Въпроси за документите за Монреал, Квебек
-
Re: Въпроси за документите
Привет и тук,
бавничко подготвям документите, за да можем да подадем януари, но сега изникна следният въпрос- мъжа ми по договор е общ работник, но реално е вендинг оператор. Поинтересувах се и се оказа, че в Нац. класификация на професиите все още няма тази професия. Това означава, че вариантите ни са 2: да си остане общ работник по договор, но пращайки документите заедно с договора за работа да изпратим и длъжностна характеристика за вендинг оператор+ уточняващо писмо защо е така и 2- да си остане общ работник и толкова. Той е придружаващ, но все пак искам да покажем, че професията му е добра ( в Kijiji постоянно постват обяви за вендинг оператори).
Какъв е вашият съвет?
бавничко подготвям документите, за да можем да подадем януари, но сега изникна следният въпрос- мъжа ми по договор е общ работник, но реално е вендинг оператор. Поинтересувах се и се оказа, че в Нац. класификация на професиите все още няма тази професия. Това означава, че вариантите ни са 2: да си остане общ работник по договор, но пращайки документите заедно с договора за работа да изпратим и длъжностна характеристика за вендинг оператор+ уточняващо писмо защо е така и 2- да си остане общ работник и толкова. Той е придружаващ, но все пак искам да покажем, че професията му е добра ( в Kijiji постоянно постват обяви за вендинг оператори).
Какъв е вашият съвет?
Благодаря на всеки, благоволил да отговори на многото ми въпроси 

Вариант 1 изобщо отпада,няма как да ги убедите,че по договор е едно, а работи нещо друго.Още повече,че това говори недобре за вас самите,защо сте се съгласили на такова нещо,значи попадате в сивата икономика,практика,която може да пренесете и в Канада(според мен това би била тяхната гледна точка,иначе всички сме наясно как стоят нещата тук, в България).
IELTS-01.12.2012-5/4,5/5/5,5
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
Бихте ли ни добавили в статистиката
подадени документи 10,08,2012 получени 14,08,2012
подадени документи 10,08,2012 получени 14,08,2012
Нещо не мога да намеря отговор на въпроса, който ме интересува.
Този Police Record Clearance означава свидетелство за съдимост от тези като за пред БГ работодател или съм в дълбока заблуда?
Четох за някакви ФБР отпечатъци или нещо такова, но не ми е ясно.
И другото което искам да питам за таксата за разглеждане на документите, на кого трябва да я изпратим, на канадците или в Румъниякато ни върнат документите? Ние ще сме по програма Critical Impact Worker и първо изпращаме документите на работодателя за да получи разрешение от Канадската агенция, мисля че беше Border Agency. Имат Application Guide на сайта, но го обновяват и няма никакво инфо по този въпрос.
Май въпросите ми не са за тази тема...

Този Police Record Clearance означава свидетелство за съдимост от тези като за пред БГ работодател или съм в дълбока заблуда?
И другото което искам да питам за таксата за разглеждане на документите, на кого трябва да я изпратим, на канадците или в Румъниякато ни върнат документите? Ние ще сме по програма Critical Impact Worker и първо изпращаме документите на работодателя за да получи разрешение от Канадската агенция, мисля че беше Border Agency. Имат Application Guide на сайта, но го обновяват и няма никакво инфо по този въпрос.
Май въпросите ми не са за тази тема...

„Обществото често прощава на престъпниците. Но не и на мечтателите.“
Оскар Уайлд
05.10 IELTS 6.5
19.10 документи до Whitehorse, Yukon
Оскар Уайлд
05.10 IELTS 6.5
19.10 документи до Whitehorse, Yukon
Pupped87 написа:Нещо не мога да намеря отговор на въпроса, който ме интересува.
Май въпросите ми не са за тази тема...![]()
Този полис рекорд клинърс или тъй наречения криминъл рекърдс е нещо като канадско свидетелство за съдимост и се изисква за някои професии нампример шофьори на камиони,на ученически автобуси,на таксита ,охранители и др.Издава се от RCMP/роял канадиан монтайн полис/ или така наречената конна полиция.В повечето случаи е достатъчно да бъде издаден след като предуставиш SIN/сошъл иншърънс нъмбър/ и две ID със снимка като например драйвър лайсън и хелт карт с които да установиш самоличност и адрес в Канада.Но в някои случаи ,ако властите имат някакви съмнения може да ти поискат и финджер принт/пръстови отпечатъци/ който трябва да направиш и,ако си чист и нямаш криминал рекърдс ти се издава този документ.
Цената е някъде около 30-40 канадски долара и документа се доставя от частни фирми посредници които са сертифицирани от RCMP,но можеш да кандидатстваш за него и в някой от офисите на RCMP,само че там таксата е дабъл и опашките от хора са големи защото работят само по няколко часа на ден в определени дни от седмицата.
Вендинг оператор не е професия и в тоя смисъл го няма в списъка с професии.Това е някаква работна позиция в търговска фирма за безкасова дистрибуция на топли,студени напитки,сандвичи и др храни.ventsislava.nikolova написа:Привет и тук,
Какъв е вашият съвет?
Според мен с тази раб. позиция се класирате в графа лейбър или преведено на български общак.
Здравейте!
Имам въпрос, който ми изникна докато разглеждах молбата за селекция: въпрос 12, в който се изброяват всички места, където съм живяла последните 10 години. Трябва ли да имам регистрация за живеене на това място?
Извинявам се, ако вече е коментирано и мерси много!
Имам въпрос, който ми изникна докато разглеждах молбата за селекция: въпрос 12, в който се изброяват всички места, където съм живяла последните 10 години. Трябва ли да имам регистрация за живеене на това място?
Извинявам се, ако вече е коментирано и мерси много!
DCS Montréal - 29.10.2012
AR 5.3.2013
Доп. докс - 1.10.2014
сертификати - 10.1.2015
Sydney,NS - 5.2.2015
Баркод - 12.6.2015
Мед. изследвания 14.8.2015
Покана за визи 19.8.2015
Визи 24.9.2015
AR 5.3.2013
Доп. докс - 1.10.2014
сертификати - 10.1.2015
Sydney,NS - 5.2.2015
Баркод - 12.6.2015
Покана за визи 19.8.2015
Визи 24.9.2015
Привет! 
Искам да попитам, ако е имало някой в сходно положение - в майчинство съм и няма да мога да предоставя три последни фиша от настоящата работа, тъй като са ми изплатени от НОИ. В този случай достатъчни ли са справките от НАП? И пишете ли някъде обяснение за това?

