Именно, сега и в България всичко е боклук. За техниката нямам забележки, на ниво си е, просто се питам нужно ли ни е? И какво плащаме за този прогрес? И аз се увличам, взех си киндъла, а библиотеката ми е на две крачки, едно пц в едната стая, друго оттатък, е и! Информацията пътува хиляди пъти по-бързо, произвеждаме в пъти повече за единица време, а сме все толкова натоварени и заети.roumensp написа:Понякога и аз се питам тия хора в коя държава живеят. И дали са влизали някъде другаде освен в Уолмарт и Долар-стора.pumpy написа:E dobre de, изобщо ли няма качествени хранителни продукти в Канада ? Къде живеете вие ? За електроника и техника да не говорим....
Като говорим за салами - понякога се случва наште да пратят луканка по пощата, от най-скъпата дето я има в БГ ... Като отрежа 5-6 парчета от нея и ножът побелява - от сланината, с която е наблъскана.
За Т. Живков, Капитализмъ и тортата на баба ми
Re: За Т. Живков, Капитализмъ и тортата на баба ми
- roumensp
Само не ми казвай, че 3-та вида салам и 2-та вида бира дето ги имало навремето и се разваляли за 3 дена са по-качествени от стотиците видове които ги има тука в момента ... не мисля, че и ти го вярваш.
Според мен всичко това е носталгия, най-вече по отминалата младост.
Вярно е, че сме по-натоварени и заети от преди, но това също е вследствие на възрастта и повечето отговорности, които имаме. И на мен сега ми се струва, че живеех много по-леко и безгрижно, дори и с много по-малко пари, когато нямах деца и живеех под наем ... и сигурно е било така. Но нещата се променят с възрастта и не можем да върнем миналото.
А иначе и аз съм убеден, че купуваме доста повече неща отколкото са ни нужни ... и не мога и аз да си обясня защо го правим, сигурно вече е по навик.
Според мен всичко това е носталгия, най-вече по отминалата младост.
Вярно е, че сме по-натоварени и заети от преди, но това също е вследствие на възрастта и повечето отговорности, които имаме. И на мен сега ми се струва, че живеех много по-леко и безгрижно, дори и с много по-малко пари, когато нямах деца и живеех под наем ... и сигурно е било така. Но нещата се променят с възрастта и не можем да върнем миналото.
А иначе и аз съм убеден, че купуваме доста повече неща отколкото са ни нужни ... и не мога и аз да си обясня защо го правим, сигурно вече е по навик.
- optics
- Модератор
Ами това е - защо се увличаш ?Именно, сега и в България всичко е боклук. За техниката нямам забележки, на ниво си е, просто се питам нужно ли ни е? И какво плащаме за този прогрес? И аз се увличам, взех си киндъла, а библиотеката ми е на две крачки, едно пц в едната стая, друго оттатък, е и! Информацията пътува хиляди пъти по-бързо, произвеждаме в пъти повече за единица време, а сме все толкова натоварени и заети.
Ние не сме абонирани за телевизия въобще.
Телефона ми не е смарт,
нямам киндъл или какъвто и да е четец или таблет.
Дали техниката ни е нужна - аз тоя въпрос си го задавам преди да я купя, не след това.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- ablood
- Обратна връзка:
Погледнах в правилата на форума, но тъй като те са правила за потребителите, а не за администрацията, не можах да разбера по какви критерии се заключват теми, дори да са в момент на оживена дискусия.
Знам, че понякога дадена тема загубва добрия тон и е по-лесно да бъде заключена, отколкото разчиствана. Ккогато обаче неколцина потребители разискват тема, което очевидно им е интересна и вълнуваща е странно някой да я обяви за изчерпана и да я резне. Резултат - пръкват се тема #2, че понякога и с 1-2 дъщерни, като в този случай.
Тъй като не е описано никъде (поне аз не открих), бих помолил ако може да ни се обясни. Все пак ни касае и би било хубаво да знаем откъде ще ни дойде следващия път.
Благодаря.
Знам, че понякога дадена тема загубва добрия тон и е по-лесно да бъде заключена, отколкото разчиствана. Ккогато обаче неколцина потребители разискват тема, което очевидно им е интересна и вълнуваща е странно някой да я обяви за изчерпана и да я резне. Резултат - пръкват се тема #2, че понякога и с 1-2 дъщерни, като в този случай.
Тъй като не е описано никъде (поне аз не открих), бих помолил ако може да ни се обясни. Все пак ни касае и би било хубаво да знаем откъде ще ни дойде следващия път.
Благодаря.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
-
Aз отдавна си мисля,не може ли да се отвори един подфорум за партийната ядка,да се нарича ,,Под знамето червено!,,примерно,където форумните другари да си се поздравяват,плачат и радват на своите незабравими герои от детството!Др. Мухин като най-старши-модератор ,емблема на подфорума,склуптурната композиция на Мосфилм.
Ех Румба,човек ще каже че от "Лоблас" не излизаш деаа,ей големи канатци станахте брей да му се не види
Ама Странджа за такива като тебе да нямат право да четат -само за наши хора от червивите

Ама Странджа за такива като тебе да нямат право да четат -само за наши хора от червивите

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
На дядо ми навремето са му взели 200 декара земя, не са много, ама не са и малко. Като му ги върнаха, му дадоха и някакви бонове, заради животните и инвентара. Отиваме с него да видим какво му дават-а то, тухли, ама не какви да е тухли, ами стена, едната стена от Апк-то. Той им вика-Вие луди ли сте, ние сме го строили това, защо да го събаряме? Ама го съборихме в крайна сметка, и колците от едно лозе вадихме. Не става въпрос за комунисти, капиталисти, а за това че при едните се строеше, а при другите се руши, и то умишлено. А как се наричат имали значение?Странджата написа:Aз отдавна си мисля,не може ли да се отвори един подфорум за партийната ядка,да се нарича ,,Под знамето червено!,,примерно,където форумните другари да си се поздравяват,плачат и радват на своите незабравими герои от детството!Др. Мухин като най-старши-модератор ,емблема на подфорума,склуптурната композиция на Мосфилм.
Пладнешки разбойници 

Стефан Цанев
Стефан Цанев
-
[/quote]
Може,мир да е!Само че,товаришча има въпиюща нужда както от трибуна,така и от публика,иначе защо да блъска с обувка по банката,Русия са сила!

Може,мир да е!Само че,товаришча има въпиюща нужда както от трибуна,така и от публика,иначе защо да блъска с обувка по банката,Русия са сила!
Ладна, за тебя ест въйхода Странджая наша !

Стефан Цанев
Стефан Цанев
Стига го бъзика, не виждаш ли че ти се връзва!myhata II написа:Ладна, за тебя ест въйхода Странджая наша !![]()
-
Ти все много знаеш,олаби ,че хептен ще се депресираш!IFF написа:Стига го бъзика, не виждаш ли че ти се връзва!myhata II написа:Ладна, за тебя ест въйхода Странджая наша !![]()
Аз каквото и да обажда Странджата си го уважавам и тача,а той знае много добре че се бъзикам,ма нали затова е форум да се забавляваме ! 

Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Тъпо! Много тъпо! ...Забавление основаващо се на антагонизъм е тъпо за участниците, еле па да не говорим за публиката! 

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Я ама ти още ли си с листата,или викаш с тях и без тях се тая 

Стефан Цанев
Стефан Цанев