Здравейте и от мен
за почти 3 месеца време прекарано тук мога да кажа че много ми харесва и съм абсолютно доволен от канадската действителност.
В доста отношения тази държава надмина очакванията ми и единственото нещо за, което ме е яд е, че трябваше да чакам две години в процедурата за ПР.
Образованието ми го признават и не е нужно да уча тук наново, което беше първата голяма изненада за мен, защото се бях насочил към Квебек именно заради ниските такси на университетите като резидент на провинцията.
Поради горната причина най-вероятно си намерих и бързо работа свързана с образованието ми.
Всичко ми се подреди по много добър начин и съм много щастлив, че най-накрая живея в Канада.
Един съвет към тепърва идващите е да внимават на срещата с федералния имиг. офицер на летището, защото на семейството пред мен му направиха проблем че идва по квебекарската процедура а няма намерение да се устанавява в Квебек.
А на мен ми искаха телефона на собственика на сградата в която живея и му се обаждаха за проверка дали наистина ме очаква за нанасяне.
С две думи засега нещата около мен се развиват повече от добре.
Хубав ден на всички