Работа в северна Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Pupped87

Re: Работа в северна Канада?

Мнение от Pupped87 »

Хали Бали написа:И аз имам намерение ,ако не намеря работа на кораб в Квебек да си потърся късмета на север.Я на някоя сонда,я на някоя златна мина.Такива шкембе чорби и лютиви кюфтенца ще им въртя на индианците,направо ще ги разплача и ще има да ми се кланят и да викат-сър,сър гив ме моор.

ъЪЪъъъъ супер :?:
grozdan написа:Според снимката е Condor и цената от Франкфурт е нереално ниска - 360 Евро.
Мерси за линка!
„Обществото често прощава на престъпниците. Но не и на мечтателите.“
Оскар Уайлд

05.10 IELTS 6.5
19.10 документи до Whitehorse, Yukon
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

Хали Бали написа:И аз имам намерение ,ако не намеря работа на кораб в Квебек да си потърся късмета на север.Я на някоя сонда,я на някоя златна мина.Такива шкембе чорби и лютиви кюфтенца ще им въртя на индианците,направо ще ги разплача и ще има да ми се кланят и да викат-сър,сър гив ме моор.

Най-много да те пребият с камъни на третия ден.Помисли си за по-здрав хелмет.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Хали Бали написа:... да си потърся късмета на север.Я на някоя сонда,я на някоя златна мина.
Ето ти една:
Изображение
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

ТМ-57?
Колко съм си играл с такива. :rofl: :rofl: :rofl:
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Аз до сега от 3 страници,не разбрах какво работят в Северна Канада,всички били в "командировка " за "малко",а видяхме само снимки на самолетни полети и бойни мини, трябва да е бая кофти работа дето я бачкате щом се криете толкова 8)
Единствен тук "Боец" си каза каква работа бачка във Ванкувър ! :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Pupped87

Мнение от Pupped87 »

myhata II написа:Аз до сега от 3 страници,не разбрах какво работят в Северна Канада,всички били в "командировка " за "малко",а видяхме само снимки на самолетни полети и бойни мини, трябва да е бая кофти работа дето я бачкате щом се криете толкова 8)
Аз мога да ти кажа какво ЩЕ работим. Мъжът ми ще е таксиметров шофьор, а аз ако покрия също Ielts ще бъда или шофьорче или диспечер. :lol:
Оскар Уайлд

05.10 IELTS 6.5
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Аз да ма извиняваш ама до сега в Торонто ,НЕ видях жена Шофьор на Такси ,а и да ти кажа и там е една мафия от пакита и индуси и бая ще ви е трудничко,за да караш такси трябва да имаш лиценз ,а всичките лицензите за Торонто се държат от години и затова трябва да циливаш ръка/100 кинта на ден / на мангусите да те вкарат в тяхните лицензи
а за диспечер много ме съмняваш,за такива длъжности не наемат имигранти,езика ти трябва да е перфектен и да разбираш другите какво искат да ти кажат
Та така е тук !
Стефан Цанев
Аватар
Pupped87

Мнение от Pupped87 »

myhata II написа:Аз да ма извиняваш ама до сега в Торонто ,НЕ видях жена Шофьор на Такси ,а и да ти кажа и там е една мафия от пакита и индуси и бая ще ви е трудничко,за да караш такси трябва да имаш лиценз ,а всичките лицензите за Торонто се държат от години и затова трябва да циливаш ръка/100 кинта на ден / на мангусите да те вкарат в тяхните лицензи
а за диспечер много ме съмняваш,за такива длъжности не наемат имигранти,езика ти трябва да е перфектен и да разбираш другите какво искат да ти кажат
Та така е тук !
Може би за Торонто е така, но щом работодателя кажа, че ще ни оправи документите значи има как да извадим и тези сертификати. И аз лично не горя от желания да съм таксиметров, но ако се налага няма да се дърпам. Работата си е работа. А за диспечер не се изисква кой знае колко богат речник на странни терминологии, а по-скоро да разбираш диалекти и адреси и да даваш напътствия предполагам, с което бих се справила. Английският не го уча сега за сефте, а просто си го припомням.
Оскар Уайлд

05.10 IELTS 6.5
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Сертификати за какво ?
Лиценза се купува от държавата и си остава за теб до живот,губиш го автоматично ако не му платиш годишната вноска ,та как ще ви го изкарат като не сте в Канада, не знам
Стефан Цанев
Аватар
Pupped87

Мнение от Pupped87 »

Лиценз/сертификат или каквото е там нямам идея, но щом си имат програма и са съгласни да наемат по нея, значи си имат начин. Ако отидем ще видим.. ;)
Оскар Уайлд

05.10 IELTS 6.5
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа:Аз до сега от 3 страници,не разбрах какво работят в Северна Канада,всички били в "командировка " за "малко",а видяхме само снимки на самолетни полети и бойни мини, трябва да е бая кофти работа дето я бачкате щом се криете толкова 8)
Муха, специално за теб :
https://picasaweb.google.com/Pumpalov.family/2012NWT"
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ми сигурно чакат първо ти да кажеш какво бачкаш и къде, като си толкова отворен? Айде, нали не се криеш, що не си кажеш първо ти, преди да подпитваш другите?
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

С един поляк се запознах тука в Халифакс, пича е sheet metal worker в Саскачеван...
Ето ти подробности:

$44.4 на час регюлар
$60 на час овъртайм
Всичко идва към десет бона чисти на месец
Безплатна храна
Безплатен транспорт Халифакс-Реджайна
4 седмици бачка, 2 почива

Комбинация от хубави пари и бяла работа за имигрант със славянско име няма... Не узря ли вече за този момент ,майна? Това е все едно на времето ,като са се изсипали италианците католици в Торонто и англо-саксонците протестанти да им дадат директорски позиции. Бухат ги в констракшъна и който оцелее...
Сега тая разлигавена имигрантска паплач само работа на бюро, социали моциали и лесна адаптация иска... Няма как да стане....
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
newlifeform

Мнение от newlifeform »

Моля да посяниш 'чисти' от следното изречение.

"Всичко идва към десет бона чисти на месец"

Тия обявените цифрички 44/60 $/час, преди или след данъци е?

Обикновено тук (Онтарио) тия цифри ги казват преди данъците, там по-различно ли е ?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ivanko13 написа:
С един поляк се запознах тука в Халифакс, пича е sheet metal worker в Саскачеван...
Ето ти подробности:

$44.4 на час регюлар
$60 на час овъртайм
Всичко идва към десет бона чисти на месец
Безплатна храна
Безплатен транспорт Халифакс-Реджайна
4 седмици бачка, 2 почива

Комбинация от хубави пари и бяла работа за имигрант със славянско име няма... Не узря ли вече за този момент ,майна? Това е все едно на времето ,като са се изсипали италианците католици в Торонто и англо-саксонците протестанти да им дадат директорски позиции. Бухат ги в констракшъна и който оцелее...
Сега тая разлигавена имигрантска паплач само работа на бюро, социали моциали и лесна адаптация иска... Няма как да стане....
Я Ванко,що си се приместил в Халифакс,това сега го скивах,нали тук учеше и чакаше да се дипломираш ? :o
Стефан Цанев
Публикувай отговор