Българските лекари и медицина на световно ниво!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
yahoo

Re: Българските лекари и медицина на световно ниво!

Мнение от yahoo »

А във връзка с темата: на няколко пъти зъболекаря изказа възхищение от много интересната конструкция на двойния ми мост и че бил работил на много места, но такова нещо не бил срещал. Накрая любопитството му надделя и ме попита къде са го правили. Бил убеден че не е в България и беше прав - в Канада преди близо 12г.
pumpy

Мнение от pumpy »

yahoo написа:А във връзка с темата: на няколко пъти зъболекаря изказа възхищение от много интересната конструкция на двойния ми мост и че бил работил на много места, но такова нещо не бил срещал. Накрая любопитството му надделя и ме попита къде са го правили. Бил убеден че не е в България и беше прав - в Канада преди близо 12г.
И това как подкрепя тезата, че българската медицина е на световно ниво :rock:

А относно цените, питай я димана какво и къде работи. Аз ще ти кажа също какво работя и в крайна сметка това, че някой е готов да пренебрегне препоръчителните цени, ако изобщо го е направила, защото ние не знаем за каква услуга си бил чарджван, то това си е негов проблем. Аз отказвам, а и не ми се налага да работя под препоръчителните цени - имам право на избор нали ;)
apple

Мнение от apple »

pumpy написа:
yahoo написа:А във връзка с темата: на няколко пъти зъболекаря изказа възхищение от много интересната конструкция на двойния ми мост и че бил работил на много места, но такова нещо не бил срещал. Накрая любопитството му надделя и ме попита къде са го правили. Бил убеден че не е в България и беше прав - в Канада преди близо 12г.
И това как подкрепя тезата, че българската медицина е на световно ниво :rock:

А относно цените, питай я димана какво и къде работи. Аз ще ти кажа също какво работя и в крайна сметка това, че някой е готов да пренебрегне препоръчителните цени, ако изобщо го е направила, защото ние не знаем за каква услуга си бил чарджван, то това си е негов проблем. Аз отказвам, а и не ми се налага да работя под препоръчителните цени - имам право на избор нали ;)
И това в Norman Wells, NT :?: :tmi:??? В пандиза има ли изобщо цени, мислех, че ти плащат твърда заплата, а не на парче /изинявам се на зъб/... Истината е там някъде агент Мълдър, нали? ;)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Това да дойдеш в Канада,да учиш 10 години и накрая да работиш в пандиз като зъболекар как ви се струва всичко това ? :^)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
dimana

Мнение от dimana »

Myhata II,

Общи правила
1. Участниците във форума са длъжни да спазват добрия тон на поведение, да не използват вулгарни думи и да се отнасят с уважение един към друг.

2. Не използвайте форумите за разрешаване или още по-малко за създаване на личностни конфликти. Забранява се разкриването на лична информация за друг потребител. Спазвайте личното пространство. Съсредоточете се върху темата/мнението, а не върху този, който го е писал.

Здравната каса в България не поема почистване. Втория линк надолу:

http://www.nhif.bg/web/guest/205"
prace

Мнение от prace »

myhata II написа:Това да дойдеш в Канада,да учиш 10 години и накрая да работиш в пандиз като зъболекар как ви се струва всичко това ? :^)
Аз много бих искала да се уредя да работя в аптека в затвора, ама не става.
Много е трудно..
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ми ето го Пумпи е там ,нали сме българи нещо може да уреди ! ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

prace написа:
myhata II написа:Това да дойдеш в Канада,да учиш 10 години и накрая да работиш в пандиз като зъболекар как ви се струва всичко това ? :^)
Много е трудно..
Ти пък! И се връзващ на Мухата. :o
Той още живее на розовия си облак, от който като в пинбол машина изстрелва драхми, долари и как щях да забравя рубли (разбира се :party: ), целейки боклукчийските кофи. :rofl:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

prace написа:
Много е трудно..
В затвора, в който съм бил няма аптека. Лекарствата идват опаковани по дози, дни и часове отвън и се раздават на затворниците по списък от сестра. Никога не съм се интересувал от къде итват обаче. Сигурно от главното управление в Колорадо Спрингс.
prace

