Работа в северна Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Хали Бали

Re: Работа в северна Канада?

Мнение от Хали Бали »

miteto написа:Такааа, след като поразчистихме малко плявата да поясня ситуацията на Pupped87 защото гледам се пали, а не си струва. Хали Бали е много стар форумец с нов никнейм, който е гонен на 3-4 пъти от форума. Прави си сметка дали има смисъл да му се връзваш. Мухата 2 пък е форумния пенкелер - няма област на човешкото познание в която да не е пълен експерт - от политика, коли, компютри и хай-тек джаджи до история, география и космически технологии.

ОК.Ама момичето я интерисува как да се уреди да кара такси,а не who"s who.
Аватар
Pupped87

Мнение от Pupped87 »

Е като го гоните вече толкова пъти, какво чакате БАН по айпи и това си е!
Можеше и да има нещо полезно в тази тема, но от толкова разбирачи хората, които знаят някаква полезна информация и варянт за заминаване не с УЪРК виза, а с перманент нямат шанс дори да споделят за да знаят другите тази опция в системата на Канада. Ако някой го интересува нещо конкретно по този въпрос ще отговоря на лични, но тук с толкова хейтъри... няма смисъл да се говори.
„Обществото често прощава на престъпниците. Но не и на мечтателите.“
Оскар Уайлд

05.10 IELTS 6.5
19.10 документи до Whitehorse, Yukon
pumpy

Мнение от pumpy »

Като се замисля, не може ли да се ограничи мухата и подобни да пишат САМО "под шипките". В противен случай всички теми заприличват на шипкови......
Аватар
Pupped87

Мнение от Pupped87 »

Ама никой не ти иска обяснение как! Аз питах има ли някой живял там и да изкаже отзиви.
А и да ти кажа твоите мнения вече ще ги пропускам и няма да ги чета!
Оскар Уайлд

05.10 IELTS 6.5
pumpy

Мнение от pumpy »

Не знам дали има връзка, но поне е малко инфо по темата. Последния път като летях от Norman Wells до Edmonton, до мен по седалка седеше един симпатяга, преживял самолетна катастрофа. Та от дума на дума , че жена му е тази, която кара таксито в Норман Уелс. Населението на градчето е около 800-900 души, има само едно такси, тарифата в града е 6 кинта в едната посока. Таксито е САМО едно в целия град. Според него те изкарва средно по 300 кинта на ден, не декларира почти нищо, всички плащат кеш. Тя между другото е местна, та не знам как стои там положението с данъците все едно.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Pupped87 написа:Е като го гоните вече толкова пъти, какво чакате БАН по айпи и това си е!
Успокой малко топката... Човекът си пише и правила не са нарушени... Не винаги получаваме отговорите ,които искаме да чуем... Имиграция в северен канадски град с 20 хиляди население и да бачкаш като такси шофьор е нещо необичайно и хората са по-любопитни...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
pumpy

Мнение от pumpy »

ivanko13 написа: Успокой малко топката... Човекът си пише и правила не са нарушени..
Тогава какъв е смисъла от бановете и гоненето от форума ???Освен това си имаме шипки за такива, които "просто си пишат" не ли ?
Аватар
Pupped87

Мнение от Pupped87 »

Едно е да си любопитен, друго е да си арогантно нападателен и да пишеш каквото ти падне без да си се поинтересувал.
Има огромна разлика! Голяма част от темата тук е оспорване на факти и изказване на уж предположения примесени със намеци за некомпетентност и наивност или заблуда и един куп други епитети.
Оскар Уайлд

05.10 IELTS 6.5
grozdan

Мнение от grozdan »

pumpy написа:Не знам дали има връзка, но поне е малко инфо по темата. Последния път като летях от Norman Wells до Edmonton, до мен по седалка седеше един симпатяга, преживял самолетна катастрофа. Та от дума на дума , че жена му е тази, която кара таксито в Норман Уелс. Населението на градчето е около 800-900 души, има само едно такси, тарифата в града е 6 кинта в едната посока. Таксито е САМО едно в целия град. Според него те изкарва средно по 300 кинта на ден, не декларира почти нищо, всички плащат кеш. Тя между другото е местна, та не знам как стои там положението с данъците все едно.
Според мен това е полезна информация. Значи все пак имало таксита там.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

pumpy написа:
Тогава какъв е смисъла от бановете и гоненето от форума ???Освен това си имаме шипки за такива, които "просто си пишат" не ли ?
Така е... Проблемът е в подхода вероятно, на гонещи и изгонени... Едни са по тънко-обидни, други пердета... Real life situations... Трябва да се опитаме малко да живеем едни с други щото е неприятно да ставаш свидетел на цигании между български имигранти , кажи речи за абсолютни глупости...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
apple

Мнение от apple »

Не знам как е в северна Канада, но тук в BC и по-специално на острова ако нямаш 3 години местен шофьорски стаж нямаш право изобщо да караш такси... Лично аз считам, че това е тотална гавра с хората, които това са работили преди и от разни чалми няма вреждане тук отделно пък като затруднение. Тази бизнес ниша направо е монополизирана от тия... :( Дано на север да не е така по отношение на стажа... Дори на мене ми е интересно как стоят нещата в другите провинции по този въпрос? :?:
Аватар
Pupped87

Мнение от Pupped87 »

В нета всичко си пише, но това, че някой не е чувал не значи, че няма. :tmi:
http://www.yukoninfo.com/whitehorse/tax ... panies.htm

http://www.yukoninfo.com/whitehorse/tax ... panies.htm и т.н.
Оскар Уайлд

05.10 IELTS 6.5
apple

Мнение от apple »

Pupped87 написа:В нета всичко си пише, но това, че някой не е чувал не значи, че няма. :tmi:

А за местен шофьорски стаж има ли изискване? :?:
Аватар
Pupped87

Мнение от Pupped87 »

apple написа:
Pupped87 написа:В нета всичко си пише, но това, че някой не е чувал не значи, че няма. :tmi:

А за местен шофьорски стаж има ли изискване? :?:
Имат програма за привличане на работна ръка, но разликата от уърк пермита е, че когато професията ти е в списъка на програмата, работодателя се заема с оформянето на документите като: разрешение за наемане на работник от чужбина, договор, осигуряване на първоначално място за спане и т.н. и на база това се издава виза за постоянно пребиваване в Канада. На принципа на федералната програма е мисля, но включва и работна оферта.
Ох, та мисълта ми беше, че щом в програмата има професия таксиметров шофьор, значи има някакви компромисни варианти и процедурата по издаване на лиценз е опростена за този тип емигранти.
Последно промяна от Pupped87 на Съб Авг 25, 2012 1:49 pm, променено общо 1 път.
Оскар Уайлд

05.10 IELTS 6.5
Хали Бали

Мнение от Хали Бали »

Виж кво става тука.11 кинта на час,с тия пари в Юкон си жива умряла,ще ти стигнат колкото за наема на иглуто,ако изобщо ти стигнат.
http://yuwin.ca/jobs/index.cfm?fuseaction=view&id=364"
И за да не ти звуча обезкуражително питай и другите съфорумци на какво се явяват 11 д. на час в Юкон.
Публикувай отговор