Интервю Октомври 2012г.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Zlatkovi
Мнения: 150
Регистриран на: Пет Сеп 07, 2012 6:05 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Zlatkovi »

sugar4e, благодаря!
Документи Монреал - 12.2012
Искане за допълнителни документи - 07.2013
Сертификати - 05.2014
Документи Нова Скотия - 07.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
Аватар
Jidja
Мнения: 250
Регистриран на: Вто Фев 22, 2011 7:11 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Jidja »

Здравейте,
по-подробно инфо от нашето интервю - УСПЕШНО :)

Нетърсени професии
Водещ: Магистър, 2 г. 1 м. стаж
Френски: ТСФК - Б1Ц1, Английски - Сертификат от университета: Б2Б2

Придружаващ: Бакалавър ( диплома - придобиване 1 м. преди интервюто) 3г. 5м. стаж
Френски:ТСФК - Б1Ц1, Английски - Ц1Ц1 ( интензивно - диплома средно )

Мосюто- много симпатичен, видяхме го в обедната му почивка между 12:40 и 13:10 :) Прилича много на Danny Glover :)) Преводачката на пръв поглед честно казано не ни се видя много симпатична, беше много сериозна, с прошарена коса, имаше строго излъчване, но по време на интервюто ми се усмихна :) Не сме имали нужда от нея.

Поканиха ни след 15:10, влезнахме усмихнати с bonjour :) Мосюто сериозен поздрави ни, каза да заемем местата си, след което се представи. Попита как се казваме и кой е главният кандидат. До тук френският му беше изключително ясен, ние още докато чакахме отвън го чувахме, че говори много ясно :) Опита се да произнесе фамилията на главния кандидат, доста трудно му беше, ние го поправихме и се усмихнаме, той съъъъвсем леко :) И от тук уж разчупихме леда.....а мосюто започна да завалва доста с френския, но го разбирахме все пак - искаше кратки и ясни отговори, точно каквито бяха и неговите въпроси и постоянно си пишеше на лап топ-а :) Наблюдаваше ме как гледам главния кандидат докато той говореше и си лапаше рамката на очилата :)

Попита главният кандидат какво работите ( безработен от 2г.), интервюиращият продължи - а какво сте работили преди това; говорите ли английски, след което последва въпрос на английски- казахте, че не работите от 2г., а как тогава се издържате- получи си отговора :)
След това започна с придружаващия кандидат - вие работите ли- да; какво и имате ли документ - дадох му служебна бележка и справката от НАП, прибра ми бележката. Продължи - какво ще работите в Квебек; говорите ли английски- аз като отговорих да разбира се, той ме попита какво ще работите в КВебек на английски и ми се подсмихва- аз си му отговарям :))
Към водещия с някакъв ироничен тон, ами вие какво ще правите в Квебек с вашата професия - моят приятел му отговаря, че ще работи по нея. Информиран е за условията, знае че е регулирана от ордер. Мосюто - добре :)
От кога до кога сте работили, документ имате ли- даваме. Справката от НАП я погледна, след което я даде на преводачката да свери, за първи път се обърна към нея. Тя погледна и каза, че да периодите са така, както му е отгооврил моят приятел и ги цитира.
Попита главният- conjoint de fait ли сме - да, доказателство - даваме общи адресни рег-ии за постоянен и настоящ. Мосюто- това не е достатъчно обаче - имате ли друго, обща банкова сметка например - даваме му едно пълномощно, прие го. Всичко ок :)

