Мнения за Puerto Vallarta

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
polo26

Мнения за Puerto Vallarta

Мнение от polo26 »

По точно гледах следните хотели:

Friandly Vallarta Cameleon Gold

http://www.nolitours.com/EN/hotels/Frie ... EXITID=PVR"

Royal Decameron complex

http://www.nolitours.com/Web2/Search/ul ... D=49167816"

Имат много добри цени за края на Юли - за 7 нощувки с вкл. самолет, храна, спане и т.н. - 2500 за 4 членно семейство от Западния бряг.

Може ли малко съвети как е там, ако някой е бил в курорта или за времето през Юли?

Мерси предварително.
IFF

Re: Мнения за Puerto Vallarta

Мнение от IFF »

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

polo26 написа:Може ли малко съвети как е там, ако някой е бил в курорта или за времето през Юли?
Това е дъждовния сезон. Влажността на въздуха е много висока, 30 градуса се усещат като 40.
Аз съм бил точно след края на дъждовния сезон, през октоври, и все още беше много влажно и горещо.

Как е там ... ами зависи, различни хора - различни вкусове. За мен беше ОК, за жена ми - не (най-вече заради жегата).

Вторият хотел е на около 25 км от Puerto Vallarta и е близо до Nuevo Vallarta, което е изцяло курортен комплекс. Мисля, че е по-добре да намерите нещо в самата Nuevo Vallarta ... А ако някога ви се доходи до Puerto Vallarta downtown, таксито беше около $20 (сега може да се е вдигнало, не знам).

Marina Vallarta също е приятен район, има интересни места и в downtown .

All Inclusive е силно препоръчителен, иначе ще ви излезе доста по-скъпо.

Носете си US долари, в по-дребни банкноти (за tip, такси, дребни търговци и т.н.) - местните ги предпочитат.
polo26

Мнение от polo26 »

Благодаря за отговорите. Май сме се насочили към 1 хотел. Надявам се да има къде да излизаме вечер. Влажността и мене ме притеснява, но реално преди пролетта на другата година няма да имам свободно време, та ...

Иначе офертата е за All inclusive, освен интернет в стаите /20 долара за престоя/ и разни тамchild care, гмуркания и т.н.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

polo26 написа:Надявам се да има къде да излизаме вечер.
Не знам дали важи и за вашия хотел, но повечето от големите хотели в Nuevo Vallarta си имат разни собствени шоута всяка вечер. Поради тая причина вечер е доста пусто по улиците на Nuevo Vallarta. Същото обаче не важи за Puerto Vallarta downtown, там живота си тече с пълна сила.

А на кой хотел се спряхте в крайна сметка (ако не е тайна) ?
polo26

Мнение от polo26 »

Не сме още. Трябва до понеделник да реша обаче. Засега клоним към 1-ия. Вариант е и просто да отидем до Сан Диего, но този път искам почивка на плажа, а децата там да си играят нещо. В Сан Диего ще обикалям по цял ден :):)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

По принцип не препоръчвам Мексико, (но поне веднъж може да се отиде да си изпокъса човек нервите) ..
Ако ще почивате през лятото идете в Маями, Кий Уест или някъде другаде из южната част на САЩ. Ще ви излезе по-евтино, ще боравите с нормална валута, с нормални цени, ще комуникирате на нормален език, и най-важното с нормални хора..

От мексиканските тарикати по противно и досадно племе няма.. Все гледат да те прекарат, да те измамят да те врътнат...
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
polo26

Мнение от polo26 »

Е вече ми разби плановете тотално :)
А до Маями едва ли ще ни излезе 2500 долара за 4 членно семейство. Можем и повече да дадем де, но все пак.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

polo26 написа:Е вече ми разби плановете тотално :)
А до Маями едва ли ще ни излезе 2500 долара за 4 членно семейство. Можем и повече да дадем де, но все пак.
В Маями ще ви излезе по-скъпо при всички положения. Аз въобще не съм съгласен с мнението на ivandaman при положение, че отивате на all-inclusive хотел. Не знам на какво се базира неговото мнение, може би ако правиш бизнес с тях е валидно, но за почивка Мексико си е ОК отвсякъде. Цените са по-ниски, валутата е същата (никой не връща US долари), по хотелите всеки говори английски поне на базово ниво. Така или иначе вероятността в Маями някой да ти зашляпа насреща само на испански е почти толкова голяма, колкото и в Мексико :rofl:
polo26

Мнение от polo26 »

Много трудно било да решиш къде да ходиш :D
Иначе с мексиканци съм рабтил в Щатите. По работливи и точни работници не съм виждал. Имаха обаче голям проблем. Бяха такива, само ако шефа им ги гледаше :D
Иначе май последно се насочваме насам. Изглежда ми по добре, а самата цена е само 400-500 долара отгоре.

http://www.crownparadise.com/puertovall ... /index.cfm"
Последно промяна от polo26 на Пет Юли 13, 2012 1:34 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

polo26 написа:Много трудно било да решиш къде да ходиш :D
Само такива проблеми ти пожелавам да имаш :y: :)
polo26

Мнение от polo26 »

Хахахаха. Мерси за пожеланията. Да ти се връща. Проблемът ми е основно,че съм много ограничен времево кога мога да ходя.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Проблема с ваяртите е, че са на Тихия океан, който през силния сезон не е много топъл (сега не знам - никога не съм бил в Мексико през горещниците). Осен това водата не е кристално чиста и не става много за скуба - няма и какво да се види освен http://bookit.com/activities/details.ph ... 8995445444"
Аз горещо бих препоръчал карибско Мексико - Ривиера Мая, но все пак ако държите или мислите, че е по-евтино на Ваяртите, бих предпочел Нуево (Ривиера Наярит), вместо Пуерто Ваярта. Кан. долари се предпочитат не по-малко от щатските.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

@Павел

Водата е супер топла по това време (от Април до Октомври).. Това е най-малкият проблем..

@Митето..
Аз не ходя на "all inclusive" щот съм голяма лакомия и после трябва да съм на диета сума ти време. Обикновенно резервирам само хотел и полет и може би заради това ми се налага повече да се мешам с местните..

Възможно е и това да е проблема.

Не забравяйте и факторът "сигурност". В Мексико ако недай боже стане нещо няма помощ от никъде.. Има и фрапиращи случаи в които Полицаи обират Туристи в Канкун.. Гледах некъде по тубата....

Доста Канадци изтрепаха в последно време там
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
polo26

Мнение от polo26 »

@Pavel - честно казано по скоро търся място за лежане, а децата да играят. Малки са за скуба, а аз стар :)

@ivandaman - моето впечатление е,че по курортите е ОК. Проблемите почват,ако излезеш от тях. Не мисе ходи в САЩ, не за друго,ами съм работил в курортно градче 1 година, после съм ходил за по 2-3 дена на 3-4 подобни места. Искам нещо малко по различно.
Публикувай отговор