В очакване на покана за интервю...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
mmp

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от mmp »

Така е Мишо, всички сме минали през това. Лошото е, че ще се ядосваш още не малко време. Но като наближиш финала на процедурата още омекнеш, вярвай ми. Тогава няма да ти пука за хвърлените пари, време и нерви, просто ще си кажеш "Направих го". Не искам да си спомням какви имейли съм получавал, защото наистина са абсурдни. Тогава се ядосвах и боксувах на място като моторетка, а сега ми е смешно. Споко, всичко ще си дойде на мястото.
Желая здраве и късмет.
11.2009 - Виена
05.2010 - интервю-Неуспешно
10.2010 - Виена-ІІ път
03.2012 - интервю-УСПЕШНО!!!
04.2012 - док. Сидни, Нова Скотия
05.2012 - баркодове
07.2012 - мед.формуляри (получени 06.08 )
09.2012 - ОК на мед.
10.2012 - покана за визи
11.2012 - визи
uncontrollable

Re: Забавяне на accusé-то 2

Мнение от uncontrollable »

Това писмо е от тази нощ:

Le 24 septembre 2012

No réf. ind : XXX

Madame XXX

Objet : Votre entrevue de sélection

Madame,

Nous avons complété une première évaluation de votre « Demande de certificat de sélection » et nous constatons que vous avez satisfait aux exigences requises à cette étape de l’examen préliminaire de votre demande.

Nous vous informons que vous êtes inscrit sur une liste d'attente pour une entrevue de sélection avec un(e) conseiller(ère) à l'immigration. Toutefois, nous ne pouvons vous fixer un rendez-vous dans l'immédiat. Dès que la date de votre entrevue sera arrêtée, nous communiquerons de nouveau avec vous. Entre-temps, il est inutile de nous contacter à ce sujet, mais nous vous recommandons de bien vous préparer à votre entrevue, par exemple à partir de notre site internet http://www.immigration-quebec.qc.ca" (qui rassemble une multitude d’informations et de liens utiles pour votre projet d’immigration au Québec, sur les régions, le logement etc.) et du site http://www.emploiquebec.net" (pour la recherche d’emploi au Québec, les informations sur les professions et la consultation des offres).

Afin de faciliter l’envoi de la prochaine correspondance, nous vous invitons à nous communiquer tout changement d’adresse électronique.

Vous n’avez pas à répondre à cette lettre. Vous devez attendre notre prochaine correspondance.

Ajout de conjoint(e)

Veuillez noter que si, depuis le dépôt de votre demande, vous vous êtes marié(e), ou vivez depuis au moins un an (1) avec un conjoint de fait, vous devez nous aviser immédiatement du changement de votre situation familiale. Vous ne pourrez procéder à cet ajout lors de l’entrevue.

Pour un ajout de personne à charge, vous référer à l’Annexe 1 de la présente lettre

Nous vous prions de recevoir, Madame, l'assurance de nos meilleurs sentiments.

Ruzica Spasojevic

Technicienne en immigration
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Браво, това значи че сте в списъка за следващото интервю, когато и да е то и засега няма проблеми с кандидатурата ви.
uncontrollable

Мнение от uncontrollable »

martatabs,

Надявах се на сертификат без интервю, но... :) Дано да е по-скоро.
krisskka
Обратна връзка:

Мнение от krisskka »

Току-що и нас ни зарадваха с мейл, че досието ни е разгледано и сме включени в листата на чакащите интервю :party: :party: :party: Текстът е идентичен с този на uncontrollable. Другата хубава новина е, че не ни изискват никакви допълнителни документи. Да допълня, че не съм им пращала никакви сертификати за нивото ми на френски език и до сега не ми бяха изисквали. Във формуляра съм си писала ниво 7, на мъжо 1.
Успех на всички и дано наистина в началото на 2013г. ни зарадват с още една ощееее по-дълга сесия с интервюта. :rock:
DCS Виена -22/08/2011
Интервю - 17/09/2013
DCS Сидни -10/10/2013
Бар кодове - 20/11/2013
Медицински - 06/01/2014
Покани за визи - 04/03/2014
Визи - 03/04/2014
Полет - 16/06/2014
Аватар
Zvezdichka

Мнение от Zvezdichka »

krisskka написа:Току-що и нас ни зарадваха с мейл, че досието ни е разгледано и сме включени в листата на чакащите интервю :party: :party: :party: Текстът е идентичен с този на uncontrollable. Другата хубава новина е, че не ни изискват никакви допълнителни документи. Да допълня, че не съм им пращала никакви сертификати за нивото ми на френски език и до сега не ми бяха изисквали. Във формуляра съм си писала ниво 7, на мъжо 1.
Успех на всички и дано наистина в началото на 2013г. ни зарадват с още една ощееее по-дълга сесия с интервюта. :rock:

Супер!!!!!!!!!!!!!!!! Много се радвам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ама много!!!!!!!
Хайде и много късмет за напред!!!!!!!!!!!!!!!!!
Стискам палци!!!!!!!
Док.Виена/досие- 23.11.2011/12.06.12г
TCFQ B2/C1, B2/C1- 27.09.2012
Изчакв.интервю- 26.11.12г
Покана/сертификати- 25.03.14/03.06.2014
Нова Скотия/Баркодове- 18.07.14/16.10.2014
Медиц.- 26.08.15/04.09.2015
Покана визи- 06.01.16/21.01.2016
Полет- 18.06.2016
Zacks

Мнение от Zacks »

Здравейте,
Вчера, ние получихме искане за допълнителни документи относно съвместното съжителство, както и справка от НАП.
Поздрави
Bau
ivo_yakimov
Напуснал форума

Мнение от ivo_yakimov »

Здавейте,
имам едно питане;
Все още чакам нещо да се случи с моите документи но нямам отговор.
Мога ли да отменя интервюто с една година по някаква причина/ако ми пратят покана/
Аватар
cantare

Мнение от cantare »

ivo_yakimov написа:Здавейте,
имам едно питане;
Все още чакам нещо да се случи с моите документи но нямам отговор.
Мога ли да отменя интервюто с една година по някаква причина/ако ми пратят покана/
По принцип може да се отмени интервю, но искат много основателна причина за това подкрепена с доказателства.
А дали или за колко време ще се отложи във времето интервюто зависи само от имиграционните.
Vouloir, c'est pouvoir!
Аватар
tinval

Мнение от tinval »

Здравейте , :)
Искам да се похваля с получен мейл който ни информира,че сме включени в списъка за "бъдещо" интервю. Не са ни искали нищо допълнително към документите.

Поздрави и много успех на тези за които "интервю" звучи в сегашно време.
DCS изпратени 27.08.2011
DCS пристигнали 31.08.2011
Accusé 15.03.2012
Мейл за изчакване на интервю 02.10.2012.
Интервю на 19.09.13
Медицински 20.01.14
Доп. док. до Букурещ 10.03.14 - копия на университетските дипломи
Montre

Мнение от Montre »

:y: така, така :)
Да върви процедурата. Че забавянето ни разказа ( и продължава да ни разказва ) играта.
Една приятелка ме посъветва да си живея все едно не сме подавали документи и никъде няма да ходим, за да не се изнервяме от чакането. Е.......не става.
Така, че радвам се за всички, които минават крачка напред в това начинание:)
Виена : 25.10.2011
Интервю : 04.11.2013 - CSQ
Нова Скотия: 04.12.2013
Баркодове : 30.01.2014
Покана за медицински : 24.04.2014/28.04.2014
Втора покана за медицински : 13.03.2015/17.03.2015
Покана за визи: 25.05.2015
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

tinval написа:Здравейте , :)
Искам да се похваля с получен мейл който ни информира,че сме включени в списъка за "бъдещо" интервю. Не са ни искали нищо допълнително към документите.

Поздрави и много успех на тези за които "интервю" звучи в сегашно време.
Честито! :y: Радвам се за вас и дано скоро ни очаква нова сесия...
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
rade12

Re: Въпроси за документите

Мнение от rade12 »

Здравейте,
Днес в пощата си получих имейл, че съм в списъка на чакащите интервю. До тук добре, но по-надолу пише, че трябва да ги уведомя, ако вече имам сключен брак, а не да го направя на интервюто. Разгледах по форума, но не намерих някой с моето положение и се чудя дали сега ако ги уведомя, ще трябва да подавам отново всички документи за жената и всичко отначало като семейство или ще трябва само да платя таксите за нея, но само аз да си се явя на интервюто, както съм си кандидатствал сам. Пропуснах да уточня, че когато кандидатствах (септември 2011) си бях сам, а преди месец сключих граждански брак.
Благодаря предварително за отговора.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Ajout d’un conjoint ou d’une conjointe
Vous devez joindre :
• la Demande de certificat de sélection (A-0520-AF) remplie par votre conjoint ou conjointe ainsi que tous les documents
et pièces justificatives exigés;
• la Déclaration des époux ou conjoints de fait (A-0521-CF);
• une copie certifiée conforme à l’original du certificat de mariage;
• le Contrat relatif à la capacité d’autonomie financière (A-0522-OF), mis à jour;
• le paiement des frais de traitement (en devises canadiennes).

Обезателно трябва да попълниш и изпратиш този >> http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... MF-dyn.pdf" << формуляр
Може да си изпратиш двата номера, които си получил с акюзето, за да те намерят по бързо. ;)
ivo_yakimov
Напуснал форума

Мнение от ivo_yakimov »

И ние чакаме,ама нещо мейла се неидва :@ :@ :@ :@
Публикувай отговор