Доста се рових из форума, но не мога да открия отговор на моя проблем и за това пускам нова тема (извинете ме ако вече има такава- не мога да я намеря).
В момента уча магистратура авиация след завършена бакалавърска такава пак авиация и видях, че попада в групата с търсените професии.Та въпроса ми е мога ли да подам документи за имиграция сега -като ми остава само да си направя дипломната работа? Какъв документ трябва да взема от университета, за да видят имиграционните до къде съм я докарала с магистратурата, ако изобщо може да кандидатствам преди да съм си взела дипломата? А не мога да чакам да си взема дипломата, защото тогава губя точки по други критерии и за това искам да подам документи възможно най-рано (преди да са ми изтекли сертификатите за езиците)!
aviatora написа:
В момента уча магистратура авиация след завършена бакалавърска такава пак авиация и видях, че попада в групата с търсените професии.
А бакалавърската не е ли сред търсените професии?
Разбира се, че е. Така, че спокойно си почвай процедурата, като посочиш наличната ти степен и диплома. Докато се придвижат нещата, ще вземеш другата и ще си допълниш информацията. Тук в Канада на всеки официален формуляр пише - ако се промени информацията, незабавно ни информирайте.
П.С. И се приготви за още (не много) учене ако искаш да си работиш по професията тук.
Успех.
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Точките се смятат към момента на подаване. Ако с бака имаш достатъчно точки, подавай. Ако ти трябва магистратура, за да събереш точките не подавай, защото няма как да ти дадат точки за нещо, което нямаш.
Много благодаря за отговорите, но май не съм била напълно ясна Моя грешка
Сега ще се поясня - бакалавърската ми степен е от преди повече от 5 години, а нямам и трудов стаж като авиоинженер, на съпруга ми също дипломата е от преди повече от 5 години и не се припокрива с професията му т.е. и той няма стаж по специалността му. Проблема е, че така не попадаме в ПЪРВА или ВТОРА ГРУПА, а в трета, където бройките са 0! Както и да е за това ме интересува мога ли да подам документи преди да съм си взела дипломата за МАГИСТЪР и какви документи ми трябват от университета за доказване до къде съм с образованието.
Моля, ако някой има такъв опит с подаване на такива документи, да пише
Много благодаря
НЕ.
Няма как да подадеш с нещо, което нямаш. Опитайте се да разберете имиграционните: те имат хиляди молби годишно от хора, които покриват изискванията. Защо да правят изключения ??? Правилата в тази страна са наравени за да се спазват, независимо дали на нас ни харесва или не. И правилата казват "диплома", а не удостоверение от Университет за бъдеща такава. А ако междувременно не завършиш. какво става с кандидатурата ти ?
Знам, че е трудно за разбиране, когато идваш от място, където царува идеята " а нещо не може ли да се направи", но някъде по света нещата функционират по различен начин.
Аз твърдо вярвам, че цялата имиграция и приравняване (за тези, за които е необходимо) е направено за да се отсеят искащите от незнаешите. Това последното е лично мнение след 8 години в Канада и още 6 преди това в България, когато от идеята за имиграция дойде реализацията - Кебек.
pumpy написа:НЕ.
Няма как да подадеш с нещо, което нямаш. Опитайте се да разберете имиграционните: те имат хиляди молби годишно от хора, които покриват изискванията. Защо да правят изключения ??? Правилата в тази страна са наравени за да се спазват, независимо дали на нас ни харесва или не. И правилата казват "диплома", а не удостоверение от Университет за бъдеща такава. А ако междувременно не завършиш. какво става с кандидатурата ти ?
Знам, че е трудно за разбиране, когато идваш от място, където царува идеята " а нещо не може ли да се направи", но някъде по света нещата функционират по различен начин.
Аз твърдо вярвам, че цялата имиграция и приравняване (за тези, за които е необходимо) е направено за да се отсеят искащите от незнаешите. Това последното е лично мнение след 8 години в Канада и още 6 преди това в България, когато от идеята за имиграция дойде реализацията - Кебек.