Интервю Октомври 2012г.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
IFF
Мнения: 2495
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 9:30 am
Местоположение: Montreal

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от IFF »

tonich написа:
pumpy написа:Определено има дискриминация в изказването ти ......
Той си е расист, определено! Това не е първото му подобно мение във форума...
Моят съвет към него е ако има непреодолима нетърпимост към хора от други раси да се откаже от Канада.
Само два цента...
Що да се отказва човека, чудесно ще се впише сред местните.
zigi
Мнения: 136
Регистриран на: Сря Авг 23, 2006 8:01 am
Местоположение: Montreal

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от zigi »

Мосюто е хаитянин или поне е от такъв произход. Не че това има значение де. Успех на всички!
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11764
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от optics »

Misho76 написа:А уж им трябват европейци?И какво излиза 2 години с много надежди,много финанси наляти и старание и на финала отрязани...Идея нямам този път защо го правят и един съфорумец както написа ще го повторя:В крайна сметка кому е било нужно да отлежават досиета 2 години близо,ако не са желани кандидати...и защо за тези 2 години не са изискани сертификати за езици,ако това е реалният проблем?
Приятели, нервирането ви е разбираемо, но нещата се обясняват съвсем лесно ако спрете да приемате, че Канадската имиграционна система е някакъв супер ум, който знае какво иска и прави нещата по най-добрия начин така че да го постигне.

Тъкмо обратното - като всяка бюрократична машина има сумати недоизчистени неща и работата се движи от чиновници болшинството от които не са особено интелигентни.

Кому е било нужно да отлежават досиета... защо искали еди какви си хора пък им създали проблеми и т.н. ... такива въпроси нямат смислен отговор защото, ще повторя, канадската имиграционна система не е някакъв супер-ум който да вижда всичко, да мисли за всичко и да взема адекватни решения. Тъжно но е така. И надали другаде по света е много по-различно в тази насока.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
di_liana
Мнения: 61
Регистриран на: Сря Авг 19, 2009 8:24 am
Местоположение: Canada

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от di_liana »

Относно документите за нивото на езика, носете всички сертификати от завършени курсове Аз носих сертификат за А1 и А2 от два различни езикови центрове и една декларация за мен и съпругът ми , от учителката ни по френски , че през последните 3 месеца сме посещавали при нея 3 пъти седмично частни уроци по френски. Взе всички документи и ни призна нивото на език, макар че на моменти от притеснение много спекахме Вярно интервюто ни беше март, но правилата са едни и същи Успех на всички днес :y:
simonses
Мнения: 23
Регистриран на: Сря Юли 21, 2010 2:12 pm

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от simonses »

Така, значи вчера не се изразих добре. - Взехме си CSQ, но не сме представили сертификати за френски (който има още по-добре) - това доста би улеснило доказването на точки за езика. Носех си IELTS но господин Алсид даже не ми го поиска. Въпросите бяха стандартните, по документите, един два за децата и за приятелите ни в Монреал. Не знам кой как точно си смята точките защото господина не казва, та тея истории той ми свали 2 точки после ми дигна нивото - са ми много странни. Няма нищо такова!!! Подобно на "Домино" носихме една доста солидна папка с документи точно защото когато чакаш 2 години трябва да си готов за всичко. И на нас не ни се даваха тея парици (доста парици), но това е, тях не ги интересуват нашите си проблеми. Всички документи са точно изброени в поканата за интервю т.е. не се иска нещо което го няма там. За самоусигуряващи се имаше въпрос, - последните 3 финансови отчета, липса на задължения и актуално състояние. Интервюто продължи 50 мин. Пак повтарям и госпожа преводачката и господин Алсид (наистина трудно му се разбира и англ. и фр.) бяха много коректни!!!
Препоръки:
1. Изрядни документи - 80% от интервюто
2. Усмихнати и официално облечени - 2%
3. Френски - 16%, Англ. - 2%
4. Не се навивайте предварително!!! Тука може да пише всеки и всичко - даже и ГЛУПОСТИ!!!

