Интервю Октомври 2012г.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
karelia79

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от karelia79 »

martatabs написа:Здравейте, колеги! Аз ще чакам отговор по-пощата. Но, като цяло положението не е розово. Бележката от НАП не ми свърши работа и ми отнеха 3 години стаж, освен това губя точки за област на образование, защото няма стаж по него, малко ми свали нивото на френски (комуникацията малко куцаше). Задържа ми оригнала на дипломата, искал да я провери и ми каза че ако има проблеми с нея, ще загубя правото за евентуално повторно кандидатстване.
Иначе задава общи въпроси, кога сте завършили, каква е дипломата ви, какво работите, къде живеете, защо избрахте да живеете в Монреал, имате ли приятели в Монреал, имате ли роднини. Мосюто малко фъфли, така че го гледайте в устата, какво говори.
Така че......, ако не мина съм си виновен аз, ако мина е добре.
Марто, стикам палци и искрено се надявам всичко да е наред и да получиш по-бързичко положителен отговор. Честно казано този човек ме изуми?!? Какво не ти е харесал на дипломата и на бележката от НАП?!?!
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

stoikova написа:В какъв смисъл бележката от НАП не ти свърши работа и ти е отнел от стажа?
Какво и е липсвало?
В документа реално пише броя на договорите и от кога до кога си работил, но не и осигурителният стаж, а на него това му трябва, за да сметне стажа, като време.
Tish

Мнение от Tish »

При нас в удостовеврението от НАП пише броя на отработените дни и часове през месеца, вие нямате ли тази информация :^)
stoikova

Мнение от stoikova »

Едно не ми е ясно в цялата процедура-как се доказва стаж по специалността,за която получаваш точки за област на образование.
Аз лично не виждам в моя случай как да стане-длъжност статистик не съществува в нито една часта или държавна фирма или учреждение.Даже ако ще в НСИ да работя ще е експерт в отдел еди кой си.
В описанието на отговорностите си в СВ-то съм описвала анализ на това и онова,което си е статистика като същност.
Единствено виждам да си напиша една длъжностна характеристика с локуми по темата,пък ако вземе да ми я признае-добре,ако не-сбогом 12 точки за специалност.
Моля по-запознатите от мен да ме посъветват нещо.
Благодаря предварително.
Виена 31.03.2011
Интервю 23.10.2012
Нова Скотия 12.11.2012
Медицински формуляри 04.03.2013
Покани за визи 07.08.2013
Аватар
Double Trouble

Мнение от Double Trouble »

Мартата, стискаме палци всичко да е наред и да пратят сертификатите по-бързо.
А как ти се стори френския на мосюто? Интересно ми е дали при всички говори разбираемо или си прави експерименти.
Че аз имах удоволствието да го чуя как говори на английски с една служителка в хотела и ми стана зле - представете си как бихте говорили ако излизате току що от зъболекаря и още не ви е пуснала упойката... нещо от сорта е и английския на мосюто.
Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Писмо изчакване - 19.06.2012
Интервю - 25.10.2012 - Успешно!
Док. до Сидни - 08.11.2012
Мед. формуляри - 29.01.2013
Аватар
Icoman

Мнение от Icoman »

mare_sr написа:Малко актуална информация от днеска....
Маргарет и Марто са минали, обаче нямат резултат, защото системата на интервюиращия е блокирала и не е могъл да влезне в досиетата им. Затова им е казал, че като свършат интервютата ще получат писмо по пощата за резултат.
За повечко и впечатления ще пишат самите те.

Марто, Маргарет,
Вярваме, че всичко ще е ОК и ще получите скоро, скоро положителен отговор. Желаем ви го от все сърце!

Честито на всички преминали успешно интервюто и успех и късмет на тези, които им предстои!
Документи Виена - 16.12.2011
Accusse - 20.04.2012
Вкл.в листа на чакащи интервю-11.09.2013
Интервю 05.06.2014- Успешно !!!Счупен принтер...Очакване на сертификати по пощата.
Получени!!!
Документи NS-09.07.2014
Медицински- 09.09.2015/25.09.2015
Аватар
Victualia
Обратна връзка:

Мнение от Victualia »

martatabs,
всичко ще е наред, ще видиш, ти си изряден във всяко отношение, нека си проверят дипломата и да си попълнят каквото им е необходимо, все пак нали и тяхната работа трябва да е свършена добре и да бъде защитима при евентуална проверка/одит - убедена съм в това. За езика - ами нормално е човек да се затрудни, никой не е застрахован, колкото и старание да е положил при подготовката си човек - случва се, не е невъзможно... Според мен изходът ще е положителен, просто съдбата изпитва силните, такова усещане имам. А и после победата ще е още по-сладка.
Хиляди благодарности за споделените впечатления и за целия всеотдаен труд във форума!
DCS 25.10.2011
Визи 25.10.2013
Полет 25.08.2014

"Formal education will make you a living, self-education will make you a fortune...
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Double Trouble написа:А как ти се стори френския на мосюто? Интересно ми е дали при всички говори разбираемо или си прави експерименти.
Да ти кажа, ако не си го научил, както и да ти говорят все тая. Някой писа по-горе, че бил приветлив....беше доста сериозен, но това вече няма значение за мен.

