Новостите в процедурата за Квебек - в резюме

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Misho76
Изгонен от форума

Re: Новостите в процедурата за Квебек - в резюме

Мнение от Misho76 »

tonich Не с този тон,ако обичаш!Не си пием кафето всяка сутрин заедно за да си нещо като съдник.
emili_vn Знаеш,че винаги сме уважавали мнението ви!Да,всеки си има неговите си истини,източници на информация и прочее.
След кратка консултация с роднини там и по-голямата част от познатите те сами ни казаха някои истини,за които всички тук тънем в неведение докато тече процеса.Едното нещо беше:Ех,ако 2 години не се занимаваха тук с децата на Хаити нямаше да има такива забавяния и прекъсвания!.Който както иска да си го тълкува.
Истината е,че ако влезеш на 38 доста по-трудно могат и 2-та кандидати да приравняват тепърва дипломи,особено ако имат 1-2 деца.Нали някой трябва и да работи.
tonich Казвам до някъде фарс защото за тази наша една година тук чакане,наша колежка с която си пишем и замина за Германия с днешна дата разказвайки за успехите си там ни съветва да се насочим по друга пътечка и да не чакаме повече.Говорейки за стандарта,възможностите,сигурноста,образователната безплатна система в Германия и не на последно място самолетните билети,безплатният транспорт и всичко останало за децата сериозно ни накара да се замислим.За тази една година толкова много дръпна напред това момиче само с една работа в Германия.Замислихме се какво спечелихме ние тук докато чакаме.Защото средствата в един момент се топят.Едно е да влезеш след 1 година чакане,съвсем различно след 2-3 или неясно още колко.Вярвай ми ,на 36-7-8 не се чувстваш като на 33!
Aaaa,забравих още нещо.С един от модераторите се познавахме задочно.Неговата сестра когато беше около 30-те и беше в процедура,лично той сподели,че много се притеснява от забавянето на процедуарата,че започва да става късно за сестра му и семейството и тъй като напредват с годините и няма да се впишат в обстановката на пазара на труда.
Естетсвено,че изборът е право на всеки човек!
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Мишо прав си донякъде. Наистина това чакане убива и то от раз. Чакането ти спира процеса на развитие, на планиране и тн..., но в крайна сметка това е избора на всеки един от нас. Определено е кофти да ти излезе възможност, но ти си казваш "бе нали ще имигрираме сега"...и пропускаш някакъв шанс... От тази гледна точка си прав.
От друга страна това, което пишеш за вашата позната в Германия... Аз имам доста колеги, които зачезнаха преди години в Германия - разбирай преди десетина години. Някои от момите там се задомиха, всички са на добри работни позиции, всеки ми разказва различно за Германия и Европа (западна), но общото е едно: в Германия никога няма да станеш един от тях, в смисъл, че дори и да им говориш перфектно езика, дори да си много добър в работата си, дори да заемаш добра позиция...ти си оставаш гастарбайтера от източна европа. Така е било, така е и така ще бъде. За съжаление това са фактите! Определено с една работа в Германия, както и тук в Канада можеш да дръпнеш напред. Зависи какво се има предвид под дърпане напред де - за някой може да е спокоен живот и немислене за плащане на сметки, за друг е да си купиш яхта и хеликоптер ;)
Така, че ако е за спокоен живот може да се постигне във всяка нормална държава.
Не правя реклама на Канада или Квебек в никакъв случай - дори напротив особено, ако си чел блога ми. Това, което Квебек дава след толкова чакане е спокойствието на уреден статут на постоянно пребиваващ. Няма как да го оцениш, ако не си живял в чужда държава без статут и в постоянно напрежение дали няма да те хванат или изхвърлят. Но наистина спокойствието на ПР картата, а не само работна виза е огромно.
За възрастта и интегрирането тук - не си прав определено. Гледах, че по-горе са те парирали малко по-остро, аз ще ти го кажа по-спокойно :) Тук можеш на 40 години да станеш ученик като пич. Можеш да се запишеш в професионално училище със 17 - 18 годишни, но никой няма да обърне внимание, че си на 40. Какво е твоето вътрешно усещане е друга тема. Там трябва борба от твоя страна - да се пребориш с нормалното българско мислене "на 40 години съм станал - тепърва да и уча и да се преквалифицирам"... Няма нищо лошо в това. Понякога приравняванията тук са по-безмисления вариант от това да хванеш някакво тукашно кратко образование, което да ти даде трамплин и по-добра интеграция.
Аз самия не съм учил тук нищо освен френски, но гледам обкръжаваща среда, а тя показва именно това. Един колега имам на работа на 54 години е. Хрумна му, че не му се занимава с компютри и от септември се записа да учи градински дизайн :)
Така, че - спокойствие му е майката. Чакайте и ще дойдете. А ако не ви се чака в България - варианти също има, може да чакате някъде навън.

