В Монреал или във Ванкувър е за предпочитане да се установиш

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

JOY написа: Битуват толкова много митове и легенди за Онтарио и се чудя кой ли ги измисля тези неща...Вероятно англоговорящи емигранти,избрали тези провиции заради трудности с френския и за успокоение на собствената съвест...
Dali..?..
To Live Is To Die
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Вярно е JOY,
то биолозите верно нямаме ордер, не ни взимат насериозно явно :lol:
иначе съм съгласен с тебе че езика не е от решаващо значение, аз отдавна се опитвам да обясня на някои хора , ама те не та не -език та език, нищо подобно :shock:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

JOY,
също така нали знаеш че нобелова награда за биология няма- водят я към медицината. затова и тук понятието се размива към медицината , а там ордери и ордерчета колко искаш :lol:
todor73

Мнение от todor73 »

Това се оказа поредния мит,както по-високите заплати,както по-ниските данъци и много,много още неща! Битуват толкова много митове и легенди за Онтарио и се чудя кой ли ги измисля тези неща...Вероятно англоговорящи емигранти,избрали тези провиции заради трудности с френския и за успокоение на собствената съвест...

Joy tuk si mnogo mnogo prava, ontario e edin nadut balon, ama sega ste ni obviniat v shovinisti, separatisti i drugi -tisti
izmisliat gi stoto karat pici po 18 chasa na den + social :D :D :D
Joy

Мнение от Joy »

Ami sloji edno tire sled wine i 6te razbere6
Виноделие? :shock: Еее,с такива рядки професии,ти ме разби направо! Нямам никаква представа!
Biolozite niamat order. A Sasho dokazva, 4e moje6 bez dou4vane da raboti6 po profesiata si.
Сашко прекалено бързо напусна Квебек-не можа да направи сравнение...Току виж се оказало,че тук би взимал повече и данъците биха му "изяждали" по-малко! :wink: Никак не би ме учудил подобен факт! Та,като става дума за биолози,те са особенно търсени и имат шанс навсякъде.Когато си с такава професия и имаш гаранции за работа,просто взимаш впредвид условията за живот.Ако ли не,се съобразяваш с това какво ще работиш!
Dosta po-malko otnema - niakolko sedmitsi. No dori i 10 mes. da sa ti ne u4i6 prez tova vreme a prosto 4aka6!
Еее,къде го тоя,който е минал за няколко седмици? Бая учители съм поразпитала да ти кажа...Тези с най-добра държавна работа са с местно образование и гражданство. Поне по един местен сертификат им е нужен за конкурентноспособност!
Ami dori i taka da e pak e variant.
Варианти на "първо време" бол! Въпроса е за квалифицирана високоплатена работа...
Ima - nemsko, avstriisko. No da, saglasen sam, 4e ne e zle da se izpolzva tova predimstvo!
Еее,хайде сега...Швейцарско! :shock: Все е най-добре там където ни няма...
Dali..?..
Не знам чия измислица е всичко това,но че Е ,се убедих абсолютно!
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Saglasna sam che ezika ne e vsichko,no prevarnato v meseci i godini ne se li poluchava edin prekaleno dalag period za realizacia v slednata situacia naprimer:
Govorite mnogo dobar angliiski, Otivate v Quebec poradi goreizbroenite predimstva,Govorite minimalen,pochti nikakav frenski,Zapisvate se da uchite ezik sled njakolko meseca ,Mezduvremenno rabotite kakvoto i da e tai kato ezika e seriozna bariera, Sled ne malko vreme se zapisvate da uchite za da vzemete taka zavetnata kanadska diploma sled oshte njakolko godini,Togava zapochvate da tarsite rabota po specialnosta i dokato ja namerite n broi drugi kandidati sa bili predpocheteni predi vas tai kato imat poveche opit , a i vie ne ste na 25 da rechem....
Razbira se nakraja imame "happy end"" tai kato ste si namerili rabota...
Kakvo bi se sluchilo ako vmesto tova izberem anglogovorjashta provincia? Moze bi bihme spestili mnogo usilia i vreme...A tova nikak ne e malko.
Joy

Мнение от Joy »

Не е така,Диана!
Първо, Програмата си можеш да избереш в англофонски Университет и езика да не ти е никаква пречка за да учиш.
Второ,спестяваш не само пари (значителни!),но и време,защото постъпването в Квебек е по-лесно,отколкото в други провинции (зависи разбира се,от специалността,но по принцип е така)
Трето,при всички положения,в която и провинция да си,ученето няма да ти се размине ако искаш да работиш нещо свястно.Само че,поради цената на обучението,цената на живота по принцип е МНОГО вероятно в друга провинция напълно да се разминеш и с учене и със свястна работа!
Четвърто,с "работа на първо време" в Квебек се живее отлично,докато с подобна в друга провинция си за оплакване. Със сигурност няма да започнеш да учиш с пристигането,а парите свършват много бързо.