Поиска магистратурата му- даде на преводачката да я погледне, мосюто гледаше превода, предоставен от нас и накара преводачката да му преведе специалността. Всичко точно :)
Мосюто се обръща към мен, вашата диплома- аз завърших преди месец, но давам уверение от университета + академична справка :) Призна ми ги :)
Отново към главния - Прави ли ли сте проучване за работата си- да, даваме му обявите :) Той само видя - Монтережи, въобще не ги отвори, към мен, а вие - давам му и той - аа пак Монтережи ? и ми се усмихва и ми се прави на учуден - и аз с усмивка му отговарям - разбира се нали сме заедно :) И той към главния защо пък Монтережи- пак уж изненадан- отговаряме му, че и на двамата професиите ни там са търсени, при което той отговори- да, така е, вярно е! Беше информиран макар че се правеше на дръж ми шапката :)

Беше доста кратък във въпросите си- искаше кратки, ясни и точни отговори и явно си ги получи. Нарочно се правеше на учуден и изненадан и завалваше френския, а английският по природа според мен си му е ужасеннннн :D

Бяха минали сигурно 15 минути и започна да принтира сертификатите :)))
и сериозен - поздравления и т.н. После прелистваше, подписваше се... обясняваше по сертификатите, имате ли въпроси към мен... На мен ми каза, че е много добре че съм завършила образованието си :)) Влезнахме в 15:10 - излезнахме в 15:35 :)



За статистиката:
Трябваше да влезем в 14:30, но кандидатите, които бяха от 13:30 излезнаха чак в 15:00. От това, което се чуваше, чухме интервюиращият да казва malheureusement .... нещо им обясняваше за сертификати по френски, мисля че не минаха, но не искахме точно преди интервюто да разговаряме. Преводачката ни помоли да изчакаме и каза, че ще ни извика. През това време едно семейство влезна и си взе сертификатите само от мосюто :)

В сравнение с поста ми, интервюто беше доста кратко, но това е цялото инфо, което можем да дадем :)
Надявам се да ви е от помощ и успех на всички, на които им предстои :)
hristoe77
Мнения: 161
Регистриран на: Вто Авг 02, 2011 6:40 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от hristoe77 »

Честито :party: :party: :party:
Благодарим за страхотния преразказ :)
Бърза процедура от тук нататък :y:
Документи Виена : 11.08.2011
Интервю : 09.04.2013
Документи Нова Скотия : 4.06.2014
Баркодове : 29.08.2014
Медицински : 07.09.2015
Покани за визи: 22.09.15
Визи: 03.10.15
sakrovi6te
Мнения: 98
Регистриран на: Вто Ное 22, 2011 3:40 am
Местоположение: Пловдив

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от sakrovi6te »

Честито и от мен!!!!! :handshake: :party:
Дано от тук нататък нещата се развиват с по-бързи темпове и късмет зад океана!
Изпратени/Получени в Монреал- 05.07.2012/09.07.2012
Аватар
xybavelka
Мнения: 14
Регистриран на: Пон Окт 03, 2011 6:45 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от xybavelka »

zeli4ka написа:Здравейте на всички! Така и не се разбира от миналите на интервюто какво всъщност е признал Мосюто за доказване на осигуровки или на стажа т.е.
уп2 или уп3 - става или не става ,
трудова книжка - става ли не става,
самоосигорителна книжка - става или не става,
сравка дани за самоусигуряване от НАП- става или не става,
атестация с трудов договор - става или не става,
За хора с фирми ЕТ или ООД или ЕООД - действащи. Има ли минали и какви док. е искал?
Няма да ги описвам защото са много, моля споделете и за колко години на зад и колко и каде заверени - това е за фирмите!
Благодаря!
p.s. Вonne chance
:y: :)
Здравейте ние сме с ООД нищо не каза за документите от НАП явно му харесаха те още миналата година ни поисакха същите справки изпартихме ги явно са ги одобрили и повече нищо по фирамата не пожелаха да парщаме.
Мосюто само ни поиска годишни данъчни декларации който ние не носихме чудих се за какво са му. При условие че показваме справка от НАП за платени данъци и осигуровки 5г. назад.
По мое скромно мнение всичко е въпрос на шанс скъпи кандидати за Квебек. Не само езика от огромно значение ако е решил да ви пуска няма да се заяжда с вас няма да ви говори носово и неразбираемо уж на френски с квебекски акцент. Въпросите към мен ги разбирах отлично но на много въпроси към мъжа не го разбирахме носово си говореше.
Ако е писано ще стане успех и честито на всички получили сертификати!!!
Аватар
jasmin_veni
Мнения: 480
Регистриран на: Чет Юли 09, 2009 2:32 am
Местоположение: Sofia

