Интервю Октомври 2012г.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
karelia79

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от karelia79 »

Доколкото знам това действително са изключително редки случаи и то май преди години.
След като очевидно е имало представени множество фалшиви дипломи и трудови документи, както и заради факта, че хората си превеждат специалностите по удобен начин, така че да се тълкуват като търсени, квебекарите явно са решили, че всички ще ходят на интервю. И това е логично, предвид факта, че тук сме свикнали да се правим на много хитри. ;)
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Zacks

Мнение от Zacks »

karelia79 написа:Доколкото знам това действително са изключително редки случаи и то май преди години.
След като очевидно е имало представени множество фалшиви дипломи и трудови документи, както и заради факта, че хората си превеждат специалностите по удобен начин, така че да се тълкуват като търсени, квебекарите явно са решили, че всички ще ходят на интервю. И това е логично, предвид факта, че тук сме свикнали да се правим на много хитри. ;)
Мисля, че си абсолютно права - щом задържат дипломи за проверка, не признават удостоверенията от общината за настоящ адрес като такива (в България няма друг начин да си докажеш настоящия адрес), изискват оригиналте на сертификатите, както и напоследък не признават трудовите книжки като доказателство за стаж, явно е необходимо или те да намерят начин да си правят проверките, или ще ни отрежат тотално дори само при съмнение. :fubar:
Bau
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

На нашето прословуто интервю от 2009 година Мосю Савини разглеждаше обстойно печата на втората ми диплома придобита 2 месеца преди датата на интервюто,поради техническо забавяне в издаването на дипломата от ВУЗ-а ми.Но аз бях разпечатал писмо на Декана на Унито с извинения за забавянето и причините,преведох го и го заверих.На самото интервю преводачката заблуди Мосюто за годината на завършването и хорариума от Академичната справка,но бяхме и тогава добре подготвени езиково и двамата скочихме да обясняваме и след кратък разговор между двамата преводачка-Мосю грешката беше отстранена.Тя/преводачката/ видимо изнервена,че знаем езици се начумери и до края беше нервна.Ние с усмивки на лица до финала.
Така,че съвета ми към вас е :Учете езици!!!!Дали за Канада или друга държава без минимум 2 шансовете са ви минимални. :)
Не говоря за емиграцията само,а и за реалният живот на място.И там ще има грешки в имена,документи и прочее.Да не говорим за културният шок в езиково отношение.
В подкрепа на по-горното пък вижте какво ви чака от ноември 2012 за придобиване на Гражданство:

http://www.cic.gc.ca/english/citizenshi ... p#language"

Хората добре са си вързали гащите!Може сега да минете метър с тестовете,но там.... :y:
И сега идва още по-големият момент.Веднъж ще се явите в БГ за интервюто.Тестовете имат срок на действие 2 години.Междувременно ще изтекът и там отново ще се явяваме за придобиване на Гражданство.От което следва генерален извод:Всичко е пари.....
Последно промяна от Misho76 на Пет Окт 19, 2012 10:17 am, променено общо 3 пъти.
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
anapetrova

Мнение от anapetrova »

Крайно време е и аз да честитя на всички усшено преминали интервю. Успех занапред ! Ние сме в треска - Интервюто ни е на 24.10 в 13.30. Стискайте палци. Ще пишем, въпреки че едва ли ще има нужда някой от поредно мнение, като се има предвид че сме от последните. :)
Документи до Виена: 06.04.2011
Акюзе: 22.11.2011
Интервю: 24.10.2012
Документи до Сидни: 29.11.2012
Покана за медицински: 18.03.2013
Покана за визи: 15.10.2013
Визи: 06.11.2013
Полет: 15.01.2013
Zacks

Мнение от Zacks »

anapetrova написа:Крайно време е и аз да честитя на всички усшено преминали интервю. Успех занапред ! Ние сме в треска - Интервюто ни е на 24.10 в 13.30. Стискайте палци. Ще пишем, въпреки че едва ли ще има нужда някой от поредно мнение, като се има предвид че сме от последните. :)
Има Петрова, има !!! Мнението на всеки преминал през тази забава е изключително важно за нас,чакащите. Просто е хубаво да се влиза в конкретика, за да е по ясно.
Успех Ви пожелавам и вярвайте в себе си :rock:
Bau
pumpy

Мнение от pumpy »

Misho76 написа:.....Всичко е пари.....
Грешка, всичко е ежедневно поддържане в добра форма. Както сменяме малсото на колата си или ходим веднъж годишно на профилактичен преглед, така и трудовите ни навици и знания трябва да се поддържат на ниво заради постоянно променящия се пазар на труда. Ако аз правех ощр само и единствено метални пломби щях ли да имам паиценти, които да лекувам днес ? Ти би ли си занесъл мерцедеса на техник, който през живота си е поправял само трабанти ? Би ли дал на селския майстор да ти построи 30 етажен блок и т.н. - примери много.
Защо тогава Кебек, Канада трябва да се задоволяват с ниски изисквания за език на гражданите си, при положение, че има много повече желаещи от свободните места за такива и те могат спокойно да избират кого и кога да вземат ?