Сега се стих, че като ми каза че ми отнема 3 години от стажа аз от своя страна възроптах. Най-спокойно ми обясни, че иска доказателства, тоест документ.... Сега, като се прибера ще осмисля нещата и ще реша дали евентуално ще подавам пак документи.
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

martatabs написа:Здравейте, колеги! Аз ще чакам отговор по-пощата. Но, като цяло положението не е розово. Бележката от НАП не ми свърши работа и ми отнеха 3 години стаж, освен това губя точки за област на образование, защото няма стаж по него, малко ми свали нивото на френски (комуникацията малко куцаше). Задържа ми оригнала на дипломата, искал да я провери и ми каза че ако има проблеми с нея, ще загубя правото за евентуално повторно кандидатстване.
Иначе задава общи въпроси, кога сте завършили, каква е дипломата ви, какво работите, къде живеете, защо избрахте да живеете в Монреал, имате ли приятели в Монреал, имате ли роднини. Мосюто малко фъфли, така че го гледайте в устата, какво говори.
Така че......, ако не мина съм си виновен аз, ако мина е добре.
Марти, отговорът по пощата ще е ДА, сигурна съм!
Та при теб всичко е изрядно, убедена съм, че си се представил перфектно на френски, просто недоумявам защо не са ти дали сертификат веднага!
Щом бележката от НАП не върши работа, доста хора ще изгорят със стажа, включая и аз :(
Кога ще имаш отговор?
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
geronimo

Мнение от geronimo »

Здравейте,

Ние минахме днес, бяхме за 10:30. Влязохме в 11:00 и излязохме в 11:40
Интервюто мина по следния начин:
В началото мосюто си мрънкаше под носа, че и при нас се появява същият проблем в компютъра му, както и при тези преди нас. Попита ни дали знаем френски и на колко сме години. След това поиска поканата. Поиска ни удостоверението за брак. Поиска паспортите. Поиска ми дипломата. Попита ме къде работя в момента и от кога. След това ме пита за предишните работи и кога съм работил там. Пита ме дали знам английски. Вече на английски ме попита защо искам да отида в Квебек, какво ще работя там и дали съм направил проучване за работа. Искаше да види обявите, които бях приготвил. Мина пак на френски и ме попита къде искаме да се установим. Попита ме какво бих работил, ако не мога да си намеря работа по специалността. И общо взето това беше. Жена ми я попита коя диплома от коя дата е, къде работи в момента и като каква. Попита ме и дежурният въпрос за ценностите на Квебек. След третото изречение ме прекъсна.
Накрая каза, че нашето досие не е при него и се надява да го получи в най-скоро време след като ще ни уведоми за резултата по пощата.
Мосюто бе добронамерен, не се заяждаше.
Според мен ме попита най-ключовите въпроси на английски, защото съм бил преводач. Моят съвет е да не се паникьосвате предварително, че ще ви пита точно тези въпроси на английски.
Няколко пъти се обръщах към преводачката да я питам какво ме пита, както и жена ми. Много не го разбирах, но това го отдавам на притиснението.

За друго не се сещам. Ако имате въпроси, питайте.

Искам само да попитам тези преди нас, на които мосюто им е казал че ще си получат резултата по пощата, дали става въпрос за отговор по e-mail или в пощенската кутия.
Shenia

Мнение от Shenia »

Доста странна ситуация с компютърната система на интервюиращия :o , но аз съм убедена, че той се е притеснил не по-малко от самите кандидати :!: и че отговорите на всички явили се днес ще са положителни !!! :y: :)
DCS: 11.07.2011
CSQ: 12.09.2013
Sydney: 19.02.2015
Visa: 11.12.2015
Desito

Мнение от Desito »

geronimo, Маргарет и Марто стискаме палци. Ние също върваме във вашия успех и се надяваме скоро да получите писмо със сертификатите. Благодаря на всички които споделят как е протекло интервюто и късмет на всички на които им предстой.
DSC Виена-19.07.11
Получено акюзе-14.03.12
Писмо-изчакване интервю-12.07.12
TCFQ B1/B2 - 20.12.12
Интервю-13.09.13
Документи до Сидни - 11.10.13
Баркодове - 03.12.13
Покана за мед. - 23.01.14

"L'essantiel est invisible pour les yeux."
Аватар
cantare

Мнение от cantare »

pierrot_bg написа:Дефакто изгоряхме с едни 70 лева за преводи на атестасиони и бележки от НАП.
Пиерот, това означава ли, че не поиска изобщо да види документите, които сте носили относно стажа? Или имате предвид, че не ви ги е взел?

Надявам се, въпреки гафа със системата всички днес да си получат сертификатите! Стискаме палци всичко да е наред.

geronimo, вие какви нива сте посочили за английски?
Vouloir, c'est pouvoir!
pepiliverpool

Мнение от pepiliverpool »

geronimo, резултатите от интервюто ще получите по пощата(БГ пощи). По принцип всички трябва да получат по пощата писмо(успешно или неуспешно интервю) в което подробно е направена таблицата с точките и колко точки сте получили за всеки параграф с обяснение защо толкова точки получавате. След интервюто повечето от комуникациите са си по пощата и по е-майл само ще получите покана да си изпратите паспортите за да Ви сложат визи.
pierrot_bg

Мнение от pierrot_bg »

cantare написа:
pierrot_bg написа:Дефакто изгоряхме с едни 70 лева за преводи на атестасиони и бележки от НАП.
Пиерот, това означава ли, че не поиска изобщо да види документите, които сте носили относно стажа? Или имате предвид, че не ви ги е взел?
И едното и другото: нито ги разгледа, нито ги взе :^)
16.04.2011-DCS
29.09.2011-TCFQ-B2/B1
21.11.2011-Accusé de réception
08.10.2012-Entrevue de sélection (avec succès)
09.11.2012-Sydney, NS
31.01.2013-Formulaires examen médical
15.05.2013-Invitation visas
30.05.2013-Visa en main
25.09.2013-Vol sur Québec
Публикувай отговор