Интервю Октомври 2012г.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
marryy

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от marryy »

libre написа:
marryy написа:и libre ние с теб май вървим по едно и също време като гледам :)

Дано и ние да имаме скоро покана
Пожелавам ви от все сърце!!! :y:
Ние се надяваме да не получим тази сесия,защото ще се наложи да отложим ако се случи-мъжът ми е на рейс и няма как да се върне...надявам се само ако се стигне до отлагане да приемат това като основателна причина :(
Не предполагахме че толкова ще се разбързат и че есента ще имаме реален шанс да се явим,просто тайничко се надявахме да направят още една сесия тази година ,за да изчистят хората преди нас,та евентуално да ни викнат пролетта...а така като гледам няма някакъв особено хронологичен ред на поканите...
Иначе аз съм с образование за което дават 6т.,ако разбира се го признаят...

Успех на всички и кураж на чакащите!!! :y:

Дано да стане както предпочитате и ние предпочитаме да е за март догодина, ама като гледам не се знае нищо!
Аз не съм със желана специалност, но пък съм получила писмо за одобрение на документите. Докато една моя близка е с желана специалност 6т и въпреки това ни вест, ни кост от емиграционните.

Успех пак на всички и особенно на тези дългочакащите от 2010 :y: :)
marryy

Мнение от marryy »

cantare написа::rock: Дочакахме и ние най-голямата новина... интервю на рождения ми ден - 24 октомври!! Дали е случайно?! Това тайно го очаквах, но като го видях не повярвах на очите си.

Пожелавам такава радост на всички!
А дано да ти е на късмет!

И да не вземеш да черпиш офицера на интервюто. Казвали са ми, че за тях е проява на лош вкус!

Успех :)
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Jidja Споко с НАП-а!
Ние вчера се занимавахме с много близка позната която е много на ТИ с документи в НАП и НОИ само това прави.Вчера се обажда на доста телефони и отговорът беше абсолютно идентичен с твоят.Каза ни,че всичко което е необходимо е само от НОИ.
Беше безумно учудена от това,което и казахме,че се иска от НАП. ;)
Мисля,че документ от НОИ,служебна бележка от работодател и данните в превода на трудовата книжка са достатъчни.

Колкото до сесия през март 2013 ,това пак са само догадки.Вижте как ни изненадаха приятно със сесия през октомври.Така,че е напълно възможно да има сесия още януари-февруари 2013.Спокойно!Всички ще минем!Едни по-рано,други по-късно!
Важното е крайният резултат да е 100% успеваемост! :clap:
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
borkoo
последно предупреждение за БАН

Мнение от borkoo »

Мишо,мисля,че внесох достатъчно яснота по въпроса,каква бележка ви изискват имиграционните и от къде се вади.Писах по този въпрос и в темата за интервюто през март,можеш да погледнеш.Въпросния толкова обсъждан документ се вади от НАП.Десетките минали на интервюто март 2012г,както и ние,бяхме с тези прословути бележки от НАП,повтарям НАП,а не НОИ.Стига вече предположения и заблуди.Излишно е да се спори,когато фактите говорят.Бележката се вади от НАП и с нея не ти трябват фишовете за заплата от последната година.Интервютата са ни повече,ни по-малко от 6 на ден без първия и последен ден,тогава са по 3 на ден,тоест не са 12 на ден както четох тук.И при цялото ми уважение към теб,прати поздрави на твоята позната от НАП,дето е много на ТИ с всички документи.Тя държавата ни е на такъв хал,защото всички в държавната администрация са мноооого на ТИ с всичко.
Лек и успешен ден на всички.И успех с процедурата!
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

borkoo аз ти благодарих вече!Какви предположения?какви заблуди?Казвам ти,че се консултирах с човек който работи само с НАП и НОИ ежедневно ,цитирайки написаното тук,изискуемо от НАП жената звъня поне на 5 телефона за справка и в крайна сметка каза,че такъв документ няма или поне вече не се казва така и в понеделник ще провери как точно се казва.
Все пак от март месец и в тези институции има доста промени.Както виждаш и jidja е описала нейният случай в търсене на този документ.А и не виждам някой друг да е писал дали си е набавил документа от НАП.
Колкото до фишове от заплати..в нашата работа например такива не се издават.И настана голяма забава и при мен,и при жена ми.Просто фишовете за заплати на много места вече не се вадят.
Последно промяна от Misho76 на Съб Авг 11, 2012 8:03 am, променено общо 2 пъти.
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
avril78

Мнение от avril78 »

И аз си имам горе долу представа какво се вади от НАП и какво от НОИ, как се вади (с много мъка и панаири), всеки ден си бия главата с тях, затова дори в темата по-напред попитах какво се вади от НАП, защото според мен, от НАП не могат да дадат справка за трудов и осигурителен стаж, а останах с впечатление, че някой вади такава и бая се учудих.
Справката от НАП е същата като справката, която излиза с ПИК от сайта на НОИ - работодател, осигурителен доход по месеци и дни в осигуряване. Всеки, който има ПИК, може да влезе в сайта на НОИ, електронни услуги и да види на колко го осигуряват, в коя фирма и колко дни има в осигуряване - по месеци за всяка година от 1998 насам.
Не знам дали сте гледали в нета и по новините, но наскоро имаше кампания за раздаване на такива персонални кодове даже по улицата - с цел да се контролират работодателите.
От тази справка обаче реално не се разбира дали си работил на 2, 4 или 8 часа. За тази цел има трудова (осигурителна книжка за самоосигуряващите лица), УП-2 или УП-3. Справка за трудовия и осигурителен стаж, могат да извадят от НОИ, те имат ресурс и възможност да го направят. Но дали в действителност ще издадат такава справка, смятам да отида тези дни да ги попитам.

