Въпрос за Ордерите и ползите от тях
-
Въпрос за Ордерите и ползите от тях
Здравейте,
Сравнително от скоро съм в Канада и в момента уча магистратура в Политехник.
Може ли някой да ми обясни как седи въпроса с реализацията в професията ,ако примерно не си член на ордера, но имаш канадска диплома ( в моя случай за магистър).
Още не съм се захванал да кандидатствам в Ордера на инженерите, а и не знам дали да го правя , понеже ще се окаже ,че трябва да вземам изпити докато стана на 60?
Моля всеки, който може да ми обясни как стоят нещата с пазара на труда в случай ,че не си член на ордера да ми пише!
Благодаря педварително!
Сравнително от скоро съм в Канада и в момента уча магистратура в Политехник.
Може ли някой да ми обясни как седи въпроса с реализацията в професията ,ако примерно не си член на ордера, но имаш канадска диплома ( в моя случай за магистър).
Още не съм се захванал да кандидатствам в Ордера на инженерите, а и не знам дали да го правя , понеже ще се окаже ,че трябва да вземам изпити докато стана на 60?
Моля всеки, който може да ми обясни как стоят нещата с пазара на труда в случай ,че не си член на ордера да ми пише!
Благодаря педварително!
rugby is the source
Re: Въпрос за Ордерите и ползите от тях
Първо не си уточнил какво точно учиш защото например за механичните или строителни инженери изискванията са едни, а за тези по електроника например съвсем други във връзка с изискванията за членство в ордера при търсене на работа. Второ дори и да няма такива изисквания зависи колко нависоко се целиш и дали в последствие няма да ти потрябва за евентуално отворила се по-добра позиция във фирмата, но с изисквания да си член. Ако не си механичен инженер и ако не гониш ръководни постове или такива с висока степен на отговорност на взиманите решения в болшинството случаи членството не е необходимо нито задължително. На мен никога не ми е потрябвало и най-вероятно така ще си остане. Прецених за себе си че това са напразни усилия в посоката която следвам. Познавам и няколко такива инженера които го имат и пак не им е потрябвало защото са го взели само за да го имат за всеки случай, а не във връзка с някаква конкретна цел. Така че много зависи от твоите конкретни цели.
-
Благодаря ти yahoo за конкретния отговор!
Аз съм завъшил Електроника в БГ и в момента уча жени индустриел в Поли. Нямам никакво намерение да работя в област електоника и за това прявя тази магистратура в областта ,в която искам да търся работа.
От друга страна, четейки написаното в сайта на ордера , там обсъждат само приравняване на бакалавърска степен , но нищо не пише как се приема магистърската ( в моя случай ще е канадска).
Ще се равдам ако ми кажеш как виждаш тази ситуация>
Благодаря предварително!
Аз съм завъшил Електроника в БГ и в момента уча жени индустриел в Поли. Нямам никакво намерение да работя в област електоника и за това прявя тази магистратура в областта ,в която искам да търся работа.
От друга страна, четейки написаното в сайта на ордера , там обсъждат само приравняване на бакалавърска степен , но нищо не пише как се приема магистърската ( в моя случай ще е канадска).
Ще се равдам ако ми кажеш как виждаш тази ситуация>
Благодаря предварително!
rugby is the source
Така ситуацията става по-заплетена. Магистратура в толкова разтегливото понятие за специалност която си избрал дори и да не изисква незабавно членство в ордер в последствие ще го наложи на много места. Ясно е че бакалавърски позиции ще ти е трудно да заемаш задълго, за по-нагоре нещата се променят и много зависят от какво точно ще избереш да работиш. Много ти е разнопосочна професията и нямам еднозначен отговор, но според мен щом си избрал ниво магистратура би било добре да е подкрепено и с членство в ордера.
-
мерси за отговора, но би ли пояснил какво имаш предвид с това.yahoo написа:. Ясно е че бакалавърски позиции ще ти е трудно да заемаш задълго, за по-нагоре нещата се променят .
rugby is the source
За позиция изискваща бакалавърско ниво обикновено избягват да наемат магистърско защото знаят че такъв кандидат ще остане там за кратко, нужен му е стаж, пари или друго и при първа възможност ще се прехвърли на по-подходяща/платена работа (и още много други причини да не се гледа с добро око на по-квалифицирани от нужното кандидати). Когато все пак някъде те наемат на такава работа не след дълго започваш самия ти да си задаваш въпроси и следва търсене на по-подходяща работа.
Сестра ми завърши магистър строителен инж. тук и в ордера я приеха без изпит. Зависи по каква програма си учили какви предмети си взимал, така че най-добре се обърни към тях.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
-
За да практикуваш като инженер ти трябва разрешително. Не можеш да бъдеш сигурен колко изпити ще ти възложат преди да си кандидатствувал за приемане.
Можеш да използваш http://www.citim.org/siteweb" за да ти помогнат да не плащаш за молбата.После докато учиш можеш да си вземеш изпитите защото те определят броя но ти дават право на избор и спокойно можеш да ги съчетаеш с това което учиш.
Можеш да използваш http://www.citim.org/siteweb" за да ти помогнат да не плащаш за молбата.После докато учиш можеш да си вземеш изпитите защото те определят броя но ти дават право на избор и спокойно можеш да ги съчетаеш с това което учиш.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
-
- klisurov
- Обратна връзка:
Не може - те "работят" само с хора, имащи агент от Emploi Quebec, т.е. на социал или на шомаж.коце написа:... Можеш да използваш http://www.citim.org/siteweb" за да ти помогнат да не плащаш за молбата.
За повече инфо, погледни (ако желаеш) темата По пътя към OIQ.
По темата: По мое скромно мнение,
за да работиш добре платена работа,
трябва или да си на позиция "специалист", или като инженер.
За второто трябва да си член на OIQ.
Първото е "вратичка", която зависи от работодателя.
Успех!
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko