brbrbrbr написа:Здравейте и от нас. Ние минахме успешно!!!!
Водещ кандидат 39 години, търсена професия, френски 6 ниво без сертификат, английски 10 ниво.
Трябваше да влезем в 13.30, но мосюто говори по телефона 15 мин, след което ни поканиха. Интервюто продължи 30 мин (двойката след нас бяха засекли времето). Въпросите бяха предимно по документите.
1. Въпрос говорим ли френски и към двамата.
2. Къде сме учили френски и към двамата.
3. Въпрос към водещия какво работите.
4. Към жема ми какво работите.
5. Към двамата говорите ли английски.
6. Към водещия на английски къде живеете. Тук имаще смях, защото толкова бях свикнал да репетирам на френски, че омешах езиците. Мосюто се засмя, ние също.
7. Поиска паспортите, съртификата за брак и от там започна разглеждане и сверка на дипломи и трудов стаж. Всичко беще точно. Двамата с преводачката засичаха трудовия стаж по справките от НОИ на мен и жена ми с атестациите от работните места. Жена ми малко се обърка когато я попита кога е завършила, тук се намеси преводачката. Попитаха я също защо няма осигорителен стаж за една година, защото е била в майчинство, ok.
8. На колко години са децата ви.
9. Какво ще работите в Квебек и имате ли оферти? Да, подавам му и обяснявам. Той само поглежда бегло и вика, ок.
10. Кажете ми ценностите на Квебек. На третата ценност ме спря пак с думата - ок.
11. ПРИТЕРА ВКЛЮЧИ:))))))))))))))
12. Вашата кандидатура беше приета и последва обяснение какво трябва да се прави къде да се подпиваме, къде е адреса на емиграционните в Канада и колко време имаме до изтичане на сертификата.
Като цяло мосюто наистина не говори ясно. Аз го разбирах, но жена ми каза че нищо не му е хващала. Преводачката беше ок и помагаше, усмихваше се и беше добронамерена.
Ние носихме Атестации или т.нар. служебни бележки от всички места, където сме работили, НОИ, целия пакет документи заедно с преводи, които ни послужиха и той разгледа внимателно. Задържа само служебната бележка от настоящата ми работа, защото е сменена скоро и я няма в досието. В плика пред него забелязах част от документите, които изпратих преди година и половина. Общото впечатление и на двамата е, че нещата са решени предварително.
На всички минали ЧЕСТИТО!!!!
Искам да благодаря на всички, които бяха с нас вчера и ни подкрепяха с положителната си енергия. Благодарим на Нели Андонова, която имаше търпението да се занимава с нас. Благодарим много и на Дора от Глобус Център.
Надяваме се че двойката от Пловдив след нас са минали успешно.
Стискаме палци на всички, на които им предстои и на тези, които изчакват отговори.
Честито от сърце

Писах на лични.
Честито и на всички останали преминали успешно интервюто, късмет и за напред

Пожелания за успех на всички останали, търпение и вяра!