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от jasmin_veni »

Jidja идея нямаш, каква надежда ми даваш, ама никаква!
Браво още веднъж и леко и бързо довършване на процедурата!
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
stoikova
Мнения: 81
Регистриран на: Вто Ное 15, 2011 3:24 pm

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от stoikova »

Такаааааа, сега да напиша едно слово по темата:
Отидохме към 8.15 и поседнахме чинно на диванчето. Господинът отиде на закуска. Ние си седим. После се появи в 8.45 и отиде в залата. След минута ни махна да влизаме. Отидохме и седнахме. Започна с имената и говорите ли френски, аз да, мъжът ми малко. После дали говоря английски, пак да.На английски въпросите бяха какво ще правите в Квебек и защо искате да напуснете България. Аз обяснявам, не много убедително за напускането.После пита мъжа ми дали говори английски, той малко. На френски какво работи - обяснявания, но с прекрасен френски, та мосюто го информира, че е много зле. Какво ви е нивото на френски - той "елементар", мдааа такова е. После докуметите, този/онзи и разни въпроси по тях.Защо имате две дипломи за висше - обяснявам /много съм умна,та и скромна/.
Справката от НАП - 2011 се повтаря,аз ми да, един договор на цял ден и един почасов. Обяви за работа - да, никак непретенциозни.Какво ви е нивото на френски - между Б1 и Б2,мда такова е, но в докуметите сте заявили Б2. Обяснявам че дума френски не съм знаела тогава. Две ценности на Квебек, тук вече бях много знаеща.
На финала, още не знаех че му е дошъл края: Сега мадам ме слушайте много внимателно. Аз замръзнаш, наострих уши и ми е трудно да обясня какви разнообразни тръпки ме побиха. Вие сте аксепте и се усмихна широко.Те тогава и аз се усмихнах в несвяст.
Сега ще трябва да ми дадете справката преведена на френски за досието.Кога ще можете да я донесете. Аз миии към 13ч. И хукнахме да търсим агенция за превод и срещу "скромната" сума от 110лв. я получихме в 12.30ч /като рещих че на цифрите няма какво да им превеждам, нека ми е сега/.
Та в 12.45ч се завърнах с едно свито сърце със справката, но се успокоявах с онова чуто вече аксепте.
Изчакахме преводачката да се върне и ни извикаха. Е в този момент си получихме сертификатите и вече може да поливаме победата.
Сутринта като бяхме на интервюто, пропуснах да кажа, че минахме сами с Мосюто, преводачката я нямаше. После видяхме че си чете книга на масичката до диванчето.
Със сигурност всичко е предварително решено, аз с такова впечатление останах, свали ми точки за езика, но и аз си ги бях намалила вече в сметките. Имаше ни досието на хартия, разглеждаше нещо в него. Новите деманди хич не ни и пита за тях. Взе ни мейла от приятел, който имахме на хартия и моята справка от НАП преведената.
Друго не ми изплува да споделя, но честно казано съм в някакъв унес още.
Успех на всички които остава да минат и на тези, които чакат резултат!
Аз се оттеглям, че купон ме чака. :party:
Виена 31.03.2011
Интервю 23.10.2012
Нова Скотия 12.11.2012
Медицински формуляри 04.03.2013
Покани за визи 07.08.2013
Аватар
jasmin_veni
Мнения: 480
Регистриран на: Чет Юли 09, 2009 2:32 am
Местоположение: Sofia