Нещо ако се сещате, питайте.
mare_sr
Мнения: 121
Регистриран на: Сря Ное 03, 2010 3:24 am
Местоположение: Montréal, QC

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от mare_sr »

simonses написа:.....................................................
4. Не се навивайте предварително!!! Тука може да пише всеки и всичко - даже и ГЛУПОСТИ!!!
:y: :y: :y:
Аватар
Jidja
Мнения: 250
Регистриран на: Вто Фев 22, 2011 7:11 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Jidja »

Относно майчинството Г-н Тортие на информационната сесия каза, че не го смятат за стаж. Каза също, че на човек му се налага и да ползва болнични, нормално е, но болничните също не са стаж! Спомням си, че го подчерта.
Misho76
Изгонен от форума
Мнения: 485
Регистриран на: Пет Авг 19, 2011 10:38 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Misho76 »

Успех на днешните кандидати,макар да виждам само една кандидатура тук!
Хора,абстрахирайте се от писанията тук и се явявайте смело!
Може би в BC ,където са tonich и pumppy имат някакво по-специално отношение към майките с деца,но не е задължително стажа им да е във фирма!!!Имайте впредвид,че има много самоосигуряващи се двойки!Както и в Канада,така и в БГ е на мода майките да работят от вкъщи и да си гледат сами,забележете сами децата!Не като в Канада за която ми разказват как наемат бавачка за детето,а майката си бачка от другата стая.Ще ми е любопитно да видя как там се връщаш на 6 месец майчинство.Малко уважение момчета!Все пак поста ви е във форума на явяващите се на интервю и едно 95% този път са майки с деца.

Хора,не четете между редовете.Тук не става въпрос за стаж от 2 години майчинство./това не е стаж/.Става въпрос за следното:Работи девойката примерно 5 години към дата на подаване на документите.Излиза по майчинство 2 години примерно ,връща се на работа до дата на интервю работи още 1 година да кажем.Междувременно се самоосигурява има и ЕТ .Господина вижда за периода на майчинство в справка от НАП нули/0/ за тези 2 години и вади не само 2-те години ,а и още 1-2 отгоре така се оказва до тук.За мен лично УП-2 е по-надеждният документ,защото справката е за целият ви стаж откакто сте започнали да работите и майчинството мисля въобще не се вписва.Просто е по години разбит стажа.Г-на иска справка от НАП,но в БГ има фирми в които си да кажем на заплата 1000 лв и те осигуряват обаче на 400 примерно.Ей това иска да види той платени осигуровки.Но има попарени кандидати,които чак после виждат поне според мен,че в някои месеци не са внасяни осигуровки от работодателите и тук горят.Така,че УП-2 е за мен лично по-достоверен документ.


Колкото до това дали аз съм расист или не ще го подмина и въобще няма да му обърна внимание.Особено ти pumppy нямаш право да го пишеш,защото професията ти е такава,че съм убеден как като седне на стола някоя миришеща раса си с маска на лицето или може пък да си претръпнал вече,знам ли?А и да не забравяме,че твоята процедура беше преди много години и не знам до колко си на ТИ с най-новите промени.
Господина е от Хаити.Да,няма значение,но хората които като мен следят отдавна емиграционният процес ще си спомнят как именно заради Хаити се стопира отново изкуствено процедурата след опустошителното заметресение и целият свят се юрна да помага,особено Канада и кампанията се казваше:Да спасим децата на Хаити!
Стига спекулации на тема майчинство и се засрамете!!!!Jasmin_Veni има чудесна професия,която в нашата мила родна картинка няма как да упражнява и си гледа достойно детенцето и не се оплаква.Засрамете се не за друго защото този човечец не отряза стажа на майките само,а и на цял един Модератор,който има страхотна професия и работи именно по нея!Не знам какво точно знае за НАП България ей това е по-притеснителното!
Последно промяна от Misho76 на Сря Окт 17, 2012 2:57 am, променено общо 2 пъти.
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
karelia79
Мнения: 905
Регистриран на: Пет Мар 18, 2011 4:23 pm
Местоположение: Canada

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от karelia79 »

