Митнически декларациЙ
Re: Митнически декларациЙ
Почти 100% съм сигурен,че дете под 18 год. няма право на тези 10 000 долара. Освен това как така ще плащаш данъци върху тях - данъци се плащат върху доходи. Идеята на тази декларация е да се спъне прането на пари. Ако декларираш,че са ти заем от брат ти 10 000 долара, не мисля че ще има проблем, поне познавам хора,които нямаха. От друга страна,защо просто не ги преведеш по сметка със същото обяснение или подобно де.
Нямам много вереме да се ровя, но мисля, че няма данъци когато влизаш за първи път в Канада. При следващи пъти каквито пари носиш се облагат като данък. Не знам дали е така мисля, че Коко знае повече и ако може той да обясни.pumpy написа:Можеш ли да покажеш документ, който твърди горното. Предпочитам да е от сайта на CRA.budtel написа: Проблема е, че като ги декларираш после трябва да платиш такса върху внесената сума.
Aз съм останал с впечатлението, че данъци се плащат върху доход.
И защо смяташ, че ако внесеш 9000 и ги изхарчих в Канада няма начин да ти ги засекат и да ти удържат данък, ако такава е постановката ?
Знам един случай с една жена от Франция. Омъжва се в Канада, продава каквото има във Франция и прехвърля парите тук. След извстно време получава известие да си плати данъка върху внесената сума.
Da, това е ДОХОД. Освен ако не можеш да докажеш, че си продал на загуба, тогава сигурно не е доход - не съм специалист, затова и поисках да го видя черно на бяло. Аз не обичам приказки на уше.....когато темата мине на принципа на разговори на уше, аз загубвам интерес.....budtel написа: Знам един случай с една жена от Франция. Омъжва се в Канада, продава каквото има във Франция и прехвърля парите тук. След извстно време получава известие да си плати данъка върху внесената сума.
Мисля, че Коко знае отговора, но и аз ще се поразровя.pumpy написа:Da, това е ДОХОД. Освен ако не можеш да докажеш, че си продал на загуба, тогава сигурно не е доход - не съм специалист, затова и поисках да го видя черно на бяло. Аз не обичам приказки на уше.....когато темата мине на принципа на разговори на уше, аз загубвам интерес.....budtel написа: Знам един случай с една жена от Франция. Омъжва се в Канада, продава каквото има във Франция и прехвърля парите тук. След извстно време получава известие да си плати данъка върху внесената сума.
Също така разбрах, че при онаследяване на имот наследника трябва да плати около 40% от стойността на имота. А при продажба на имот има данък върху придобитите от продажбата пари.
Вярно ли е всичко това?
Когато човек пристига в Канада като нов имигрант - парите с които е дошъл първоначално не се облагат с данък.
След установяването в Канада обаче би трябва да се декларират пред канадските данъчни всички източници на доход без значение къде се намират, т.е. ако си продал имот в друга държава - на теория трябва да декларираш това пред данъчните в Канада и да платиш данък, друг е въпрос в каква категория попада и колко ще е данъка. Тук има и един такъв момент - това как си внесъл парите в Канада не променя това дали са доход който подлежи на облагане, т.е. ако внесеш парите в кеш без да ги декларираш нито на границата нито пред данъчните - това крие риска дори и след време да те подгонят за укрити доходи и неплатени данъци.
След установяването в Канада обаче би трябва да се декларират пред канадските данъчни всички източници на доход без значение къде се намират, т.е. ако си продал имот в друга държава - на теория трябва да декларираш това пред данъчните в Канада и да платиш данък, друг е въпрос в каква категория попада и колко ще е данъка. Тук има и един такъв момент - това как си внесъл парите в Канада не променя това дали са доход който подлежи на облагане, т.е. ако внесеш парите в кеш без да ги декларираш нито на границата нито пред данъчните - това крие риска дори и след време да те подгонят за укрити доходи и неплатени данъци.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Koko, вярно ли е това дето съм разбрал за имотите.
Майна, един съвет от мен, безплатно. Намери си счетоводител, ПЛАТИ СИ и си задай въпросите на професионалист. ЩЕ изхарчиш 50-100 кинта, но ще спестих хиляди от всякакви разправии/разправийbudtel написа:Koko, вярно ли е това дето съм разбрал за имотите.
И според мене това е най-добрия вариант.pumpy написа:Майна, един съвет от мен, безплатно. Намери си счетоводител, ПЛАТИ СИ и си задай въпросите на професионалист. ЩЕ изхарчиш 50-100 кинта, но ще спестих хиляди от всякакви разправии/разправийbudtel написа:Koko, вярно ли е това дето съм разбрал за имотите.
Да допълния към написаното по-горе и това - ако влезнеш в банка с 20 бона в кеш и искаш да ги депозираш в собствената ти сметка, то е доста вероятно това да предизвика въпроси от страна на банката.
Be yourself - no one else is more qualified.
- Bistra
- Напуснал форума
М-не, няма да предизвика въпроси, ако си новопристигнал имигрант. Също не си спомням да са обложили с данък парите ни внесени от друга държава. Какво отношение имат те към канадската икономика? Виж , ако ги държиш в сметката си облагат лихвите, ама първоначално...Наистина нямам спомен да съм плащала нещо.Koko написа: Да допълния към написаното по-горе и това - ако влезнеш в банка с 20 бона в кеш и искаш да ги депозираш в собствената ти сметка, то е доста вероятно това да предизвика въпроси от страна на банката.
@budtel
Децата фигурират в твоята митническа декларация, като подточки, както и съпруга/та.
Подава се една на семейство при всяко влизане в Канада. Това е абсолютно сигурно, защото онзи ден попълвах една точно такава в самолета.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")