Искам да попитам, ако е имало някой в сходно положение - в майчинство съм и няма да мога да предоставя три последни фиша от настоящата работа, тъй като са ми изплатени от НОИ. В този случай достатъчни ли са справките от НАП? И пишете ли някъде обяснение за това?
AR 5.3.2013
Доп. докс - 1.10.2014
сертификати - 10.1.2015
Sydney,NS - 5.2.2015
Баркод - 12.6.2015
Покана за визи 19.8.2015
Визи 24.9.2015
AR 5.3.2013
Доп. докс - 1.10.2014
сертификати - 10.1.2015
Sydney,NS - 5.2.2015
Баркод - 12.6.2015
Покана за визи 19.8.2015
Визи 24.9.2015
Привет! 

AR 5.3.2013
Доп. докс - 1.10.2014
сертификати - 10.1.2015
Sydney,NS - 5.2.2015
Баркод - 12.6.2015
Покана за визи 19.8.2015
Визи 24.9.2015
AR 5.3.2013
Доп. докс - 1.10.2014
сертификати - 10.1.2015
Sydney,NS - 5.2.2015
Баркод - 12.6.2015
Покана за визи 19.8.2015
Визи 24.9.2015
Така или иначе майчинството не се зачита за трудов стаж, това е ясно. Аз лично си мисля, че е добре да си изкараш някаква бележка, че от еди кога си си в майчинство и съответно не получаваш заплата, а обезщетение. Така въпросът е приключен.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
В същото положение като теб съм и зададох въпроса на господина на инфо-сесията в Пловдив. Отговорът беше, че трябва да представим служебна бележка от работодателя, в която да се уточни периода на майчинството, защото наистина не се зачита за стаж, и 3-те последни фиша от преди да излезеш в майчинство.Dahila написа:Привет!
Документи Монреал - 12.2012
Искане за допълнителни документи - 07.2013
Сертификати - 05.2014
Документи Нова Скотия - 07.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
Искане за допълнителни документи - 07.2013
Сертификати - 05.2014
Документи Нова Скотия - 07.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
Много ви благодаря! Поизясни ми се картинката 

AR 5.3.2013
Доп. докс - 1.10.2014
сертификати - 10.1.2015
Sydney,NS - 5.2.2015
Баркод - 12.6.2015
Покана за визи 19.8.2015
Визи 24.9.2015
AR 5.3.2013
Доп. докс - 1.10.2014
сертификати - 10.1.2015
Sydney,NS - 5.2.2015
Баркод - 12.6.2015
Покана за визи 19.8.2015
Визи 24.9.2015
- electrified
Можели да ми обясните нещо? В ръководството на 38 страница - дето са точките за френски език нещо не ми е ясно. Какво ниво трябва да изкара придружаващия за да получи точки? Сещу ниво А1 и А2 в графата придружаващ има буквичката А. Какво значи това?
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.
http://immigration2quebec.blogspot.com
http://immigration2quebec.blogspot.com
http://www.canadavisa.com/proving-frenc ... y-tcf.html" eto ti otgovora na vaprosa!!!
electrified написа:Можели да ми обясните нещо? В ръководството на 38 страница - дето са точките за френски език нещо не ми е ясно. Какво ниво трябва да изкара придружаващия за да получи точки? Сещу ниво А1 и А2 в графата придружаващ има буквичката А. Какво значи това?
Мисля, че гледаш стар Гид ... това го промениха преди няколко месеца ако не се лъжа
Ето този е актуален: http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... PI-3-1.pdf"
Взимаш точки за A1 и нагоре, доказани с TCF Québec, TEFaQ, TCF или TEF
И така като гледам дали ще е A1 или A2 няма никакво значение, точките са еднакви
"If the opportunity doesn't knock, build a door" - M. Berle