Jidja написа:Относно майчинството Г-н Тортие на информационната сесия каза, че не го смятат за стаж. Каза също, че на човек му се налага и да ползва болнични, нормално е, но болничните също не са стаж! Спомням си, че го подчерта.
Така е. Освен това въпросът с майчинството многократно бе обсъждан тук във форума и аз лично се учудвам, че има изненадани по въпроса.
Тъй като лично мен силно ме интересуваше този въпрос, размених кореспонденция с доста хора, които са преминали по този път. Посъветваха ме да изкарам бележка от всеки един работодател, при който съм работила през тези 2 години, които принципно са майчинство. Но истината е, че аз реално съм се върнала, с осигуровки и мога да го докажа.
Със сина ми също на практика работех, но няма начин да го докажа. Ами разбира се, че няма да ми броят този стаж.
Симонсес, напълно съм съгласна с поста ти. :y: :y: :y:
Без да съм се явявала на интервю, но пък с богата практика от БГ с всякакви институции и чиновници знам, че добре подготвената документация действително е 80% от успеха. Колкото повече документи, подплатяващи твърденията и декларациите ни - толкова по-добре. Не случайно многократно застъпвах тезата, че сертификатите за език са от значение. Нямам предвид, че осигуряват 100% успеваемост, но със сигурност е по-добре да ги имаме като доказателство.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
jasmin_veni
Мнения: 480
Регистриран на: Чет Юли 09, 2009 2:32 am
Местоположение: Sofia

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от jasmin_veni »

Всъщност не Мишо, а първо аз изразих съмнение в мосюто, гледам не съм била далеч от това, което мисля.
Колкото до расистките изказвания - чела съм и в други подфоруми такива, не е прецедент.

Естествено, че всички ще са изнервени! След едно стенд бай състояние вече 2 години и си мислиш за успешен финал, такова порязване на интервютата :x И най-веселото е, че най-вероятно сега няма да има следващата сесия скоро и хората съвсем ще се отчаят и няма да учат усилено. Смятам, че това отпускане е изиграло лоша шега на доста кандидати. Никой не очакваше скоро сесия, а изведнъж като се получиха покани, се оказа, че трябва да вадят още куп документи и не им е останало време за учене.

След като справките за осигуряването по периоди е най-важно, има ли смисъл сега да се самоосигуряваме или да внесем осигуровки за минал период?
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Misho76
Изгонен от форума
Мнения: 485
Регистриран на: Пет Авг 19, 2011 10:38 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Misho76 »

karelia79 Ще се съглася с теб но на 80% за докс.И ще ти кажа къде също има проблем.След едно много мило и човешко отношение на Линко по повод първата ни неуспешна кандидатура той ми даде няколко много ценни съвета за докс.Сменихме агенцията за преводи.И не само това.Направихме експеримент и преведохме дипломата си в 3 различни агенции.Ще се учудите,но и 3-те я бяха превели по 3 различни начина и самата специалност също.Така,че колкото лингвисти,толкова и преводи.
Второ може да изкараш 1000 документа,ако решиш и на самото интервю да ти поиска 1001-ят за който дори не си и предполагал,примерно сниман сайта на твоята компания за която работиш +кратка презентация.Нещо,което Марто беше публикувал тук за машините с които работи и за което му свалям шапка! :y:
Спирам до тук.Хем искате да четете мнения и за неуспешни интервюта,за да си дооформите кандидатурите хем после пък режете крилата на дръзналият да напише инфо.Разбирам хората,които не пишат тук.Спестяват си много критика.
Успех!
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
Jidja
Мнения: 250
Регистриран на: Вто Фев 22, 2011 7:11 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Jidja »

;)
Последно промяна от Jidja на Сря Окт 17, 2012 3:20 am, променено общо 1 път.
Аватар
Jidja
Мнения: 250
Регистриран на: Вто Фев 22, 2011 7:11 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Jidja »

:)
Последно промяна от Jidja на Сря Окт 17, 2012 3:20 am, променено общо 1 път.
Аватар
Jidja
Мнения: 250
Регистриран на: Вто Фев 22, 2011 7:11 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Jidja »

