Здравейте, имам съдебно разрешение за напускане на децата на територията на ЕС и Турция. Въпросът ми е това достатъчно ли, за да кандидатствам по някоя от процедурите за Канада? Тоест този документ важи за напускане на България, но има ли изискване от канадска страна да имам някакво специално разрешение, за да мога да стартирам процедурата или ще ми трябва евентуално като тръгна вече? И Още нещо, ако си купим билети до Лондон примерно и от там до Канада, някой ще ми иска ли да представя такова разрешително при напускане на шенгенското пространство?
Благодаря на отзовалите се!
Разрешение за емиграция?!?
Разрешение за емиграция?!?
Landed: 25.06.2016 Toronto
Re: Разрешение за емиграция?!?
Може би ще трябва да се попълни това:
Déclaration pour parent/tuteur légal qui n’accompagne pas un enfant mineur immigrant au Canada - Декларация от родител/законен настойник, който не придружава непълнолетно дете имигриращо в Канада
http://www.cic.gc.ca/francais/pdf/trous ... M5604F.PDF"
Déclaration pour parent/tuteur légal qui n’accompagne pas un enfant mineur immigrant au Canada - Декларация от родител/законен настойник, който не придружава непълнолетно дете имигриращо в Канада
http://www.cic.gc.ca/francais/pdf/trous ... M5604F.PDF"
И накрая, не годините в живота ви се броят, а живота в годините ви.
Лошо...значи няма шанс
А в случай на отказ, каква е процедурата или директно трябва да се пита в Монреал?

Най-добре се консултирайте с адвокат за това или още по-добре пишете на емиграционните и подробно опишете вашия случай.Sunflower написа:Лошо...значи няма шансА в случай на отказ, каква е процедурата или директно трябва да се пита в Монреал?
И накрая, не годините в живота ви се броят, а живота в годините ви.
Писах на този email: ATIP-AIPRP@cic.gc.ca, друг не успях да открия, в България няма кой да ми отговори, надявам се от там да ми дадат отговор!
-
- Обратна връзка:
След като имаш съдебно решение да напускаш с децата без другия родител, нямаш никакъв проблем. За процедурата не е казано, че трябва да сте всичките. Специално за напускане на Шенген пък това решение няма никакво значение. Тях не ги интересува това. То важи само за БГ. Още повече, че нямаме нищо общо със Шенген. Има подобни случаи и никой на никого не е искал подобни документи като горепосочения. Правиш си превод на съдебното решени( при евентуално пътуване след време) и пътуваш. А за документите, подай си ги без да се притесняваш. Ако имат нещо да ти изискат, ще си го изискат. Успех!
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
При напускане на страната българските власти също изискваха документ разрешение нотариално заверен с не повече от 6 месеца давност.
Посъветвайте се с адвокат.
Посъветвайте се с адвокат.