И след като borkoo, казва, че това е справката, значи всичко е 6. Просто като му дойде времето ще си извадим по една такава.
Аватар
kamy

Мнение от kamy »

Jidja написа:Имаше така една кандидатка беше изпратила копия на преводите, зза да ги използва втори път и да и излезе по-евтино и познай какво се случи - искаха и оригиналните преводи, та отново прави заверки + превод и по-скъпо се оказа :)
По този повод - аз пазя оригиналните си документи, оригиналните английски преводи. Преснех ги и заверих нотариално копията и изпратих тях. Досега имам писмо по пощата, че документите ми са получени, имам номер на досие и чакам. Не са ми писали, че не ми приемат документите, но ще видим. Нямам покана все още, не сме с търсени професии, чакаме ... Честито на всички с покани :y:
Аватар
Jidja

Мнение от Jidja »

Ками има разлика- ти си направил копия на оригиналите, заверил си ги, превел си ги, направил си копия на преводите и пак си ги заверил :) Всеки си решава. Пишеше преводи, не нотариално заверени преводи- така че ние оригинали на преводите не пазим.
borkoo
последно предупреждение за БАН

Мнение от borkoo »

Мишо,не е нужно да ми благодариш нито ти,нито който и да е било,въпреки,че винаги е хубаво човек да чуе добри думи за себе си.Когато пиша тука то е въз основа на личния ми опит и го правя безкористно с идеята,че помагам на обазовани и кадърни люде да се махнат от неразбориите в тая държава.Аз самия,а и жена ми много сме чели тук и това много ни помогна.Сега дойде нашия ред да помагаме и го правим с кеф.Надявам се,че не съм те обидил защото и през ум не ми е минавало да го правя,но такива са фактите.Във вторник мои познати,които са поканени на интервю ще си вземат същите тези справки от НАП та искам да ти кажа,че от февруари,когато аз си вадих такава справка до сега нищо не се е променило.Значи повтарям.Отива се в ДЕЛОВОДСТВОТО на НАП,пуска се молба за издаване на бележка,разпечатка и както искаш го наречи,та бележка за ОСИГУРИТЛНИЯ ти ДОХОД,а не вноски,за желания от теб период,при нас беше за 5г назад.Там в таблица по месеци и години описват колко дни си осигуряван за всеки един месец и сумата на която са те осигурявали,тоест брутната ти заплата,както и името на фирмата която те е осигурявала.Отдолу има подпис на директора и мокър печат.Мишо,аз всеки ден работя с държавни институции и ми е писнало от некомпетентността на държавните служители и тяхното безразличие и безхаберие към проблемите на хората.И причината този документ да се вади от НАП,а не от НОИ е,че от няколко години,парите от осигуровките на хората не отиват директно в НОИ за пенсия и в НЗОК за здравна осигуровка,а отиват директно в НАП.Това е приходната агенция на България и е в състава на Министерството на Финансите.
Аватар
xybavelka

Мнение от xybavelka »

Честито на всички и нас поканиха на 12.10.
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

bond007, както писах и преди, мисля, че ще изчистят подалите до гор-едолу до март и ако останат свободни часове - ще ги попълнят с някои от хората на които са им обработени досиетата но са подали по-късно. Не мисля обаче, че масово ще канят подалите след март. Тези изводи си ги правя като гледам какво се случи в първата и най-активна седмица от поканите - първо получиха търсените професии според тях, след това подалите от декември 2010 до към март 2011, за да ги поизчистят и накрая някои от подалите след това.
И на мен много ми се иска да вярвам, че ще сме на тази сесия, но на практика е много малко вероятно и е по-скоро късмет ако някой се откаже.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
xybavelka

Мнение от xybavelka »

Ние сме подали документи през 2009г. след което ни забарвиха 1г. до момента в който не пратихме имейл със запитване има ли развитие по нашата кандидатура. Запонаха да искат разни документи от НАП след което искаха TCF-Q.
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Егати чакането.... ;(
Мишо76 - като си говорим за забавяне, гледай какви ситуации има...
Ние наистина се оказваме много нетърпеливи...
Последно промяна от karelia79 на Съб Авг 11, 2012 9:49 am, променено общо 1 път.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
avril78

Мнение от avril78 »

От 2009 чакате, мда, не е шега работа. :worried:
Аватар
xybavelka

Мнение от xybavelka »

Никак даже не е шега. ;)
Публикувай отговор