Мишо е прав :)
Така си е, може сега просто отложените или непреминалите успешно да са по-големият процент от пишещите, а на предишните сесии да е било обратно. Ако имаше инфо за всички кандидати от всички сесии тогава можеше да се твърди,ч е сега това е рязане и нз още какво.
Има и хора, които не са си сметнали добре точките. Аз лично въобще не се учудих, че майчинството не е стаж. Напълно логично е. За сертификатите определено е по-добре да имаш и то и за двамата кандидати. Нормално като нямаш да си напълно в ръцете на интерюиращия. Аз попитах г-н Тортие, изпратили сме сертификат с нива Б2, Ц1 примерно, но на самото интервю от притеснение не се представяме толкова добре, в крайна сметка какви точки биха ни дали ? Съответно той отговори, че интервюиращият отчита фактора притеснение и ако разликите са в рамките на нормалното би присъдил в полза на кандидата, т.е. нивата от сертификата. Но, ако на сертификата имаш Ц1, а на интервюто едвам си казваш името разбира се няма да получиш Ц1. Но когато имаш сертификат с ниво, той малко или много има база за сравнение, когато нямаш нищо, трябва да си готов да очакваш всичко.

Я малко по-весело :)))))))))))))
Късмет на всички :))))
Съжалявам за многото съобщения, от нета нещо стана :D
Iris
Мнения: 169
Регистриран на: Вто Сеп 14, 2010 5:04 am

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от Iris »

mmp написа:Така е, така е, супер гадно човече беше този на интервюто през май 2010 година. Аз бях на това интервю и естествено бях скъсан, не ми призна доста неща по кандидатурата, смъкна ми нивото на език и т.н. През цялото време говореше "Френски", но с африкански акцент, така че нищо почти да не можеш да му разбереш, умишлено разбира се. Беше дошъл тук да ти откаже и скъса вместо да те покани не в неговата държава, а в държавата, която него го е поканила. Този беше канадец колкото съм аз марсианец. Това "закръглено", изпотено, смешно и безвкусно облечено човече е мароканец по произход, казваше Реда Шауки, завършил архитектура в Белгия и т.н. и незнайно по какъв начин станал емиграционен офицер не къде да е, а в Канада, дрън, дрън. Ако на тази сесия, другата или без значение коя е този тип....не искам да съм на мястото на поканените за интервю. Разбира се това е моето лично мнение, не защото тогава бях скъсан, а защото такова унизително държание от някой към мен не бях изпитвал. Това е мнението и на хората, които минаха интервюто при него, държанието му беше.... трудно за описване. Човек трябва да приживее това-онова, за да си даде сметка, че един човек, който и да е не може да ти определя бъдещето, да ти казва в очите, че не ставаш, че си втора или трета ръка човек, напротив. Така, че ако някой не успее сега (не го пожелавам на никого) ще успее след това, поне при мен се случи точно така.
Пожелавам Ви здраве и късмет.
С риск да ме .......... се позовавам на безпристрастната статистика -
е как все при хора, родени в един огромен континент, намиращ се на юг от Европа,
става масово клане на кандидатури?

Силни кандидатури, хора с професии и високи нива на езици?
Защо не става при мадам Ут или Льобланк?
На всички е ясно - квотата се свива, езиковите изисквания се вдигат - колкото повече европейци са скъсани, толкова повече ... други ще влязат...

А какво са тези сертификати за професионална квалификация, които толкова ги харесват, че масово ги взимат за проверка?

И каква е тази проводачка, която гледа накриво и превежда грешно и подвежда нарочно?
Това тест за психическа устойчивост ли е или какво?

П.С.:
То е ясно каква е демографията на Канада.
Но всички трябва да спазват едни закони!

Роднините ни в САЩ ту под сурдинката, ту открито си говорят за обратна дискриминация. Ами да, има я и това е факт...
Някои (нарочно не казвам кой) искат специално отношение, защото видите ли те били специални.
А брачедката ми, дето е станала с мнооогооо мнооогоо учене мед. сеста там, тя да не би да не е специална и умна и да заслужава огромен респект, като се скапва от квалификации и работа?
Последно промяна от Iris на Сря Окт 17, 2012 4:27 am, променено общо 2 пъти.
The worst mistake people do is that they listen half, understand quarter and speak double...
Публикувай отговор