Мнения за Puerto Vallarta

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
polo26

Re: Мнения за Puerto Vallarta

Мнение от polo26 »

Мерси и на двамата. Ние си взехме 1 brd. апартамент. Изглежда поне по широк :)
Това за 20 долара, го четох на много места, но не е ли проблема, че на рецепцията се сменят много често ?
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

те се сменят, обаче са там всеки ден, освен единия почивен. Просто питай съответния човек, кога работи през следващите дни.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
polo26

Мнение от polo26 »

А как става процедурата с 20 долара, просто казваш искам готина стая и подаваш парите?
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Не се притискай :D, двайсетачката ще им го каже по-добре от теб и то на испански :D.Това им е заплатата за 2 дена.
polo26

Мнение от polo26 »

Хахаха. Аз вече си отделих 100 долара по 1 за дребни бакшиши :) Случайно да си успявал да си правиш резервация за ресторантите преди да стигнете. Малко ме притеснява,че 1та вечер ще пристигнем малко късно.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

polo26 написа:Случайно да си успявал да си правиш резервация за ресторантите преди да стигнете. Малко ме притеснява,че 1та вечер ще пристигнем малко късно.
Павел говори за т.н. "алакарте ресторанти" ... Освен тях си имаш и "стандартен" ресторант, в който винаги ще намериш място и не се изисква резервация.
polo26

Мнение от polo26 »

Да и аз тях имах предвид. Според резервацията ми в цената е включена a la carte breakfast, lunch and dinner.
Отделно има бюфет ресторант - може би в този има винаги места?

Аз питах, защото в много ревюта четох,че хора са си правили резерваций преди да отидат в курорта. От друга страна на мене по телефона Air Transat не много убеденно ми казаха,че всички си правели на място.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Ние бяхме в силния сезон и успяхме да си направим резервации на място за всички вечери, с изключение на една, когато в един от бюфетите имаше вечер на морската храна (там всяка вечер има различна кухня "на народите"). Ако пристигате късно вечерта резервейшън деска ще е затворил, но на другата сутрин ще успеете. Наблегнете предимно на медитерениън и италиан ресторанти. В първия обезателно към десерта си поръчайте капучино фламбе - презентацията си заслужава и изисква хай деф камера

алакарте-то е само динър, няма зкуска и обяд - за това са бюфетите
polo26

Мнение от polo26 »

Не че ще е голяма разлика, ама пък в брошурата изрично пише - a la carte breakfast,lunch and dinner. Но пък аз на брошури отдавна не вярвам :)
Въпросът е какво да ядем 1та вечер, предполагам,че ще има нещо като бюфет отворен до към 10 поне?

Като се върна обещавам да напиша подробно как е било, ако някой речи да ходи мноого подготвен :):)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

polo26 написа:Не че ще е голяма разлика, ама пък в брошурата изрично пише - a la carte breakfast,lunch and dinner. Но пък аз на брошури отдавна не вярвам :)
Въпросът е какво да ядем 1та вечер, предполагам,че ще има нещо като бюфет отворен до към 10 поне?

Като се върна обещавам да напиша подробно как е било, ако някой речи да ходи мноого подготвен :):)
Мисля, че централния бюфета ще е още отворен, а и има една пицерия (пици на пещ), която работи до късно
polo26

Мнение от polo26 »

Супер. А как се справихте с Time Shares - много се оплакват от тях.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Ами просто ги игнорираш. М/у другото нахалниците са само в сградата където е централната рецепция - не са из целия ризорт.
polo26

Мнение от polo26 »

Така, върнахме се и ние преди седмица. Ще напиша набързо своите впечатления, пък ако някой иска доп. инфо да пише на лична. Да не затрупваме форума с теми,които не са интересно на хората.
За мене почивка 7 дена в този хотел в Мексико за тази цена си е супер. Нямаше опера наблизо,ама пък ние искахме плаж :)
Иначе още от летището те удря една жега, направо търсиш сянката с трепет. Мексиканските митнически служители акто в БГ, тази дето ни проверяваше документите една дума не каза.
Летищетое малко,с автобусче бяхем до самата сграда. вътре климатик, всичко си е ОК. Иначе като си вземеш багажа става едно мазало. Дърпат те отвсякъде - Ние сме от Асоциацията на хотелите, елате трябва да се регистрирате с нас и почва едно омайване да си вземеш от тях еди аккво си ,пък те ще ти дадат безплатно еди какво си. Разкарваш ги и продължаваш. Ще те спират обаче поне 3 пъти :):)
Има 3 официални такси компаний. Представете си една будка като за билети и от там през прозорчето се подала една леля и размахва едни плакати с името на таки компанита и вика ли,вика.
Навънка ни чакаха от тур операторите от там в автобуса и след 25 мин. в хотела.
На рецепцията ни чакат. Хотелът обаче пълен. Послушах Павел, дадох 20 долара и изведнъж човекът вика - "Слушай 1 бедрум апартмънт имаме,ама са в старата част,дето не искаш. Ама понеже така, ще ти дам едим в клуба,дето са на плажната ивица с гледка към океана :):)".
Иначе може да се яде и пие нон стоп.
Съвет: АКо искаш кокетейл с водка и само го поръчаш ще ти сипят местна. Ако кажеш обаче изрично с Абсолют, ще ти сипят такава.
Съвет 2: Всичките закуски,обяди и вечери са ala carte - обаче за закуска трябва да си поръчаш меню иначе си ядеш каквото има на бюфета. То е повече от достатъчно де.
Вечерите са в хубави ресторанти, особено италианския.

Плуването с делфини е задължително,въпреки,че излиза към 200 долара за 4 човека.

Ако някой има въпроси да пита :)
Публикувай отговор