Иначе си прав, всичко е праи. В България спредната заплата е 600 кинта, в Канада 2500.....
pepiliverpool

Мнение от pepiliverpool »

pumpy написа:
Misho76 написа:.....Всичко е пари.....
Грешка, всичко е ежедневно поддържане в добра форма. Както сменяме малсото на колата си или ходим веднъж годишно на профилактичен преглед, така и трудовите ни навици и знания трябва да се поддържат на ниво заради постоянно променящия се пазар на труда. Ако аз правех ощр само и единствено метални пломби щях ли да имам паиценти, които да лекувам днес ? Ти би ли си занесъл мерцедеса на техник, който през живота си е поправял само трабанти ? Би ли дал на селския майстор да ти построи 30 етажен блок и т.н. - примери много.
Защо тогава Кебек, Канада трябва да се задоволяват с ниски изисквания за език на гражданите си, при положение, че има много повече желаещи от свободните места за такива и те могат спокойно да избират кого и кога да вземат ?

Иначе си прав, всичко е праи. В България спредната заплата е 600 кинта, в Канада 2500.....
Pumpy средната заплата в Канада е далеч по-висока от $2500, но все пак зависи в коя среда работиш и кой ти е работодател:
http://www.livingin-canada.com/work-sal ... anada.html"
http://www.statcan.gc.ca/daily-quotidie ... 01-eng.htm"
средната заплата за всички отрасли е на първия ред с удебелен шрифт или $906,68х52 седмици/12 месеца=$3928.95 на месец
Последно промяна от pepiliverpool на Пет Окт 19, 2012 1:29 pm, променено общо 1 път.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

pumpy И което е още по-жалкото малцина са щастливците,които за заплата 600 се осигуряват на 600.БГ работодателите осигуряват на 300 примерно.А това,повярвайте има значение.
Иначе ще си позволя едно кратко обобщение на изминалата седмица.Прави впечатление,че регистрираните в Статистика Вики явили се на интервю са 80% върнати и оставени на изчакване за различен тип проверки.Същевременно така наречените тук кандидатури от вън и нерегистрирани са приключили със така жадуваният сертификат.Интересно е за статистиката.Един вид как ,ако нямаш нужната информация се готвиш за интервюто с документи или каквото и да било инфо.Или тук има може би намеса на фирма,подготвяща кандидатите?Интересно би било за протокола...
Някой не знае ли какво става с veselqk? :)
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
pumpy

Мнение от pumpy »

ОК, извинявам се: 600 на 3400 месечно средна заплата. Е сега става още по-ясно защо Канада има изисквания и го пидновява всеки 2 години. Пазара на труда се мени и който иска няколко пъти по-висока средна заплата от българската ще се наложи да е на нивото на изискванията, защото всичко е пари, нали ;)
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Мишо, снощи си направих труда да сметна - доколкото има информация тук из форума, какъв е дотук резултатът от сесията с цел да не униваме всички:
16-Да; 4 - не; 6 - изчакване. От тези 6 на изчакване, сигурно поне 2-3 ще са с ДА като се убедят, че дипломите им са ОК. Има едно семейство, което не се е явило.
Та пак статистиката е около 70% успешни. да не говорим, че и аз, и ти, и много други хора имат инфо за някой, който е минал успешно, но не пише тук и съответно не е отчетен в тази статистика.
Така че горе главата! :y:
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

КАрелия, благодаря за статистиката, така звучи доста по-добре :)
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Извинявай къде ги броиш тези 16 ДА.
Защото,ако ги броиш на база форумни писания статистиката пак няма да е вярна.
Не искам да обидя никой,но всеки може да се логне и да напише Минах Успешно интервю и това да му е първият пост ;)
Върнатите не е добре да се коментират.Не за друго,а защото няма как да знаем кога и какво ще получат,ако самите не споделят :D
Аз броя само от Вики.За мен си остава най-достоверно.
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Misho76, поздравления - невероятно черногледство, страшен "позитивизъм" и най-обективните мнения са твоите (ти поне си убеден, че съществува понятие като обективно мнение :rofl: ), фактите и цифрите са супер субективни.
Продължавай така и ще "преуспееш" :y: , пък може случайно и интервюто да минеш с тая си нагласа.