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от jasmin_veni »

Мерси за разказа :)
Може ли да споделиш професии, възраст, сем. положение, деца? (хихихи, като обява за запознанство).
Може и след купона :)
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
ivo_yakimov
Напуснал форума
Мнения: 125
Регистриран на: Вто Фев 21, 2012 8:28 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от ivo_yakimov »

НАЗДРАВЕ :party: :party: :party: :party: :party:
Misho76
Изгонен от форума
Мнения: 485
Регистриран на: Пет Авг 19, 2011 10:38 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Misho76 »

Честито на успелите :party: :party: :^:
Имам само един въпрос към Jidja ,за безработният разбирам основен кандидат,каква справка от НАП представихте?Към сегашна дата на интервюто с безработицата или до дата на безработицата?
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
Jidja
Мнения: 250
Регистриран на: Вто Фев 22, 2011 7:11 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Jidja »

Благодарим за подрекапата, успех и късмет отново на всички :)
Към Мишо- справката от НАП беше актуална към датата, в която получихме покана за интервю. Ясно се виждаше, периодът на безработица от февруари 2010 :) Стажът на водещият е само по специалността :) Ние нищо не сме се опитвали да прикриваме.

Да допълня, според нас мосюто държи на доста бърза реакция относно искането на документите.
Той иска документ и иска веднага насреща да му се предостави. Тук бяхме безпогрешни, отреагирахме на секундата :)

Организирането на документите беше наистина с много желание и не можехме да си позволим грешки.
Интересно беше като ни покани да заемем местата си, аз седнах, водещият вадеше докуемнтите. Интервщиращият ме започна веднага как се казвам и се обърна към моя приятел със същия въпрос. Моят приятел вадеше докуементи обачеее и отговаря на въпроса ххахаах и интервщиращият такъв добре ще изчакам да извадите документите, все едно се усети, че избърза :)

А и после като излезнахме вече, докато си оправяхме папките с документи, преводачката си тръгваше, мина и ни поздрави с браво и че сме се представили много добре. Така че, ако е тя на следващата сесия, не се настройвате, че някой иска да ви къса. Ние събирахме 60 точки без дипломата ми... реално, ако са имали предварителна нагласа е била, че ще ни късат, но не можем да кажем, че сме усетили такова отношение.
Улеснете максимално работата на интервюиращия и на преводачката :)
Последно промяна от Jidja на Вто Окт 23, 2012 2:34 pm, променено общо 1 път.
Misho76
Изгонен от форума
Мнения: 485
Регистриран на: Пет Авг 19, 2011 10:38 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Misho76 »

Мерси Jidja ,интересно се е получило при вас :)
Ако е възможно само още един въпрос.Понеже стажа е по специалноста ,а след това следва безработица мосюто задавал ли е въпрос дали безработицата е свързана със съкращаване и кандидата не може да намери работа в БГ или просто кандидата е решил да учи 2 години езици до интервю примерно....
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
Jidja
Мнения: 250
Регистриран на: Вто Фев 22, 2011 7:11 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Jidja »

Мишо, съкратен е -да :)
Мосюто пита - от кога и защо? Отговорът беше - няма голямо търсене по специалността в Б-я.
Всеки сам си разпределя времето, предпочиташ да се ограничаваш, да учиш френски и да се подготвяш за бъдеща интеграция в Канада пред това да работиш като неквалифициран.
Последно промяна от Jidja на Вто Окт 23, 2012 2:51 pm, променено общо 1 път.
Joya
Мнения: 474
Регистриран на: Чет Апр 20, 2006 3:49 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Joya »

Браво!
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
karelia79
Мнения: 905
Регистриран на: Пет Мар 18, 2011 4:23 pm
Местоположение: Canada

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от karelia79 »

Успех на Кантаре днес! :y:
Чакаме Aelia да се включи с разказ от вчера и с добри новини!
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Публикувай отговор