Късмет!
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Misho76 написа:Да,всеки си има неговите си истини,източници на информация и прочее.
След кратка консултация с роднини там и по-голямата част от познатите те сами ни казаха някои истини,за които всички тук тънем в неведение докато тече процеса.Едното нещо беше:Ех,ако 2 години не се занимаваха тук с децата на Хаити нямаше да има такива забавяния и прекъсвания!.Който както иска да си го тълкува.
Истината е,че ако влезеш на 38 доста по-трудно могат и 2-та кандидати да приравняват тепърва дипломи,особено ако имат 1-2 деца.Нали някой трябва и да работи.
Аз бих те посъветвала да не слушаш какво ти казват другите - независимо дали са роднини или не. Истината за всеки е различна - няма 2 еднакви съдби. От както съм тук слушам какво казва единия или другия и все повече се убеждавам, че тук хората говорят на база на собствените си впечатления, без да имат база за сравнение. Много пъти твърденията са на база на това, че са чули нещо от някъде. И всички поддържат яростно така наречената "истина".
Всеки се опитва да те убеди, че трябва да направиш или не еди какво си и ако нямаш глава на раменете и слушаш другите, нямам идея до къде можеш да стигнеш.
Решете за себе си какво желаете и насочете усилията си в тази посока, в посока на съответния език и т.н.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
misirosi
Обратна връзка:

Мнение от misirosi »

Абсолютно съм съгласна с Емилия, от моите контакти с българи, живеещи някой от по-дълго други от по-кратно, това е точно така. / обикновено сме в противоречие с нея :rofl: /
vlaleva

Мнение от vlaleva »

Имам следния въпрос:при професиите от втора група можеш да кандидатстваш само ако срещу съответната професия има отметка на Diplome etranger, нали така?И ако не е запълнена бройката към момента на получаване на документите?
Например,мъжът ми е завършил Agriculture, но понеже го е завършил в България и дипломата му е etranger, не може да кандидатства,нали така?Понеже няма отметка в списъка ...
IELTS-01.12.2012-5/4,5/5/5,5
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

vlaleva написа:Имам следния въпрос:при професиите от втора група можеш да кандидатстваш само ако срещу съответната професия има отметка на Diplome etranger, нали така?И ако не е запълнена бройката към момента на получаване на документите?
Например,мъжът ми е завършил Agriculture, но понеже го е завършил в България и дипломата му е etranger, не може да кандидатства,нали така?Понеже няма отметка в списъка ...

Не знам дали тук е правилното място за този въпрос. В смисъл в тази тема, но ако има някой нека ти отговори :)
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

