Има ли българи във Оканаган, Пентиктън, Нанаймо, Виктория...

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Marten
Обратна връзка:

Има ли българи във Оканаган, Пентиктън, Нанаймо, Виктория...

Мнение от Marten »

Здравейте. От малко повече от три години със съпругата ми и двете ни дъщери сме във Ванкувър. Прекрасно място за живот, но доста скъпо за нас. От повече от година мислим за преместване. областите към които сме се насочили са или на острова : Нанаймо, Дънкан, Виктория...Или Оканаган : Келона,Пентиктън,Осойос...Тук сме собственици на малък апартамент, кола и тнт...Интересува ме има ли българи във тези области, които могат да ми помогнат с малко информация от извора:)
Аз работя като бояджия от както сме тук( в България работех повече от 10 години в киното, но тук това се оказа невъзможно), а съпругата ми работи в детска градина.
Ще бъда много благодарен да чуя мненията ви по нашият отново наболял проблем-Преместване
Поздрави
Мартин
Aries

Re: Има ли българи във Оканаган, Пентиктън, Нанаймо, Виктори

Мнение от Aries »

За другите места не знам, но Келона не е много по-евтино отколкото Ванкувър.
Що се отнася до работа - Келона беше (и все още е) с доста високо ниво на безработица.
Преди рецесията имаше доста работа особено в строителството, но от 2009 нещата доста се промениха.
Аз от една година вече не съм там, но до преди една година нещата не бяха розови.
Бъди също така готов да плащаш "sunshine tax" в Оканаган - заплатите са с 10-15% по-ниски по сравнение с Ванкувър.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Във Виктория сме 5-6 форумци, в Нанаймо има българи, но не ги познавам лично (и не са форумци), в Келоуна има форумци.
По въпроса за бояджийския бизнес, не мога да съм от полза но има кого да питам, стига да знам какво.
Ако прегледаш стари теми ще видиш, че Нанаймо е обсъждан (няма работа), но допускам че вече си ги видял.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Marten
Обратна връзка:

Мнение от Marten »

Благодаря ви много! Като че ще поостанем още тук..:) Авантюрите са труднички в момента...поне докато децата са още с нас. просто мислех че живота навсякъде е по евтин от Ван а и понеже не сме ядрени инженери...
Публикувай отговор