Статистиката си е ок - и аз я направих - 70 % успеваемост означава нормална, а не слаба сесия. Резултата от нашата сесия - 84 интервюта, 18 върнати за език с изискване за сертификати в 90-дневен срок и 7 скъсани. Т.е. 70 % със сертификат. Горе долу такъв е %-та на успеваемост и на другите сесии. Както и сега. Така че - смело напред - имате шанса да промените статистиката и "историята" и да вдигнете %-та.
На Мишо не му обръщайте внимание - едва ли някой нормален ще седне да се занимава - регистрира и пише във форума, давайки фалшива информация и измисляйки си подробности за несъществуващо интервю.

Към Мишо: резултата от твоята "помощ", изразена в изводи и съвети, както и окачествявания на този или онзи, е, че част от кандидатите, на който им предстои интервю са се притеснили, панирали и са отчаяни (без да има защо) и пишат на мен, Джоя, и на други хора на лични и на скайпа с молба за инфо и съвет какво да правят на интервюто. Благодаря ти от тяхно име за разсъжденията.

Хора, не се притеснявайте - интервюиращия няма за цел да ви скъса. Желая ви успех и скорошни сертификати.
Последно промяна от emili_vn на Съб Окт 20, 2012 1:00 am, променено общо 1 път.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

totomoto написа:
r_nina написа:Обясни че щом ни викат на интервю това значи че в кандидатурата ни има слабо звено което на интервюто трябва да се отстрани.Дори ни показа документа от канада на който пише че трябва да докажем трудов стаж ако не сме скъсани.
Много ми е инересно дали някой е получил сертификат без интервю.
Да - април една двойка от Варна получиха, но не пишат тук. Като пояснение - не са с търсени професии, изпратили са сертификати за водещия В2/С1 и за придружаващия - В1/В1. За английски не са пращали - водещия е с английска филология. С доказаните нива събират 65 точки доколкото си спомням, без точки за адаптивност.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

emili_vn Благодаря ти,че пак се заигра с мен!
Токлова съществени кандидатури пишещи ти на лични ,а ти тук с мен да се заиграваш,бива ли така?
Я кротко и гледай от веселата страна!
Напрво отвори едно бюро за консултации в Монтреал,няма да сбъркаш!
Ти май нещо се дразниш и на други образовани,нахъсани и с много инфо доста по-различно от неоспоримите ти данни.
Кой ти каза,че ти разполагаш с достоверна информация!
Това,че форум те е определил за един вид гуру и познавач не означава нищо.
И на мен на лични ми пишат притеснени хора.Притеснени от теб и от още няколко човека,но не го правя достояние!
Притеснени от сроковете на самата процедура.
А тези хора,които ти искат съвети:Какво да правя? на финала преди интервютата не звучат сериозно и ти ги искат защото най-вероятно няма кой да им изкара езиковите тестове.
Както и да е!
Нали искате демокрация и свобода на словото?Но ако не приемате различните,каква демокрация е това?
Пак не разбрах на база на какви статистически данни пишете,че сесията е успешна?

А и моля модаратора както ми направи на мен забележка вчера да направи забележка на тази жена,която дръзна да загрози така оптимистичният пейзаж с думата "майната му"
Но за мен може нали?Аз не съм emili_vn и не съм защитен от някакъв невероятен труд тук,който заслужава доживотен орден?

А и да те познават толкова много хора....и да ти знаят личната информация :fubar: едва ли е добра идея особено там!Защото там пък започваме да се търсим за някакви услуги и т.н.Вярвай ми!От познанството си с мен можеш да имаш само полза!Никой не иска да се разболява,но се случва....А когато работиш и в топ 10 на търсените професии като Генетика ,вярвай ми ще ви трябвам!В съседните теми никой не ми е написал,че съм черноглед!Я влез в темата за Визите и прочети как за една допълнителна снимка колко хора са написали :Ужас! и прочее.Прочети аз какво съм написал :)
Как в самата Квебекарска страница хората ни поздравяват,а само тук има черногледство....Може би проблемите са при вас?

За мен не мисли!Само знай,че професията ни е такава,че рано или късно всички се озовават при нас!В медицинските среди всички сте равни! ;)
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Публикувай отговор