emili_vn написа:
Misho76 написа:Да,всеки си има неговите си истини,източници на информация и прочее.
Аз бих те посъветвала да не слушаш какво ти казват другите - независимо дали са роднини или не. Истината за всеки е различна - няма 2 еднакви съдби. От както съм тук слушам какво казва единия или другия и все повече се убеждавам, че тук хората говорят на база на собствените си впечатления, без да имат база за сравнение. Много пъти твърденията са на база на това, че са чули нещо от някъде. И всички поддържат яростно така наречената "истина".
Всеки се опитва да те убеди, че трябва да направиш или не еди какво си и ако нямаш глава на раменете и слушаш другите, нямам идея до къде можеш да стигнеш.
Решете за себе си какво желаете и насочете усилията си в тази посока, в посока на съответния език и т.н.
Емили_Вн права си, че много хора цитират неща, които дори не са видели или на които не са станали лично свидетели. Аз рядко казвам нещо, което сам не съм преживял - ако случайно напиша някакво инфо, което не съм освидетелствал сам то е защото съм го намерил в официален сайт правителствен.
Наша е поговорката "не слушай старило, а патило" и ако не се вслушваш в това, което ти казват тези дошли преди теб означава да изгубиш много енергия в откриването на топлата вода. Не казвам да се приема всичко казано за чиста монета, но дори самия факт, че чуваш може да ти помогне в един бъдещ момент там, където нямаш идея как да псотъпиш, защото повярвай ми ситуации такива ще имаш колкото щеш в един или друг момент ;)
Мисълта ми е, че си права да не се слушат празни приказки, но няма как да отсееш празните от пълните, а аз съм на мнение, че е по-добре да чуеш отколкото да пропуснеш нещо важно, което може да ти е от полза. ;)
vlaleva

Мнение от vlaleva »

balbi написа:
vlaleva написа:Имам следния въпрос:при професиите от втора група можеш да кандидатстваш само ако срещу съответната професия има отметка на Diplome etranger, нали така?И ако не е запълнена бройката към момента на получаване на документите?

Не знам дали тук е правилното място за този въпрос. В смисъл в тази тема, но ако има някой нека ти отговори :)

Въпросът ми нарочно е тук,защото той е следствие от промените в процедурата.Дано някой да може да ми отговори...
IELTS-01.12.2012-5/4,5/5/5,5
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Благодаря ви за мненията! :y:
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
milly

Мнение от milly »

À la suite d'une décision du gouvernement publiée à la Gazette officielle du Québec le 29 juin 2012, le ministère de l'Immigration et des Communautés culturelles a suspendu la réception des demandes de certificat de sélection pouvant être présentées par certains candidats travailleurs qualifiés.
Pour savoir si ces nouvelles règles s’appliquent à vous et pour connaître les dates de suspension de la réception de ces demandes, consultez la page Réception des demandes.

май затвориха кепенците до 31/03/2013
но прави впечатление, че нищо не пише за ограничение в броя на получените молби за квалифицирани работници. Ако все пак попадаш в т. 5, можеш да подадеш :?:

точно така, след като не е отметната в графа чуждестранни дипломи, значи носи 0 точки, следователно няма шанс
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

И аз четох нещо подобно в Метро или 24 часа миналата седмица, но не помня детайли. Явно е това, което си пуснала Мили.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

milly написа:le ministère de l'Immigration et des Communautés culturelles a suspendu la réception des demandes de certificat de sélection pouvant être présentées par certains candidats travailleurs qualifiés.
Според мен това се отнася за онази, които попадат във втората група, която дава 6 точки за образование.
Аватар
milly

Мнение от milly »

martatabs написа:
milly написа:le ministère de l'Immigration et des Communautés culturelles a suspendu la réception des demandes de certificat de sélection pouvant être présentées par certains candidats travailleurs qualifiés.
Според мен това се отнася за онази, които попадат във втората група, която дава 6 точки за образование.
ми гледам че в т. 5 и този списък го има. Значи все пак завършилите някоя от специалностите, която дава 16, 12 или 6 т. могат да подават, без ограничение на броя подадени молби. Аз така го разбирам засега. Преди това бях останала с друго впечатление
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... andes.html"
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

milly Според теб затварянето касае новоподадените кандидатури или въобще всички като и от 2010 насам.
Защото има няколко човека получили по мейла инфо и това е ужасно объркващо.
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

milly, значи за кандидатите с образование даващо им 6 точки има квота, мисля 14 300 молби, докато за 12 и 16 няма ограничения...поне няма официално решение. Горепосоченото от теб може да важи и за другите две под категории- инвеститори, самостоятелно заети и предприемачи.
Публикувай отговор