Въпрос за подаване на документи все още без диплома

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
aviatora

Въпрос за подаване на документи все още без диплома

Мнение от aviatora »

Доста се рових из форума, но не мога да открия отговор на моя проблем и за това пускам нова тема (извинете ме ако вече има такава- не мога да я намеря).

В момента уча магистратура авиация след завършена бакалавърска такава пак авиация и видях, че попада в групата с търсените професии.Та въпроса ми е мога ли да подам документи за имиграция сега -като ми остава само да си направя дипломната работа? Какъв документ трябва да взема от университета, за да видят имиграционните до къде съм я докарала с магистратурата, ако изобщо може да кандидатствам преди да съм си взела дипломата? А не мога да чакам да си взема дипломата, защото тогава губя точки по други критерии и за това искам да подам документи възможно най-рано (преди да са ми изтекли сертификатите за езиците)!

Моля, ако някой знае да пише :)

Благодаря за отговорите предварително :)
Pointzero

Re: Въпрос за подаване на документи все още без диплома

Мнение от Pointzero »

aviatora написа: В момента уча магистратура авиация след завършена бакалавърска такава пак авиация и видях, че попада в групата с търсените професии.
А бакалавърската не е ли сред търсените професии?
Разбира се, че е. Така, че спокойно си почвай процедурата, като посочиш наличната ти степен и диплома. Докато се придвижат нещата, ще вземеш другата и ще си допълниш информацията. Тук в Канада на всеки официален формуляр пише - ако се промени информацията, незабавно ни информирайте.

П.С. И се приготви за още (не много) учене ако искаш да си работиш по професията тук.

Успех.
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
pumpy

Мнение от pumpy »

Точките се смятат към момента на подаване. Ако с бака имаш достатъчно точки, подавай. Ако ти трябва магистратура, за да събереш точките не подавай, защото няма как да ти дадат точки за нещо, което нямаш.
aviatora

Мнение от aviatora »

Много благодаря за отговорите, но май не съм била напълно ясна :) Моя грешка :)
Сега ще се поясня - бакалавърската ми степен е от преди повече от 5 години, а нямам и трудов стаж като авиоинженер, на съпруга ми също дипломата е от преди повече от 5 години и не се припокрива с професията му т.е. и той няма стаж по специалността му. Проблема е, че така не попадаме в ПЪРВА или ВТОРА ГРУПА, а в трета, където бройките са 0! Както и да е за това ме интересува мога ли да подам документи преди да съм си взела дипломата за МАГИСТЪР и какви документи ми трябват от университета за доказване до къде съм с образованието.
Моля, ако някой има такъв опит с подаване на такива документи, да пише :)
Много благодаря :)
pumpy

Мнение от pumpy »

НЕ.
Няма как да подадеш с нещо, което нямаш. Опитайте се да разберете имиграционните: те имат хиляди молби годишно от хора, които покриват изискванията. Защо да правят изключения ??? Правилата в тази страна са наравени за да се спазват, независимо дали на нас ни харесва или не. И правилата казват "диплома", а не удостоверение от Университет за бъдеща такава. А ако междувременно не завършиш. какво става с кандидатурата ти ?
Знам, че е трудно за разбиране, когато идваш от място, където царува идеята " а нещо не може ли да се направи", но някъде по света нещата функционират по различен начин.
Аз твърдо вярвам, че цялата имиграция и приравняване (за тези, за които е необходимо) е направено за да се отсеят искащите от незнаешите. Това последното е лично мнение след 8 години в Канада и още 6 преди това в България, когато от идеята за имиграция дойде реализацията - Кебек.
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

pumpy написа:НЕ.
Няма как да подадеш с нещо, което нямаш. Опитайте се да разберете имиграционните: те имат хиляди молби годишно от хора, които покриват изискванията. Защо да правят изключения ??? Правилата в тази страна са наравени за да се спазват, независимо дали на нас ни харесва или не. И правилата казват "диплома", а не удостоверение от Университет за бъдеща такава. А ако междувременно не завършиш. какво става с кандидатурата ти ?
Знам, че е трудно за разбиране, когато идваш от място, където царува идеята " а нещо не може ли да се направи", но някъде по света нещата функционират по различен начин.
Аз твърдо вярвам, че цялата имиграция и приравняване (за тези, за които е необходимо) е направено за да се отсеят искащите от незнаешите. Това последното е лично мнение след 8 години в Канада и още 6 преди това в България, когато от идеята за имиграция дойде реализацията - Кебек.

:y: :handshake:
Публикувай отговор