Мнение от prace »

pumpy написа:
prace написа:
Много е трудно..
В затвора, в който съм бил няма аптека. Лекарствата идват опаковани по дози, дни и часове отвън и се раздават на затворниците по списък от сестра. Никога не съм се интересувал от къде итват обаче. Сигурно от главното управление в Колорадо Спрингс.
Аз правя точно това. Опаковам лекарствата по дози, дни и часове и ги пращаме на сестрите, но в nursing houms ...., защото работя в аптека за long term care
Познавам техници, работили в затвора, но само част от практиката им. Когато стане дума за работа е трудно. Работата е държавна, добре платена и с добри часове.
Но нямат нужда от повече от един техник. И затвора трябва да е по-голям. Ама това за Канада, де...
ivelinan

Мнение от ivelinan »

ablood написа:
budtel написа:Кажи някой добър лекар, да се облажим и ние.
Последните 3-ма, които си свършиха 100% професионално работата + дадоха от себе си много лично внимание, грижи и съвети бяха гинеколог, акушер и педиатър. Кой от тях ти трябва? ;)
Джи-Пи то ми е малко сух, неразговорлив и комерсиален, но 100% полезен. Никога не ни е карал да чакаме повече от 20 минути за каквото и да е. Не бих го препоръчал на разбирач като теб.

Аз може ли да получа името на този лекар :) за българин ли става въпрос? В момента чакаме да ми одобрят документите за ПР и сум тук на туристическа виза. Но имаме изненада, разбрахме че сме бременни. ще трябва да плащаме кеш, но от други форуми разбирам че някои лекари / клиники помагат на имигранти които са в период на чакане на официални документи като им дават по-ниски цени или ги напътват каде да потърсят такива.

мерси,
е

Мод: Другия път няма да ти го превеждам на кирилица, ще го изтрия директно.

Az moje li da polucha imeto na tozi lekar :) za bulgarin li stava vapros? V momenta chakame da mi udobrqt dokumentite za PR i sum tuk na turisticheska viza. No imame iznenada, razbrahme che sme bremenni. Shte trqbva da plashtame cash, no ot drugi forumi razbiram che nqkoi lekari / kliniki pomagat na imigranti koito sa v period na chakane na oficialni dokumenti kato im davat po-niski ceni ili gi naputvat kade da potursqt takiva.

merci,
e
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

ivelinan написа:...
Имаш лично съобщение
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

ablood написа:
ivelinan написа:...
Имаш лично съобщение
...което 3 седмици по-късно си стои непрочетено.
Ясно колко сте мотивирани.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
ACER

Мнение от ACER »

Привет изключително рядко чета форума ,но тази тема ми стана интересна по причини ,които няма да споменавам.Аз и мои близки сме имали допирни точки с медицинкото обслужване и в двете държави и държа да подчертая ,че съм възхитен от отношението и професионализма и на двете места.В Канада ми правиха операция преди година.....няма чакане,няма плащане, а екипа беше невероятен.Господ здраве да им дава и БЛАГОДАРЯ от сърце.В България двама от най-близките ми имаха "взимане-даване " с медиците и смея да твърдя,че в момента благодарение на техният професионализъм сега живеят втори живот.И за тях също мога да кажа....Господ здраве да им дава и БЛАГОДАРЯ от сърце.Разликата е само,че в България платих 1000 лева......е голяма работа,тук пък ми удържат доста пари .Професионалисти и съвестни доктори има навсякъде,както и неграмотници и да твърдим,че в България са по добри от Канада или обратното..... ми се струва глупаво и несериозно изказване.Аз лично бих добавил само ,ДАНО когато ни се наложи независимо къде е по света да имаме късмета да попаднем на свестен човек.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Може би канадската здравна система (и то особено в Кебек) не е сред най-великите, но поне като ми се е наложило да извикам линейка (до момента 2 пъти) не съм имала проблеми. :clap:
А я вижте този шофьор какво казва! :(
Знаете ли какво е родители да пищят: "Спасете ми детето"?
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Публикувай отговор