Пето (и може би най-важно!!!)
НЯМА БЪРЗ "HAPPY END" както и да ти се иска!
Хубавите неща стават бавно! Това е важно да се запомни от поемащите насам и да не прибързват събитията.Най-голямите грешки се правят,защото нямаме време,бързаме да получим всичко и веднага!
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

JOY, priatno mi be6e da posporim! Leka ve4er! :beer:
To Live Is To Die
Joy

Мнение от Joy »

А нека да не забравяме и качеството на живот,което ще имате през първите месеци,последващите години на обучение и след т.нар. Happy End...
Първите месеци-невероятен шок! Няма работа-никаква! Даже за разносвачи на пица,а парите свършват! Социал не дават,а дори да дадат,той не стига дори да си платите наема на студиото в което се свирате с деца,да не говорим да ги изхранвате...Какво правите?
Ами,аз лично не знам,защото никога не съм била в подобно положение... :shock: Това,обаче е норма там! Какво е това "студио" дори не мога да си представя особенно.
Последващи години на обучение-след 2 години неуспешни опити,най-сетне сте приет да учите това,което желаете...Вярно,че сумата,която ще ви струва е баснословна,но си заслужава...Само че,как ще си го позволите като студентска квартира се чака с месеци и се получава с много голям късмет... :roll: Вярно,че и тя е малка,но поне е от порядъка на 600 дол.Всичко останало е поне хилядарка...Ами че тя стипендията не стига... :shock: Ще трябва да се работи и учи едновременно...А това понякога е физически невъзможно! Какво става? Ами не знам...Не съм била в подобна ситуация. Само знам,че за 4-стаен (3 стаи+хол+кухня) социален апартамент (който не се получава особенно трудно) се плаща тук 300 дол. наем със всичко включено и че със стипендия се живее отлично и че дълга взет за обучение се връща без проблем.

И така,Happy End...Имате най-сетне местна диплома,преборили сте се с конкурси и сте си извоювали мечтаната работа...Тя заплатата не била по-голяма,отколкото в Квебек,а и данъците били същите,ама колко време се борих-скъпа ми е тая победа като никоя друга... :roll:
Работите за ежемесечните разходи без възможност да заделите нещо и без възможност за достоен богат живот...Къща на 100 км. от центъра на Торонто даже, струва майка си и баща си и не можете да си позволите в близките 10 години...Е,затова пък си имам кредитна карта и си ходя до България всяко лято на кредит,който после си изплащам със заплатката...Та така...Говорих аз с една мадама от Торонто преди да тръгна за Канада,която е от 10-тина години там.Страшно било хубаво,вика...В къщичка живеели-не много голяма,ама все пак...С мебелите,вика,нямаш никакъв проблем! Намират се изхвърлени на всеки ъгъл,а и гаражни разпродажби има...
Брей-викам-браво на вас! И къщичка си имате!
А,ма тя не е наша,бе пиле! Всички под наем живеят-казва...
"Брей! На къде съм тръгнала,си мислех...Ако и след 10 години под наем ще живея,дали всичко това има смисъл?"
Та,така,Диана,за сведение ще ти кажа,че в момента,в който монреалския емигрант почва свястна работа,обикновенно усилено се замисля за собствен дом,а до месеци-годинка най-много (в зависимост от претенциите му),собствената му къща вече е реалност!
todor73

Мнение от todor73 »

Ei tazi JOY be :D samo da ima koi da ia slusha, ama ne tezi ot goliamoto dobro utro, po narodnite hora che za drugite kvo da gi mislia te vse ste se opraviat niakak si.

daje i ne iskam da si mislia kakvo steshe da stane s men ako biaH se zasilil v toronto oste v nachaloto to i kinti niamah de. sega e drugo sled inkubatora quebec moje i da se porazhodia da vidia tozi vancong kak e. :D
todor73

Мнение от todor73 »

tova si e pqk bash po temata no e na ... frenski. da vidite kakvo kazvat francuzite za vancouver :D
http://www.forum.immigrer.com/index.php?showtopic=13307
Joy

