Интервю Октомври 2012г.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
balbi

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от balbi »

Дипломите могат лесно да бъдат фалшифицирани. Затова ги искат. Един паспорт е доста по-труден :) за фалшифициране.
Много ясно, че ще ги върнат, но въпроса е кога.
Щом Марто е решил да я даде значи всичко е наред.
Гледайте напред, а не назад! ;)

Късмет!
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Misho76 написа:Montre При положение,че всички тук сме наясно,че шанс да работиш с дипломата си от БГ като начало там е в сферата на въображението.
Добре казано :) Зависи от професията, но като цяло си прав!
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

balbi написа:Дипломите могат лесно да бъдат фалшифицирани.
Освен това, има много случаи на фалшифицирани дипломи в България. И канадците го знаят. ;)
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Много съжалявам за събитията от днешния ден и искрено се надявам хората скоро да си получат сертификатите по пощата.
По прочетенето разбирам, че вече всичко е он-лайн и човека не е пристигнал с пълните досиета на хартиен носител. При нас папката с всички документи, които бях пратила, беше пред мадам на масата. Може би това е нова практика, откакто документите на кандидат имигрантите са тук. В такъв случай сканираните документи и предварителната оценка на досието са достъпни за мосюто директно в системата на министерството. Като се има впредвид, че интервютата са започнали когато тук е било нощ, е напълно възможно да е имало срив в системата, което няма нищо общо с интернета на хотела.
Относно Марто - историята май се повтаря. Нашето интервю протече горе долу по същия начин като неговото - за съжаление там не е важно кой колко е подготвен и колко е помагал на другите. Аз също бях от най-подготвените и знаещи за процедурата, и също помагах много (и сега продължавам с каkвото мога) на съфорумците, но жената ми обяви дипломата за фалшива, забележете след ровене в компютъра и задълбочен преглед на определени места по дипломата с лупа. Та по отношение на дипломата - в системата имат инструкции за всяка държава какво точно да гледат - няма достъп, няма преглед. По принцип е практика да вземат дипломите за проверка. Кофтито е, че ще я върнат по пощата, каквато е практиката тук. В моя случай интервюиращата недоумяваше защо дипломата ми всичко си има, след като тя е решила, че е фалшива. Ето линк към моето интервю с подробности какво я притесняваше и как се разбрахме: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 66#p456366"
Накрая - след като се съгласи, че дипломата ми е ок, ме отряза 2 точки - имам пет години и половина в една и съща специалност.
Та извода е, че ако се усъмнят в дипломата, започва изпита с предметите, които сте изучавали. В моя случай дипломата, предметите в която трябваше да изброя, беше от преди 12 години. И аз като Марто не бях учила наименованията на френски. За мое щастие си спомнях голяма част от това, което бях учила, мъката беше в превода "в ефир". Но успях с превода на десетина и вече не си спомнях останалите, та добре че ме спря.

Прегледайте си изучаваните предмети, за да сте подготвени. За мен не е нормално да помниш всичко, което си учил преди 100 години, но явно за имиграционните е.

Естествено както и при Марто ми отряза стажа - а аз имах стаж както се казва за целия китайски народ. С риск да ме изгони (както си беше помислил мъжът ми) се разбрахме и за стажа. И накрая взехме сертификатите, но с голяма мъка.
Желая на Марто, Маргарет и останалите от днес скорошно получаване на сертификати.

Марто, пиши ми какво си им изпратил по повод трудовия стаж, да помислим какво може да се направи по въпроса.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
belle

Мнение от belle »

Наистина много лошо се е получило с този срив в систематата на имиграционните. Предполагам, че и на самият офицер не му е било приятно да няма достъп до досиетата, той не ги е обработвал предварително и не знае почти нищо за вашата ситуация, затова наново е искал да види поканата за интервюто и DSC, дипломите и др. док.
Аз не бих се притеснила да се обадя по телефона в Монреал и да искам потвърждение оттам, че такава практика за прибиране на оригиналната диплома от офицера за сверка е приемлива и да ми кажат разумен срок, в който мога да си я получа обратно. Не смятам, че подобен въпрос би ги озадачил или настроил срещу моята кандидатура. Така че Марто обади им се или пиши им един имейл с подробно обяснение на случката. :call:
hristoe77

Мнение от hristoe77 »

Хайде успех на днешните кандидати :D Горе главата!Днес всичко ще е наред :) Стискаме палци!
Документи Виена : 11.08.2011
Интервю : 09.04.2013
Документи Нова Скотия : 4.06.2014
Баркодове : 29.08.2014
Медицински : 07.09.2015
Покани за визи: 22.09.15
Визи: 03.10.15
Rony Bonboni

Мнение от Rony Bonboni »

Здравейте и от нас! Нашето интервю беше днес от 9:30ч. и минахме успешно :D
За протокола: Ние сме с кандидатура от 10.2010 г. Не сме с търсени професии - аз туризъм, съпругът ми - икономика. На 38 г. сме и двамата. Образованието ни е обвързано със стаж по специалността. Аз съм с DELF B2, съпругат ми с начално ниво на френски, без сертификат за език. Английският ни е на средно ниво - без сертификат.
По същество, интервюта мина за 30 мин. Мосюто беше изключително добронамерен. Задаваше малко и кратки въпроси, езикът му беше разбираем. Не ползвахме услугите на преводачката. Документите, които ни поиска бяха малко - паспорти, университетските дипломи, трудовите договори, служебна бележка удостоверяваща местоработата ни, справките за осигурителния доход, свидетелство за брак и не задържа нито един от поисканите документи.
Въпросите, които ни зададе: на английски към мен - от къде сте, какво смятате да работите в Квебек
На френски към мен - къде ще се установите да живеете, през коя година сте придобили дипломата си, имате ли деца, ценностите на Квебек.
На френски към съпруга ми - кога сте придобили дипломата си, в коя сфера е образованието ви, специалността.
Целият разговор продължи 15 мин. През следващите 15 мин. не успя да разпечата сертификатите ни, появи се проблем с техниката. На кратко ни каза, че сме одобрени, но сертификатите ще може да ни разпечата по-късно. Уговорихме се да се върнем в 16 часа, за да ни ги връчи.
Имайте предвид, че когато комуникацията върви гладко, т.е. разбираш какво те пита и му отговаряш адекватно, пък било и по-кратко той не се изнервя и няма основание да се заяжда за езиковите ви познания. Напротив, гледа да те улесни и да продължи процедурата нататък.
Успех от нас на всички, на които интервюто предстои. И знайте, че нямате основание за притеснение, бъдете уверени и той ще го оцени.
04.11.2010-Vienne
21.03.2011-Accuse
sugar4e

