Иха,че весела тема била тук!
(Сашо,обра точките и се въргалях сума ти време под компютъра от смях!

)
1. Cheshmianata voda v Sofia e po-dobra ot Bavarskata (kosata mi pak blesti bez da se nalaga da izlivam polovinata produktsia na zavodite Loreal otgore I, mojesh da izperesh cherna teniska na raka bez po neia da ostavat gadni beli sledi I t.n.)
Добра е Софийската вода,но само в една малка част от София.Често,обаче се случва да я няма никаква дни наред,или пък топла,и тогава продуктите на Лореал си остават само мечта. Във всеки случай,Монреалската не е по-лоша,пък и не свършва никога...Забравих какво е бойлер,икономии и лея и кисна във ваната с часове-това,което е просто непозволим лукс у нас.
На всичкото отгоре и не само продуктите на Лореал са ми къде по-достъпни,но и такива продукти,за които не съм и мечтала там.
2. Plodovete I zelenchutsite imat vkus.
Ох,боже! Само не споменавайте това пред никой в България,че си е чиста еснафщина! Чудя се докога ли емигрантите ще пеят все тази песен...

Не знам баварските зеленчуци,но Монреалските по нищо не отстъпват!
3. Na vsiaka krachka ima kapancheta s prilichna kitaiska hrana za smeshni pari.
4. Vidiotekite, Billa I Fantastiko rabotiat kaji rechi denonoshno.
Вярно! Но това не е причина да искам да живея в България.Със заплатата си позволявах китайски ресторант по празници и си мислех,че е върха на сладоледа.
5. Taksitata sa evtini I mnogo, a gradskia transport e kade po-na chesto ot tozi v malak nemski grad.
Такситата са невероятно скъпи.Позволявах си само когато закъснявам за работа,за което получавах мъмрене от шефката.Тя твърдеше,че такси се хваща само на път за вкъщи,а не на път за работа.Във всички случаи,тя с нейната заплата не можеше да си го позволи в нито една посока и затова я беше яд...Градския транспорт е по-редовен от този в малък Канадски град също,но какво да се прави,ние пък се возим на коли.
6. Jenite nosiat visoki tokove po ulitsite I niakoi ne te gleda stranno ako si s roklia.
Жените могат да носят винаги и навсякъде това,което си поискат.В Монреал никой никого негледа странно за облекло,дори да си по тениска при -20 гр.,дори да ти провисва шкембето и да ти се виждат "чаршафите" на цветчета от смъкнатите панталони...
7. Majete (dori nepoznati) ti otvariat vratata na krachmata ili ti podavat raka na slizane ot avtobusa.
В първия случай сигурно тоя е бил яко фрашкан,а във втория,явно те е сбъркал със собствената си жена.
8. Na vseki agal mojesh da si kupish Vog, Time ili Newsweek v original.
Сигурно! Ако си със премия от любимия немски шеф,която ти е дал на изпроводяк! Ако не,си четеш 24-часа!
9. Za (vkusen) obiad na 3ma choveka (3 taratora, 2 drob sarmi I 3 kremkaramela I dve pitki) v mestnoto kapanche vchera mi vzeha 7,20 lv!!!
И аз обядвах в такива капанчета,само че не повече от едно шкембе-чорба.И без това цялата ми заплата там отиваше...За същите пари обядвам и тук.
10. Povecheto prilichni nemski verigi za drehi imat magazine I u nas.
Защо не попита приятелките колко ги грее това?
11. Zapochnali sa da davat krediti za jilishta i da kompensirat lihvotochki.
Винаги са давали кредити и компенсирали лихвоточки.Моите лихвоточки за компенсирани отдавна.Въпросът е кой има право на това и много ли са работещите и осигурените върху заплата от 800 лв.
12. Priatelkata mi ot detinstvo I sapruga I (I dvamata s po 800 lv zaplata) imat planuvano dete I kato gledam ne jiveiat po zle ot men v Germania (s tazi razlika che az ne bih mogla da si pozvolia tselodnevna bavachka za deteto mi).
Нямам представа как се живее в Бавария,но нито един от приятелите ми дори и с по-голяма заплата не живее по-добре от мен.
Не мога да повярвам,че има хора,за които това е откритие и за които изброените по-горе неща биха могла да бъдат причина да поискат да живеят в България.Явно много много заслепена си била,баба Пена! Или пък в Бавария ще да е много зле...