Кандидатстване с двойно гражданство

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
jdru

Кандидатстване с двойно гражданство

Мнение от jdru »

Възнамерявам да кандидатствам и аз :)
Но имам двойно гражданство като едното е българско и ме интересува следното:
- трябва ли да прилагам копия и от двата международни паспорта или само на основния (в случая БГ) в първия комплект документи.
- като дойде време за визи трябва да има и във двата или само в БГ паспорта е достатъчно, т.е. за 2 визи ли трябва да платя или само за 1

P.S. Видях, че има подобна тема, но е от преди доста години, а и няма нищо съществено написано.
Аватар
ivalin

Re: Кандидатстване с двойно гражданство

Мнение от ivalin »

За да влезеш в Канада ти трябва само един паспорт с валидна виза останалото е за самочувствие...
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
pumpy

Мнение от pumpy »

Там където във формулярите има графа за гражданскто ще си пишеш и двете. Доказателството ти е или акта за раждане или какъвто там документ имаш за получаването на второто гражданство. Визата ще ти я положат в паспорт по твой избор, но само един. Съответно и цената е само една...

BTW да си успял до сега някога да минеш граница и с двата паспорта едновременно ? Лично на мен това никога не ми беше идвало на ум - да поискам по една американска виза във всеки паспорт, който имам....
jdru

Мнение от jdru »

До сега не ми се е налагало да излизам извън БГ и незнам как стоят нещата за хора с 2,3...5 паспорта :)
Четох из другите форуми, че би трябвало да се показват всички паспорти на летището, ама като не ми се е налагало да напускам пределите на БГ...
pumpy

Мнение от pumpy »

jdru написа:До сега не ми се е налагало да излизам извън БГ и незнам как стоят нещата за хора с 2,3...5 паспорта :)
Четох из другите форуми, че би трябвало да се показват всички паспорти на летището, ама като не ми се е налагало да напускам пределите на БГ...
Nаправи си един опит: качи се на колата и отиди до Румъния, Сърбия, Гърция, Турция ( което там тие най-близко) на разходка и виж как се минава граница и с колко паспорта става. Тогава ще разбереш, че каквото ние си пишем по разни форуми може и да няма НИЩО ОБЩО с истината....
Публикувай отговор