Мнение от Joy »

Нещо много съм се разписала днес,но като съм почнала ми се иска и да довърша мисълта си...Сега като разказах за тази мадама и се сетих подробности,за които никога откакто съм тук не се бях сещала...Много ми се иска да споделя,защото наистина е адски забавна история...Та с мадамата се запознах докато чакахме пред посолството в Букурещ.Тя правеше покана на майка си и с нея беше синът и на 1,5-2 г.,който не преставаше да пищи и да се тръшка... :shock: Свидетели разказват,че като им писнало бебето там на интервюто и веднага подписали визата за майка и. :D Както и да е...Та,опитвам се аз да блесна с познания за Торонто пред мадамата и и викам:"Абе имате там страхотен подземен град.Разправят-най-големия в света!"
"Ами,не знам-вика-никога не съм била там.Те го виждат само тези дето работят в даунтауна.Познавам един такъв-бай ти Пешо,ама той е много богат.На месец едно 3-4000 дол. заплата взима!" :shock: :lol:
Ей,за мен тогава такава заплата наистина означаваше да си много богат...Абе,я дай да питам сега Торонтуйци,че и Ванкувърци,наистина ли такава заплата там са много пари? Сашо,ти богат ли се смяташ? Че за мен тук това не е предел на мечтите ми,знаеш ли... :D
Сещах се аз в началото за таз мадама като трябваше да си купувам мебели и си викам "Ей,пък то по-добре си било в Торонто...Те там на всяка крачка изхвърлени мебели и гаражни разпродажби си имат!" :lol: Та така,аз си накупих нови мебели и чак много по-късно видях боклуците по гаражните рапродажби.Мисля си вече и аз да спретна една такава...Изхвърлям боклуците на дъщеря ми пред блока и я оставям да клечи пред тях цял ден-да си изкарва джобни! :lol:
Пак тогава се запознах с един господин,който гордо се именуваше "Доктор" и много държеше точно така да го наричат служителките в посолството.Бе как ще подмина такъв да не го заговоря? "Ми,викам,гос-ине,аз съм колежка или нещо такова,как е там,а?" Ооо,нещо господинчото стана много плах и взе да ги увърта едни... "ООоо-казва-в Монреал никога не съм бил,ама съм чувал,че било страхотно!" А пък аз не възприемам особенно и пак си знам мойта..."Ама аз питам за медицината,гос-ин Д-р,как е а?"

Ха-ха,ха...Сега си мисля,гос-ина какъв ли дофтор е бил...- минал покрай някой хоспитал на път за пицарията... :lol: :lol:

Ей,че весели случки! Като си ида в България ще се представя за кандидат-емигрант да послушам весели истории от настоящи такива...

Този,който задава въпроса си за Ванкувър сега,да не си помисли "Тая пък какво ми пише за Торонто като питам за Ван?"
Ами искам да кажа,че те един дол дренки,само,че във Ванкувър още по-зле!

ИМХО! Това е само мое мнение и не замеряйте с домати,моля!
Pepon

Мнение от Pepon »

sasho71 написа:JOY,
също така нали знаеш че нобелова награда за биология няма- водят я към медицината. затова и тук понятието се размива към медицината , а там ордери и ордерчета колко искаш :lol:
Ami to i po matematika niama, zashtoto nai-dobria shvedski matematik togava bil i goliam hubavec i Nobel postoianno podoziral jena si, che ima neshto mejdu neia i matematika.
Ta taka pokrai revnostta, zaminala i matematikata, no tova ne ia pravi po-malka nauka ot drugite. :D

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
speedy

Мнение от speedy »

JOY написа:
Този,който задава въпроса си за Ванкувър сега,да не си помисли "Тая пък какво ми пише за Торонто като питам за Ван?"
Ами искам да кажа,че те един дол дренки,само,че във Ванкувър още по-зле!
Еййй, Joy.... Не ги долюбваш ти нещо тез англо-канадски градове и това си е. Ами ще се мъчим ние тук - недоучили, невидяли подземния град, пък и пица няма на кого да занесем.

И ще вземем да се изнесем от къщата, щото, както казваш, няма начин да е наша. Трябва да отида да вдигна скандал на агентката дето ме уверяваше, че сме си я били купили. Живи да ни ожалиш... 8)
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

pepone,
наистина е така. нобелова награда за математика няма точно поради тази причина. но не забравяй че математиката е основна наука,без нея няма нищо. математиката влиза към физиката, а тя е също важна дисциплина.
Заключено