Интервю Октомври 2012г.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
Icoman

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Icoman »

brbrbrbr написа:Здравейте и от нас. Ние минахме успешно!!!!
Водещ кандидат 39 години, търсена професия, френски 6 ниво без сертификат, английски 10 ниво.
Трябваше да влезем в 13.30, но мосюто говори по телефона 15 мин, след което ни поканиха. Интервюто продължи 30 мин (двойката след нас бяха засекли времето). Въпросите бяха предимно по документите.
1. Въпрос говорим ли френски и към двамата.
2. Къде сме учили френски и към двамата.
3. Въпрос към водещия какво работите.
4. Към жема ми какво работите.
5. Към двамата говорите ли английски.
6. Към водещия на английски къде живеете. Тук имаще смях, защото толкова бях свикнал да репетирам на френски, че омешах езиците. Мосюто се засмя, ние също.
7. Поиска паспортите, съртификата за брак и от там започна разглеждане и сверка на дипломи и трудов стаж. Всичко беще точно. Двамата с преводачката засичаха трудовия стаж по справките от НОИ на мен и жена ми с атестациите от работните места. Жена ми малко се обърка когато я попита кога е завършила, тук се намеси преводачката. Попитаха я също защо няма осигорителен стаж за една година, защото е била в майчинство, ok.
8. На колко години са децата ви.
9. Какво ще работите в Квебек и имате ли оферти? Да, подавам му и обяснявам. Той само поглежда бегло и вика, ок.
10. Кажете ми ценностите на Квебек. На третата ценност ме спря пак с думата - ок.
11. ПРИТЕРА ВКЛЮЧИ:))))))))))))))
12. Вашата кандидатура беше приета и последва обяснение какво трябва да се прави къде да се подпиваме, къде е адреса на емиграционните в Канада и колко време имаме до изтичане на сертификата.
Като цяло мосюто наистина не говори ясно. Аз го разбирах, но жена ми каза че нищо не му е хващала. Преводачката беше ок и помагаше, усмихваше се и беше добронамерена.
Ние носихме Атестации или т.нар. служебни бележки от всички места, където сме работили, НОИ, целия пакет документи заедно с преводи, които ни послужиха и той разгледа внимателно. Задържа само служебната бележка от настоящата ми работа, защото е сменена скоро и я няма в досието. В плика пред него забелязах част от документите, които изпратих преди година и половина. Общото впечатление и на двамата е, че нещата са решени предварително.
На всички минали ЧЕСТИТО!!!!
Искам да благодаря на всички, които бяха с нас вчера и ни подкрепяха с положителната си енергия. Благодарим на Нели Андонова, която имаше търпението да се занимава с нас. Благодарим много и на Дора от Глобус Център.
Надяваме се че двойката от Пловдив след нас са минали успешно.
Стискаме палци на всички, на които им предстои и на тези, които изчакват отговори.

Честито от сърце :)!
Писах на лични.

Честито и на всички останали преминали успешно интервюто, късмет и за напред :)!
Пожелания за успех на всички останали, търпение и вяра!
Документи Виена - 16.12.2011
Accusse - 20.04.2012
Вкл.в листа на чакащи интервю-11.09.2013
Интервю 05.06.2014- Успешно !!!Счупен принтер...Очакване на сертификати по пощата.
Получени!!!
Документи NS-09.07.2014
Медицински- 09.09.2015/25.09.2015
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Icoman написа:
brbrbrbr написа:
Честито от сърце :)!
Писах на лични.

Честито и на всички останали преминали успешно интервюто, късмет и за напред :)!
Пожелания за успех на всички останали, търпение и вяра!
Поздрави и от мен...много се радвам за вас. На късмет да е!!!

