съм посочил за глоби е пълния списък взет от сайта на министерството на транспорта. А колкото до глобяването - само един начин - полицая те спира на място, и вероятно връчва фиш. Иначе камера да те снима, забрави като нямаш номер като при колите/моторите.Kpetrov написа:Когато бях на съд за обжалване на пътно нарушение преди мен имаше едно момиче, което го бяха глобили поради липса на светлоотразители на спиците на колелото, а тя самата заяви, че е била със светлоотразителна жилетка. Мястото е Монтреал.
Shit happens!
Кофти.
Optics, а ти къде си? Аз бих ги добавил, ама първо ще проверя правилника на съответната провинция, затова кажи. Пиша само проверени и пресни неща, за да съм най-точен.
В тая връзка, аз ще проверя всъщност на всички провинции, но трябва малко време, докато онази нощ просто исках да приключа с Онтарио.
Citizenship 2014-11-13
Citizenship 2014-11-13
- optics
- Модератор
Мислех, че е очевидно къде съм - пише го под аватара, пише го и в предното ми съобщение.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
В момента са ми доста уморени очите, още повече разписах още една страница. Както и да е. Както казах ще проверя и за останалите провинции и ще допиша.
А както казах, разписах още една страница на тема какви колела и откъде може да си купим, и ориентировъчно ценовите диапазони.
Линк има пак от Спорт, но също сложих и на страницата с правилата.
А както казах, разписах още една страница на тема какви колела и откъде може да си купим, и ориентировъчно ценовите диапазони.
Линк има пак от Спорт, но също сложих и на страницата с правилата.
Citizenship 2014-11-13
Citizenship 2014-11-13
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Е това е и въпроса ми, как се легитимираш ако не носиш документи? Трябва ли задължително да показваш нещо или каквото кажеш.optics написа:Мисля че е ясно как. Или се легитимираш или те арестуват.Kpetrov написа: Всъщност как глобяват когато си с колело, след като не е нужна регистрация и не си задължен да имаш документи? На добра воля ли се разчита от страна на нарушителя?
Ти може да кажеш много работи, ама те нали имат компютър в колата. Като те пита за адрес, дата на раждане и т.н. не може просто да си измислиш кво да е, щото набързо ще видят че няма такъв човек. И ще следва "Хайде сега заповядайте на задната седалка да Ви повозим малко"Kpetrov написа:Е това е и въпроса ми, как се легитимираш ако не носиш документи? Трябва ли задължително да показваш нещо или каквото кажеш.
Е най-логично е че няма да те джобят и аз ако съм полицай и ми кажеш че нямаш документи директно те третирам по параграф "отказал да се идентифицира" и си в нарушение. Оттам дали те задържат или какво не знам което е по протокола.
В смисъл това е най-лесната реакция. Вече ако не ми изглеждаш на дарк болкън събджект може да те пусна
В смисъл това е най-лесната реакция. Вече ако не ми изглеждаш на дарк болкън събджект може да те пусна
Citizenship 2014-11-13
Citizenship 2014-11-13
- optics
- Модератор
Vancouver city bylaw:
http://www.bikesense.bc.ca/Bike_Sense-Nov05.pdf"
За BC колоездачите -- много полезно четиво:60F. A police officer may arrest without warrant any bicyclist whom the officer finds committing a breach of any provision of this by-law if such person fails to stop and state his or her proper name and address when so requested by the police officer.
http://www.bikesense.bc.ca/Bike_Sense-Nov05.pdf"
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
По скоро питах по отношение на тийнейджъри, които нямат шоф. книжки. А доколкото съм запознат ако не караш мпс не е необходимо да имаш идентификационни документи, когато си на улицата. Не че те имат такива в повечето случаи.
Петров, не съм съгласен.
По правило и в БГ дори да си пешеходец, трябва да имаш ИД някакво. Мен са ме спирали за проверка в София. Не мисля че тук биха допуснали да е разрешено да се размотаваш без ИД и да не ти го искат. Не съм чел някъде, но просто не звучи логично.
Ама знам ли и аз. Докато не вида...
По правило и в БГ дори да си пешеходец, трябва да имаш ИД някакво. Мен са ме спирали за проверка в София. Не мисля че тук биха допуснали да е разрешено да се размотаваш без ИД и да не ти го искат. Не съм чел някъде, но просто не звучи логично.
Ама знам ли и аз. Докато не вида...
Citizenship 2014-11-13
Citizenship 2014-11-13
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Много логично даже звучи свободен човек да се движи без ИД по улицата.
Ако нямаш шофьорска книжка няма дори какво да покажеш с адрес на него. Здравната карта няма снимка дори до незнам колко годишна възраст и не си длъжен да я носиш. На 100% съм уверен, че за "скитането" из канада не е нужно носенето на ИД дори и да немога да цитирам официални източници.
Ако нямаш шофьорска книжка няма дори какво да покажеш с адрес на него. Здравната карта няма снимка дори до незнам колко годишна възраст и не си длъжен да я носиш. На 100% съм уверен, че за "скитането" из канада не е нужно носенето на ИД дори и да немога да цитирам официални източници.