anxeli написа:И какво му е справедливото на протеста? Живеят в центъра, стискат се за гараж, а сега и за паркинг на улицата не искат да плащат, и то символична сума, излиза по-малко от 15 лева на месец. Паркинга в центъра е скъп, като не им харесва да се преместят в Младост ...
Ами не е точно така. Да е 50 лева на година разбирам , ама искат много пари за доходите там, а за какво ще ги харчат не е ясно и основния проблем е да си изкараш разрешението за паркиране. В Монреал не е толкова сложно и е по евтино. А са премахнали и плащането със смс, което беше удобно.
Абе те многооооо неща са по-лесни в Монреал. Тези 15 лева се явяват ограничение на паркирането, а не закупуването на право. Идеята е да се намалят колите в центъра, а не да се гарантира паркомясто на живеещите там.
A ето и как се спазва закона в България и защо всичко е по-трудно и по-сложно. Представете си как едно дете на 2 години излита от стола си в колата, ако закона НАИСТИНА е спазен и то е пътувало правилно обезопасено ? Ние нямаме милост към собствените си деца, какво остава към другите около нас..........
Шофьорът е загубил контрол над колата и се е ударил в мантинелата. Вследствие на удара детето е излетяло през прозореца на автомобила. Откарано е в болница в тежко състояние.
По първоначална информация детето е пътувало в детско столче. „Законът е бил спазен, но явно ударът е бил доста силен, за да се стигне до тежкия инцидент", предположи дежурният от КАТ.
Направих справка за Торонто, цените за година са $185 за първа и $475 за втора кола. Плащат се на шестмесечие, това е с данъка, крайна цена . Не знам кой ги ползва, всеки си има драйвуей или паркоместо. За кола на гости цената е 21.50 на седмица.
Ние преди години плащахме в Плато 50 долара, сега не знам колко е. Сега нямам ограничение пред блока, затова много хора паркират и след това взимат рейса сутрин, той спира точно пред блока.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Ако няма паркингметър, някакъв ограничителен знак и колата ще стои по-малко от 16 часа без да се мести не е проблем. Но такива места не останаха в центъра.
Преди 2 седмици се намирам на водният парк Сен Совеор. Седейки на една от опашките с детето за да се пуснем по една от пьрзалките ушите ми чуват циганска реч зад нас. Обрьщам се и виждам около 10 рома.
Скоро след това забравих за тях за около 5 минути. По едно време детето ми, което и представа няма какво е това ром, ми казва че ромите са пред нас и че са се предредили. В този момент ми се наби в главата идеята че сме си зарязали саковете ей така на масата, без надзор. Обхвана ме лека паника и чувство за несигурност.
След като се пуснахме от пьрзалката бьрзо отидох да проверя дали нещата са си намясто. Там бяха, непипнати.
Според вас расист ли сьм реагирайки така? Или просто травматизиран от десетките пьти когато цигани ми взимаха парите за закуска, ми наказха якето и маратонките и други безбройни обири в квартала.
Имаше всякакви раси в парка, но само ромите ми провокираха тази реакция да отида да си проверя багажите.
Omega3 написа:Преди 2 седмици се намирам на водният парк Сен Совеор. Седейки на една от опашките с детето за да се пуснем по една от пьрзалките ушите ми чуват циганска реч зад нас. Обрьщам се и виждам около 10 рома.
Скоро след това забравих за тях за около 5 минути. По едно време детето ми, което и представа няма какво е това ром, ми казва че ромите са пред нас и че са се предредили. В този момент ми се наби в главата идеята че сме си зарязали саковете ей така на масата, без надзор. Обхвана ме лека паника и чувство за несигурност.
След като се пуснахме от пьрзалката бьрзо отидох да проверя дали нещата са си намясто. Там бяха, непипнати.
Според вас расист ли сьм реагирайки така? Или просто травматизиран от десетките пьти когато цигани ми взимаха парите за закуска, ми наказха якето и маратонките и други безбройни обири в квартала.
Имаше всякакви раси в парка, но само ромите ми провокираха тази реакция да отида да си проверя багажите.
Ти пък откъде разбираш цигански,как разбра ,че са роми.Май нещо А.
Omega3 написа:Преди 2 седмици се намирам на водният парк Сен Совеор. Седейки на една от опашките с детето за да се пуснем по една от пьрзалките ушите ми чуват циганска реч зад нас. Обрьщам се и виждам около 10 рома.
Ти пък откъде разбираш цигански,как разбра ,че са роми.Май нещо А.
Кьде сьм писал че разбирам???????????? Невероятно просто. То какво питаш, то какво ти отговаря....чаветата нанайси феродо.
Омега, любопитно ми е как си различил циганската реч? Аз каквото съм чувал цигани да говорят все е или развален български, или цигански с български думи тук-там. Това обаче в България. Ако обаче чуя някой индийски диалект не мога изобщо да разбера какъв език е това и е лесно да се обърка човек. Да не си видял някакви опърпани индийци/бангладешци/пакита?
А на въпроса ти - лично смятам, че това е наслояван страх и е нормално да има подобна реакция. Ако white trash ти беше причинил въпросната душевна травма пак щеше да си провериш багажа.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Наистина ли си видял БГ цигани тук в Канада? Как по дяволите ще се озоват тук? С търсени професии, добър език, чисто криминално минало или що ли? Ако това е така "евала" на кебекарската система!
apple написа:
Наистина ли си видял БГ цигани тук в Канада? Как по дяволите ще се озоват тук? С търсени професии, добър език, чисто криминално минало или що ли? Ако това е така "евала" на кебекарската система!
Съмнявам се циганята дори да са чували за Канада, камо ли пък за емиграционната им политика.
Дано не се стига до там, да са... навсякъде... Аз съм си расистка спрямо тях.
„Обществото често прощава на престъпниците. Но не и на мечтателите.“ Оскар Уайлд
05.10 IELTS 6.5 19.10 документи до Whitehorse, Yukon
apple написа:
Съмнявам се циганята дори да са чували за Канада, камо ли пък за емиграционната им политика.
Дано не се стига до там, да са... навсякъде...
Аз съм си расистка спрямо тях.
Как мислиш, дали канадците не си мислят същото за тебе!?!
Абе не знам за бгроми,но днес бях на плаж на брега на ез.Онтарио,имаше един табун онтарийски роми,къпеха се барабар с дрехите!Някои ги различих,щото носеха бели потници,но тези с чените рокли и фанелки....
Странджата написа:Абе не знам за бгроми,но днес бях на плаж на брега на ез.Онтарио,имаше един табун онтарийски роми,къпеха се барабар с дрехите!Някои ги различих,щото носеха бели потници,но тези с чените рокли и фанелки....
Ама моля ти се ...мене пък от БГ някои ми завиждат, че съм живеела сред индианци, било екзотично! Като обяснявам как изглеждат и какъв бит и култура имат и не ми вярват. Че те за съжаление :мнозинството от тях де/ си живеят точно като БГ цигани от социал до социал, на пиене, едене, ПОТ и ....те тия ченири работи. Само дето гетата им са малко по-приемливи. И са точно толкова арогантни ако нещо не им изнася...