Благодаря!

Пак не е ясно дали се изисква декларация от пътуващите деца. Аз не мога да си спомня дали попълвах за сина. Но тогава той беше доста малък и май не попълвах. Може би има значение и годините на детето, но те не са споменати никъде.leaf написа:Живеещите на един адрес хора попълват една декларация; до 4 лица за една декларация.
И аз така го приемам (20K за възрастен и дете), но не гарантирам, че наистина е така.pumpy написа:Явно искаш да чуеш : "ако пътуваш с дете, можеш да внесеш 20к без да ги декларираш". Приеми, че си го чул, но не ме цитирай после когато ти ги конфискуват и те осъдят за криминално деяние....
Аз мисля, че се изисква, т.е. трябва да го впишеш в общата декларация, която попълваш. Поне аз направих така последния път, когато пътувахме (детето е на 8 г.).budtel написа:Пак не е ясно дали се изисква декларация от пътуващите деца. Аз не мога да си спомня дали попълвах за сина.
Ти можеш да пренесеш и сто хиляди, няма проблем, просто трябва да ги декларираш в декларацията, това е. И евентуално да отговориш откъде ги имаш.budtel написа:Сигурно ще е по-добре да питам, но ако има декларация и за детето това означава, че и то може да пренесе до 10 000$.
Проблема е, че като ги декларираш после трябва да платиш такса върху внесената сума.roumensp написа:Ти можеш да пренесеш и сто хиляди, няма проблем, просто трябва да ги декларираш в декларацията, това е. И евентуално да отговориш откъде ги имаш.budtel написа:Сигурно ще е по-добре да питам, но ако има декларация и за детето това означава, че и то може да пренесе до 10 000$.
Значи въпроса не е как да внесем парите, а как да не им платим данъците.budtel написа:Проблема е, че като ги декларираш после трябва да платиш такса върху внесената сума.
Можеш ли да покажеш документ, който твърди горното. Предпочитам да е от сайта на CRA.budtel написа: Проблема е, че като ги декларираш после трябва да платиш такса върху внесената сума.