Misho76 написа:Дали дразня или не не ми пука особено,защото мен пък ме дразнят 80% от некомпетентните мнения тук базирани на форумски срещи ОК?...Такива мъже сте си избрали,влачете си ги ако щете на Чукотка!Те пак ще доучват френски и вие ще си бачкате и на 45 години като се изхабите там ще ви заменят с някоя я мулатка ,я друга към 25 годишна,да чукнем баса?Така се получава в Канада обикновено,свиквайте с тази идея!
Забавно е да се събудиш и да четеш коментари :handshake: Каква всенародна любов цъфти само тук,а тайничко си казват:Добре,че не съм на тази сесия!
Само не знам какво точно ще консултира интервюиращият в Монтреал,но по процедура след като заяви Неуспешно интервю трябва да ви покаже на място разбивка на точките по критерии,с които да сте запознати.И незнам какво ще осмисляте но при положение,че сега сте на 38 и ви отказват с мотив за години/или поне аз така го разбрах/ и решите да кандидатствате пак-имате право след 6 месеца да го направите ,то на интервю ще сте на 42-43 т.е. отказ по този показател е пак вариант.

И какво е сега това НОИ,нали НАП искаха последно и имаше цяла тема преди интервютата за проблемите при ваденето на справката :?:

Emili_vn Аз не съм тук за да се обичаме или да се харесваме!Тук съм за да има обективни истини ,казани от хора които са минали и от другата страна.Както виждаш сама това е доста слаба сесия.И може би това дразни,а не аз.
То всеки иска да чете тук за поливане на сертификати над бири и картофки,но живота не е само това!
Чети много внимателно!
Както на теб не ти пука "особено", какво ще кажат колегите във форума, така на мен следващият път няма да ми пука и ще ти дам почивка. Не разбираш ли, че с твоето поведение и мнения не си полезен на никого, особено за тези, които тепърва ще се явяват на интервю и не на последно място на себе си. Или се въздържай от коментари или си промени стила на писане.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Това не звучи добре!Особено за теб!Нали си наясно,че 85% от пишещите във форума са стари познайници с нови никове :lol:
Взимам си бележка и ще ви чета внимателно!
Ще воайорствам така да се каже както тука е изгодно,а като мина интервюто ще се похваля,обезателно!Да има какво да поливаме!
Погледни новосъздадената тема за отказите и сам си направи изводите за тъй нареченият форум.Само аз съм се разписал.Да плачеш или да се смееш само аз!А колко човека искат да си публикувам тук писмото с точките,че да има какво да обсъждат на чаша бира в близката кръчма!
Жал ми е от какви емоции се храните!
Но нека има всенародна любов тук :inlove: един да си промотира блоговете ,друг Бог знае какво!
Аз пък си направих много съществен извод:С познанията,които имам направо си отварям фирма за консултации по процедурата,поне пари допълнителни да падат от незнанието и неведението на хората!
Останете си с добро!
Преклонена глава,сабя не я сече!
А и да спомена за протокола само интервюта март месец няма да има така,че който иска да си чака тук в БГ!
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
nivi7876

Мнение от nivi7876 »

Честито на всички, които заслужиха така желания сертификат, стискаме палци и за тези, които няма да могат да спят спокойно, докато не получат решение от Монреал и са с отложен отговор :party: :y:. Пожелавам успех на всички и ще пишем след интервюто, мислим да се възползваме от съвета на emili_vn и да не четем от форума, защото напрежението и негативизма са повече от нужното. Какъвто и да е резултата ще пишем, надяваме се всичко да е наред :y:
DCS-Vienne-25.03.2011
Accusé de réception-11.2011
Писмо за подготовка за интервю-21.07.2012
Entrevue de sélection-22.10.2012
Zacks

Мнение от Zacks »

