Въпроси за документите за Монреал, Квебек
Re: Въпроси за документите
Промените от 31 Март 2013 година ли?
"Няма власт над оная глава, която е готова да се одели от плещите си в името на совобадата и за благото на цялото човечество."
Хр. Ботев, в. "Знаме", г. I, брой 23 от 27 юли 1875 г.
За последните 7-8 месеца разбрах,че при емиграционните процедури за КАнада можеш да правиш всичко друго, но не и планове:декември месец щяхме да подаваме документи и в седмицата,в която щяхме да ги изпращаме,въведоха изискванията за сертификати.ОК,ще се явяваме на изпити,тръгнахме да се подготвяме и март месец кебекуата въведоха списък с професии.ОК,минахме на федералната процедура-от 1 юли трябваше да излезе списъкът с новите професии,те пък спряха процедурата поне до януари...Така че ако сериозно сте решили подготвяйте се по езиците,а пък планове много-много не си правете,да не излязат сметки без кръчмар.Съвет от личен опит 

IELTS-01.12.2012-5/4,5/5/5,5
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
-
Да, промените от 31 март 2013, имам някакво лошо предчувствие за тях.
vlaleva, най- вероятно си много права, но аз съм си такава- plan freak
,всичко искам да е начертано предварително и следвам стъпка по стъпка.
vlaleva, най- вероятно си много права, но аз съм си такава- plan freak

Благодаря на всеки, благоволил да отговори на многото ми въпроси 

-
молба
Здравейте,
искъм да ви попитам молбата и всички анекси към него на ръка ли се попълват или на компютър? Имат ли някакво изискване, на каква форма държат????
искъм да ви попитам молбата и всички анекси към него на ръка ли се попълват или на компютър? Имат ли някакво изискване, на каква форма държат????
Които ти позволяват ги попълни на компютъра...., останалите четливо на ръка. Имаше някакви изисквания за мастилото, трябва да е черно.
- electrified
И аз не знам защо имам лошо предчувствие за март 2013. То до сега само се затяга положението. Няма логика да олабят нещата. Аз август ще направя една година от как уча френски и октомври -ноември ще се явявам на изпит. За английския получих сертификата. Сега започвам с преводите и легализациите. Кофти е това дето са го казали на онлайн информационната сесия, че ще се налага да ходя до Пловдив да си заверявам копията на дипломите в учебен отдел. А всички знаем как бързо действат в такива кабинети.
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.
http://immigration2quebec.blogspot.com
http://immigration2quebec.blogspot.com
Добър съвет даваш и смятам да те послушам. Подготвянето на документите паралелно с езика ли да направя или да изчкам новите изисквания? Предполагам някои документи може и сега да се подготвят и от сега, т.к. ще са необходими при всички положения. Някой може ли да ми подскаже примерно кои са те?vlaleva написа:За последните 7-8 месеца разбрах,че при емиграционните процедури за КАнада можеш да правиш всичко друго, но не и планове:декември месец щяхме да подаваме документи и в седмицата,в която щяхме да ги изпращаме,въведоха изискванията за сертификати.ОК,ще се явяваме на изпити,тръгнахме да се подготвяме и март месец кебекуата въведоха списък с професии.ОК,минахме на федералната процедура-от 1 юли трябваше да излезе списъкът с новите професии,те пък спряха процедурата поне до януари...Така че ако сериозно сте решили подготвяйте се по езиците,а пък планове много-много не си правете,да не излязат сметки без кръчмар.Съвет от личен опит
"Няма власт над оная глава, която е готова да се одели от плещите си в името на совобадата и за благото на цялото човечество."
за какви промени от март 2013 става въпрос 

Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
becko,според мен може да си преведете документите,имам предвид дипломи и т.н.Другото,което може да направите,е да се запознаете с всички документи,които ще ви се наложи да попълвате-като формуляри,начини на плащане и т.н.Просто защото към момента на подаване на документите ще ви бъде много по-лесно да ги попълните,ако и друг път сте ги чели , а не ги виждате за първи път.Още повече вероятността да изпуснете така някой формуляр е доста по-малка.Но трябва да внимавате-към момента на подаване на документите може да има промяна във формулярите,така че следете ги тези промени.
milly,предполагам че става въпрос за предполагаемите промени-то вече всичко можеш да очакваш-в смисъл,че процедурата за Квебек нали вече е със списъци с професии,които са актуални от март 2012 до март 2013.Предполага се,че март 2013 ще има някакви промени поне в тези списъци.Сигурно за това става въпрос
milly,предполагам че става въпрос за предполагаемите промени-то вече всичко можеш да очакваш-в смисъл,че процедурата за Квебек нали вече е със списъци с професии,които са актуални от март 2012 до март 2013.Предполага се,че март 2013 ще има някакви промени поне в тези списъци.Сигурно за това става въпрос

