Професия счетоводител

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
goranov

Професия счетоводител

Мнение от goranov »

Привет на всички съфорумци! Все още не съм започнал каквато и да е процедура, тъй като не мога да определя доколко професията ми счетоводител се вписва в списъка на търсените професии. Имам 6 години стаж, като такъв, а от скоро съм и главен счетоводител. Код 1122 Professional Occupations in Business Services to Management е ли подходящ в моя случай? Искам да ви питам и за процедурата за Квебек, въпреки че френският ми е 0. Възможно ли е само с English и IELTS да се мине или трябва все пак и да науча френския на добро ниво? На 32 години съм, женен с 1 дете. Образование магистър. Благодаря Ви предварително! :)
al_bulgaria

Re: Професия счетоводител

Мнение от al_bulgaria »

По първия ти въпрос аз лично не мога да отговоря, нека някой компетентен по темата счетоводство да каже влиза ли под този код или не.
Относно имиграция в Квебек, може би първо трябва да прочетеш малко повече във форума и като цяло относно тази тема. Така ще разбереш, че в процедурата е включено интервю, на което ти и съпругата ти трябва да комуникирате с интервюиращия на френски и да покажете едно добро ниво на владеене на езика. Френският език е водещ език в тази провинция в Канада.

Поздрави и успех :-)
goranov

Мнение от goranov »

al_bulgaria написа:По първия ти въпрос аз лично не мога да отговоря, нека някой компетентен по темата счетоводство да каже влиза ли под този код или не.
Относно имиграция в Квебек, може би първо трябва да прочетеш малко повече във форума и като цяло относно тази тема. Така ще разбереш, че в процедурата е включено интервю, на което ти и съпругата ти трябва да комуникирате с интервюиращия на френски и да покажете едно добро ниво на владеене на езика. Френският език е водещ език в тази провинция в Канада.

Поздрави и успех :-)
Не е проблем да започна да уча френски и до интервюто да го знам на разговорно ниво, притеснява ме това че и за френския искат TCFQ. Незнам той дали се равнява по сложност на ИЕЛТС.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

А ти наясно ли си че счетоводството в С.Америка не е още по световните стандарти ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
goranov

Мнение от goranov »

myhata II написа:А ти наясно ли си че счетоводството в С.Америка не е още по световните стандарти ?

Да, наясно съм с това, но това ми е професията и искам да замина. Ако замина един ден ще трябва да се приравнява, това ми е ясно. Въпросът е мога или не мога да кандидатствам с тази професия? Хора, не виждам смисъл в момента да се заяждете! Питам ви нормално, като човек, който все още не е ориентиран, а иска да емигрира в Канада.
pumpy

Мнение от pumpy »

О не очаквай от мухата нищо смислено и положително.....
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

По федералната не можеш да кандидатстваш с тази професия, така че започвайте с френския. ТСФК не е сложен, изпитът се състои само от модули слушане и говорене.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
skwestarz

Мнение от skwestarz »

Не е проблем да започна да уча френски и до интервюто да го знам на разговорно ниво...
След промените ще трябва да изкараш TCFQ преди интервюто и да го подадеш с първите документи, така че започвай да учиш френски. Успех!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

goranov написа:
myhata II написа:А ти наясно ли си че счетоводството в С.Америка не е още по световните стандарти ?

Да, наясно съм с това, но това ми е професията и искам да замина. Ако замина един ден ще трябва да се приравнява, това ми е ясно. Въпросът е мога или не мога да кандидатствам с тази професия? Хора, не виждам смисъл в момента да се заяждете! Питам ви нормално, като човек, който все още не е ориентиран, а иска да емигрира в Канада.
Заяждане НЯМА,попитах дали си наясно че като дойдеш тук няма да си Главен счетоводите та дори и счетоводител поне 3 години ,помисли си хубаво от какво ще слезеш и на какво ще се качиш 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

goranov написа:Не е проблем да започна да уча френски и до интервюто да го знам на разговорно ниво.
Не било проблем?
Наистина, срещал съм хора с вроден талант да попиват нови езици, но мнозинството драстично надценяват способностите си и волята да отделят доста часове за ежедневно зубрене. "Утре ще наваксам" води до неуспешно интервю. Налягай здраво още от днес!
Пак повтарям: Не вярвайте на глупостите, че Георго Димитров бил научил сам немски в затвора, благодарение на което сразил Гьоринг в словесен двубой!
goranov написа:Ако замина един ден ще трябва да се приравнява, това ми е ясно.
Не е приравняване а изучаване на местното счетоводство от самата нула. Познавам немалко хора, които са го направили и сега практикуват, така, че не е фатално.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Аблъд, не зацапвай форумното пространство с празнословия.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
al_bulgaria

Мнение от al_bulgaria »

skwestarz написа:
Не е проблем да започна да уча френски и до интервюто да го знам на разговорно ниво...
След промените ще трябва да изкараш TCFQ преди интервюто и да го подадеш с първите документи, така че започвай да учиш френски. Успех!
Точно това е най-важното, трябва да научи френски, тогава да подаде документи след като мине TCFQ . Човека няма никаква представа явно, трябва да почете повечко, както го посъветвах. :)
Публикувай отговор