Misho76 написа:Това не звучи добре!Особено за теб!Нали си наясно,че 85% от пишещите във форума са стари познайници с нови никове :lol:
Взимам си бележка и ще ви чета внимателно!
Ще воайорствам така да се каже както тука е изгодно,а като мина интервюто ще се похваля,обезателно!Да има какво да поливаме!
Погледни новосъздадената тема за отказите и сам си направи изводите за тъй нареченият форум.Само аз съм се разписал.Да плачеш или да се смееш само аз!А колко човека искат да си публикувам тук писмото с точките,че да има какво да обсъждат на чаша бира в близката кръчма!
Жал ми е от какви емоции се храните!
Но нека има всенародна любов тук :inlove: един да си промотира блоговете ,друг Бог знае какво!
Аз пък си направих много съществен извод:С познанията,които имам направо си отварям фирма за консултации по процедурата,поне пари допълнителни да падат от незнанието и неведението на хората!
Останете си с добро!
Преклонена глава,сабя не я сече!
А и да спомена за протокола само интервюта март месец няма да има така,че който иска да си чака тук в БГ!
Мишо76, явно отново не разбра, това което се опита да ти каже Марто, както не разбра и мен, когато се засякохме в предходна тема. Никой не оспорва знаният ти за процедурата, просто 80% от твоите постове не са конкретика, а разсъждения за под шипковия храст.
Опитай се да си конкретен, умерен и точен в изказванията си. Да си в помощ на другите, а не да ми представяш само негативната страна на нещата. Ако искаш направи анализ и изрази изводите си - ок, но представи, и "+", и "-" гледна точка.
Както каза ти, аз воайорствам, до момента в който не реша, че мога да бъда полезен на някого с нещо, не пиша и ред, а само чета и осмислям, отсявам и пресявам това което съм прочел и се опитвам да си направя свой изводи, който ако са грешни ще са в моя вреда, а ако са полезни и съм убеден в това, ще ги соделя и с Вас.

Сега пий една бира, осмисли това, което другите ти казват и после пиши, защото в състояние на емоций се кават неприятни неща.
Лек Ден ти пожелавам
Bau
Zacks

Мнение от Zacks »

nivi7876 написа:Честито на всички, които заслужиха така желания сертификат, стискаме палци и за тези, които няма да могат да спят спокойно, докато не получат решение от Монреал и са с отложен отговор :party: :y:. Пожелавам успех на всички и ще пишем след интервюто, мислим да се възползваме от съвета на emili_vn и да не четем от форума, защото напрежението и негативизма са повече от нужното. Какъвто и да е резултата ще пишем, надяваме се всичко да е наред :y:
Възползвайте се, няма да ви е излишно. Вече се запознахте с двете страни на монетата, но не се настройвайте, че всичко е решено - дори да изглежда така, имате шанс да се преборите и ако сте сигурни, че ще успеете, няма как да ви скъсат, но ако вие не си вярвате, няма как да убедите човека отсреща.
Само знайте, че можете, знаете, всичко е във вашите ръце и не на последно място, света не свършва с това интервю, интервюто е само път напред, дали ще е към Канада или към друга по-голяма възможност един господ знае. Бъдете спокойни и знайте, че сте там и животът Ви не зависи от изхода на интервюто.
Успех Ви пожелавам и знайте, че когато искате можете -напред без притеснение :rock:
Bau
liuliak

Мнение от liuliak »

и аз 'воайорствам' основно, но най-вече, защото нямам какво да кажа и няма смисъл да пълня темата с излишности. Но ми стана интересно: два последователни резултата за хора над 35, едните с успех, едните с неуспех...и също кандидата с 10те думи на френски..или много силна кандидатура като цяло или наистина се отдава основно внимание на водещия кандидат, което е важно, че се споделя, защото дава съвсем нова перспектива на нещата - до сега се налагаше факта, че френския е много важен...Всяка кандидатура си има своите особености и затова е трудно да се направят генерални изводи, но при всички положения е много полезно да се чуе опита на другите кандидати ... Аз лично много ви благодаря, че споделяте добрия или лошия си опит и поздравления за всички успешни кандидатури!
Виена изпратени - 03.08.2011
Акюзе - 12.03.2012
Искане за TCFQ - 24.09.2012
TCFQ 30.11.12
Писмо изчакване на покана за интервю - 24.01.13
интервю - 16.09.13/9.30
Joya

Мнение от Joya »

Изводите са много лесни, всъщност. Миналите успешно, и миналите неуспешно, имат различни гледни точки.
Факт е че френският е много важен, за водещият кандидат, за това не ме изненадва, че придружаващ с 10 думи, минава, не защото е търсена професия, а защото водещият се е справил добре. Човека дава реална оценка на ситуацията. Възрастта не е толкова от значение, когато покриваш другите точки. Има доста минали над 35. Не търсете логика, всяка кандидатура е различна.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
r_nina