IELTS-01.12.2012-5/4,5/5/5,5

Здравйте,
Искам да попитам, тъй като скоро ми предстои подготовка на превод на документите - дипломи, трябва ли да бъдат легализирани от нашето министерство с печат или може да се направи само превод на дипломата от фирми предоставящи такива услуги..
и ако може да ми каже ниякой какви точно документи трябва да подготвя за превод / диплома, автобиография, акт за раждане, сертфикати, лична карта, ...... / ще му бъда много благодарен, защото не ми се иска да пропусна нещо!
Искам да попитам, тъй като скоро ми предстои подготовка на превод на документите - дипломи, трябва ли да бъдат легализирани от нашето министерство с печат или може да се направи само превод на дипломата от фирми предоставящи такива услуги..
и ако може да ми каже ниякой какви точно документи трябва да подготвя за превод / диплома, автобиография, акт за раждане, сертфикати, лична карта, ...... / ще му бъда много благодарен, защото не ми се иска да пропусна нещо!
-
Здравей, аз не съм подавала, но чета всичко от уикитоhttp://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... %B5%D0%BA)-titito написа:Здравйте,
мисля,че това са всички документи, нека някой ме поправи, ако греша

Благодаря на всеки, благоволил да отговори на многото ми въпроси 

- Victualia
- Обратна връзка:
Здравейте,
има някокко съществени промени в изискваните документи, които не виждам да са отразени във вики, а именно:
нотариално заверени копия на дипломи вече не важат - изискват се копия с печат на университета (учебното заведение), издало дипломата "Вярно с оригинала"; за доказване на стаж - не се приема трудова книжка, както до сега, изисква се писмо от работодателя с точно упоменати реквизити, и т. н. Всичко това слушах на инфо-сесията с имиграционните, резюме съм качила на (линкът е нов):
http://dox.bg/files/dw?a=487aa9e9a7"
и още по темата на
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... F&start=45"
Всичко е на френски, но пък елементарен, тъкмо ще ви е по-лесно да навлезете в спецификата на нещата. Успех!
има някокко съществени промени в изискваните документи, които не виждам да са отразени във вики, а именно:
нотариално заверени копия на дипломи вече не важат - изискват се копия с печат на университета (учебното заведение), издало дипломата "Вярно с оригинала"; за доказване на стаж - не се приема трудова книжка, както до сега, изисква се писмо от работодателя с точно упоменати реквизити, и т. н. Всичко това слушах на инфо-сесията с имиграционните, резюме съм качила на (линкът е нов):
http://dox.bg/files/dw?a=487aa9e9a7"
и още по темата на
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... F&start=45"
Всичко е на френски, но пък елементарен, тъкмо ще ви е по-лесно да навлезете в спецификата на нещата. Успех!
DCS 25.10.2011
Визи 25.10.2013
Полет 25.08.2014
"Formal education will make you a living, self-education will make you a fortune...
Визи 25.10.2013
Полет 25.08.2014
"Formal education will make you a living, self-education will make you a fortune...
титито, не трябва да са легализирани, само нотариално заверени и с превод от заклет преводач.
А относно списъкът с документи - той варира за всяко семейство, най-добре си направи списък с необходимите документи за вашето семейство. Имам предвид, че някои семейства нямат брак, други нямат деца и т.н. Лични карти не са необходими. В уикито има много подробна информация, но все пак не забравяй при съставянето на вашия списък да се водиш от официалната информация в сайта на имиграционните
А относно списъкът с документи - той варира за всяко семейство, най-добре си направи списък с необходимите документи за вашето семейство. Имам предвид, че някои семейства нямат брак, други нямат деца и т.н. Лични карти не са необходими. В уикито има много подробна информация, но все пак не забравяй при съставянето на вашия списък да се водиш от официалната информация в сайта на имиграционните
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Victualia сигурно ли е това :
1. Certains documents doivent être originaux (les testes linguistiques) et autres peuvent être des copies certifiés conformes à l’originale (des diplômes, des relevés de notes) – avec un tampon de l’université sur le copie ([pas le tampon de notaire).
2. Attestation d’emploi – une lettre originale de l’employeur avec 5 éléments : signature et date, fonction occupée, description des tâches, nombre d’heures travaillées par semaine et le salaire (carnet de travail non accepté)
защото ще ми е много трудно, почти невъзможно да убедя работодателя си да ми състави подобно писмо с такива данни.....не мога ли да приложа трудовия договор с фиш от заплатата и трудова характеристика и евентуална препоръка / но не е много сигурно/
А за дипломите - отпадат нотариалните заверки, искат копия заверени ,, Вярно с оригинала'' от Университета, така ли?
1. Certains documents doivent être originaux (les testes linguistiques) et autres peuvent être des copies certifiés conformes à l’originale (des diplômes, des relevés de notes) – avec un tampon de l’université sur le copie ([pas le tampon de notaire).
2. Attestation d’emploi – une lettre originale de l’employeur avec 5 éléments : signature et date, fonction occupée, description des tâches, nombre d’heures travaillées par semaine et le salaire (carnet de travail non accepté)
защото ще ми е много трудно, почти невъзможно да убедя работодателя си да ми състави подобно писмо с такива данни.....не мога ли да приложа трудовия договор с фиш от заплатата и трудова характеристика и евентуална препоръка / но не е много сигурно/
А за дипломите - отпадат нотариалните заверки, искат копия заверени ,, Вярно с оригинала'' от Университета, така ли?