хахахахаа

Само за сведение на всички в форума ,ако имаш зелена карта,ти важи за 10 години ,
За гражданство не знам след колко години се чакаше,ама са повече от 5 г
Аз ще ти кажа защо аз никога не бих взел американски паспорт - доживотно плащане на данъци - една от малкото страни в света, които облагат с данъци гражданите си независимо къде живеят по света. Ако имаш канадски паспорт аз не виждам предимството на американския....Kan_Tangra написа: Защо не е взел, и с него директно не е дошъл в Канада.
Изобщо ... много слаби места в разказа. Ама няма какво да дълбаем. Така и така как е точно не може да се докаже.
Компетентно се изказа ябълката за живота в щатитеapple написа:Тия глупости за престъпността и стреса не минават, защото са част от живота почти навсякъде вече.
Вземи се скрий някъде, че само глупости ръсиш. Ако имаш зелена карта, трябва да живеш там, 6 месеца от всеки 12. И да е имал някога, отдавна я е загубил.myhata II написа:Само за сведение на всички в форума ,ако имаш зелена карта,ти важи за 10 години
Значи в България след N-години, местно образование, стаж и перфектен български не успяваш да намериш добра работа, а искаш да отидеш на другия край на света и още с пристигането да се уредиш поне колкото и местните. Не че не се случва и ще продължава да се случва за някои, но не се случва със всеки със сигурност, особено в период на повсеместна криза когато и за много от местните не е лесно. Имай нагласата че началото не е твърде лесно никъде пък ако нещата се развият по-бързо можеш да се броиш за късметлия. Ако под "добра работа" в началото имаш впредвид такава да ти плаща сметките - намира се. Ако си се отчаял още преди да си тръгнал е много вероятно емиграцията да не ти се отрази добре.omnia написа:Добре,аз като ви чета човек без канадски опит не може да започне работа по специалността,образованието не му се признава..тогава какво се предполага,че трябва да работи един новоизлюпен имигрант,който иска с труд да си изкарва хляба?Муфц обясни просто как му е потръгнало на него,а вие го искарахте,че е невъзможно да се развият нещата по този начин..аз нямам и идея може или неможе,но това,което си вадя като изводи,четейки ви,е че супер трудно човек да си намери добра работа в началото...отчайвате ме чак...