Мнение от r_nina »

Здр и от нас, ние бяхме вчера на интервю,ако не се лъжа три семейства взеха сертификати,при нас ние взехме благодарение на мисюто тъй като бележката от нап ни е проблемна, заради нея щеше да ни скъса но явно му хареса че жена ми така се беше надъхала че му говореше и с френски акцент. Ние работим за испанска фирма и тъй като те нямат офис в БГ не ни плащат осигуровки никъде а и ние не сме плащали соц.осигуровки а само здравни.имахме бележка от нап че не дължим данъци но не я прие.каза че ще ни препоръча в канада и от там каквото решат.Говореше бавно и ясно, преводачката не се е намесвала.Цялото интервю беше на френски.Жена ми като водещ я пита за дипломи,разгледа ги и ги върна,после я пита къде работи,какво точно,после предишна месторабота и къде ще имигрираме и защо там.След това се започна спор за тази бележка от нап.Показахме трудови договори ама за него това небило доказателство. Мен като придружаващ ме попита дали сме женени,какво работя,какво смятам да работя там и какво образование имам.Човека се държа на професионално ниво,не дъвчи дъвка,говори бавно и разбераемо.Обясни че щом ни викат на интервю това значи че в кандидатурата ни има слабо звено което на интервюто трябва да се отстрани.Дори ни показа документа от канада на който пише че трябва да докажем трудов стаж ако не сме скъсани.Предполагам че му хареса че жена ми се бори за този стаж и нивото на език,това държи най много.Успех на всички не е страшен само малко мънка като говори.
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Честито! Радвам се за вас и е чудесно, че жена ви е успяла да се пребори. :y:
По повод трите успешни двойки - имате предвид за целия ден или просто имате информация за 3 успешно преминали двойки?
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
hristoe77

Мнение от hristoe77 »

Честито!Успех и на всички които ще се явяват днес!
Документи Виена : 11.08.2011
Интервю : 09.04.2013
Документи Нова Скотия : 4.06.2014
Баркодове : 29.08.2014
Медицински : 07.09.2015
Покани за визи: 22.09.15
Визи: 03.10.15
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

r_nina написа:Обясни че щом ни викат на интервю това значи че в кандидатурата ни има слабо звено което на интервюто трябва да се отстрани.
Ето това е водещото за всички интервюта. Мосю Тротие ги разтягаше едни сладки локуми относно интервюто, да не се притесняваме, щом ни викат просто трябва да докажем всички документи. А в случая изпитващия го е казал с 2 думи :)
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Хайде,банда!
Чакаме veselqk да се включи с нещо весело и позитивно :)
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Zacks

Мнение от Zacks »

Misho76 написа:Хайде,банда!
Чакаме veselqk да се включи с нещо весело и позитивно :)
:clap: :handshake: :clap:
Ха дано да има какво да се похвали :rock:
Вие как мислите, това което е казал господинът - имам предвид, че интервюто е за хора с малки неточности в кандидатурата, то има ли някой тук, който да има приятели, познати и т.н., които са минали без интервю.
Защото за мен това са само легенди или ако не, тези кандидатури са авио инженери с френски дипломи :lol: ?
Моля Ви, да споделите инфо по темата.
Bau
totomoto

Мнение от totomoto »

r_nina написа:Обясни че щом ни викат на интервю това значи че в кандидатурата ни има слабо звено което на интервюто трябва да се отстрани.Дори ни показа документа от канада на който пише че трябва да докажем трудов стаж ако не сме скъсани.
Много ми е инересно дали някой е получил сертификат без интервю.
DCS-Vienne-21.06.2011
Accusé de réception-13.02.2012
Entrevue de sélection-08.04.2013
CSQ по пощата -11.03.2014
Sydney - 28.03.2014/09.04.2014
Баркодове - 26.05.2014
Медицински - 04.08.2015
Покана за Виза - 25.08.2015
Визи - 04.09.2015
Полет - 14.10.2015
Публикувай отговор