Мнение от sugar4e »

Поздравления Rony Bonboni за успешното ви представяне :clap: :party:
26.01.2011 - Изпратени документи Виена
16.10.2012 - Интервю (CSQ)
20.04.2013 - ВИЗИ
11.06.2013 - Полет Монреал
mare_sr

Мнение от mare_sr »

Rony Bonboni честитооооо :party:
Rony Bonboni написа: Имайте предвид, че когато комуникацията върви гладко, т.е. разбираш какво те пита и му отговаряш адекватно, пък било и по-кратко той не се изнервя и няма основание да се заяжда за езиковите ви познания. Напротив, гледа да те улесни и да продължи процедурата нататък.
Успех от нас на всички, на които интервюто предстои. И знайте, че нямате основание за притеснение, бъдете уверени и той ще го оцени.
:y:
А някакво инфо за тези пред и след Вас?
hristoe77

Мнение от hristoe77 »

:y: :party: :y: Честито :party:
Документи Виена : 11.08.2011
Интервю : 09.04.2013
Документи Нова Скотия : 4.06.2014
Баркодове : 29.08.2014
Медицински : 07.09.2015
Покани за визи: 22.09.15
Визи: 03.10.15
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Честито и от нас! Много се радвам за добрите новини от днес! :y: :party:
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
inn4o

Мнение от inn4o »

Здравейте!Ние бяхме след Rony Bonboni в 10:30. Нашето интервю протече по същия начин като при тях.
Седнахме, поздавихме се и влезе един човек от хотела да поправи принтера.Последваха 15 мин оправяне на принтера, разпечатване на сертификатите на Rony Bonboni, след което пак се развали принтера. (На нас ни казаха направо в понеделник да дойдем в 2 да си вземем сертификатите).
След като спря да се занимава с принтера ни поиска паспортите. Попита какво работя-на фреснки.
Говоря ли английски-Да
Какво искате да работите в Квебек (на английски)
Съпруга ми говори ли френски-Не много добре (А1)
Към него:
Как се казва (на френски)
На колко години е (на френски)
Какво работи (на английски)
След този отговор му каза,че трябва да научи френски, защото в Квебек няма да може да работи без познания по езика.
Може ли трудовата ви книжка (бегъл поглед и ми я върна)
Как се казва настоящата ви работа (на английски).
С това приключиха въпросите към него.

Последва 10 минути писане и прозяване :D
Може ли вашата трудова книжка. (на френски)
Как се казва настоящата ви работа (на френски)
Тук пише, че сте работили само 1 година като инжинер.Преводачката го прекъсна и му обясни, че в БГ в трудовата книжка се пише началната дата и като напускаш ти пишат пак дата и ти слагат печат. Аз се намесих и извадих сл.бележка от фирмата, че към момента работя в тази фирма на трудов договор.Той я погледна, каза tres bien и си я прибра.
Може ли справката от НАП (на англ). Взе я и я даде на преводачката.Тя я разгледа и каза, че всичко е ОК.
Може ли вашата диплома (на френски). Огледа я, даде я на преводачката.Тя я разглежда 2 мин и му кимна, че е ОК.
Къде искате да се установите в Квебек? (на френски)
Защо в Монреал?
5 мин писане....
Знаете ли поне 2 ценности? (на френски)
5 минути писане, пак опит да разпечата нещо. Успя и после го скъса нервно.
D'accord......имам удоволствието да ви кажа, че успешно минавате селекцията.Честито!Елате в пон. от 2 часа да си вземете сертификатите. Merci et Au revoir ;)
Беше много любезен, даже се усмихваше, защото на моя мъж му къркореше стомаха от притеснение :rofl:

За статистиката: първото семейство не мина, Rony Bonboni-успешно, ние-успешно. След нас са едно семейство от Варна.Успех на всички и ако има нещо питайте! :y:
И накрая, не годините в живота ви се броят, а живота в годините ви.
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Честито Инчо, много се радвам и за вас! Още повече, че бая сте чакали до интервю...
А имаш ли представа първото семество защо не са минали?
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

inn4o написа:Успех на всички и ако има нещо питайте! :y:
Честито Ина ;)
Добра работа!
Честито и на Рони Бонбони.
Аз имам едно питане тъй като от известно време живея в Квебек да ми кажеш и на мен поне две ценности на Квебек, че ми стана много любопитно - всички ги повтаряте тези ценности, а на мен ми е мъгла...? :)
inn4o

Мнение от inn4o »

karelia79 написа:Честито Инчо, много се радвам и за вас! Още повече, че бая сте чакали до интервю...
А имаш ли представа първото семество защо не са минали?
Нямаха настроение да отговарят. Казаха нещо за "пържене на огъня" и си тръгнаха.Нормално е да не им се говори.
И накрая, не годините в живота ви се броят, а живота в годините ви.
Публикувай отговор