Тодор Живков последния голям български политик

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
Koko

Re: Тодор Живков последния голям български политик

Мнение от Koko »

vaniliq написа:
Koko написа:
Що се отнася до разхищението на природни ресурси - подобно на това което беше в СССР другаде по света няма и колкото и да не ти се иска да го повярваш именно при пазарната икономика ресурсите се използват много по-ефективно и е ако не си забелязал - именно в развитите страни през последните 2-3 деситилетия започнаха да се изполват много повече възобновяеми енергоизточници и да се пази и съхранява в много по-голяма степен околната среда
Опа тука май се пообърка. Я цъкни тук

Въпросната таблица може и да се преобразува, да не е в абсолютни единици за съответната държава, ами да е на глава на населението. Тогава картинката става още по ясна

А да ето го малко по надолу-емисии на глава от населението. И така имаме победител Saudi Arabia, следвана по петите от USA, Австралия и Канада.
Коригирй сега горния стейтмент кой разхищавал най-много, и можеш и да се позамислиш за евентуалната взаимовръзка висок стандарт-разхищение.
Прочети отново какво съм написал, дано при втори опит да стигнеш до смисъла.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

хаха, честно, не мога повече ....
но така е като спориш с олигофрени. И как се надъхват един друг само.
Бях приет в специална програма, наречена КООП. Виж в гугъл, защото всичката ти информация от там идва. Нищо от 1ва ръка.
В тази програма се редува фул тайм учене с фул тайм работа. Но не и едновременно. Следването ти се разтегля с 1 година повече, но за сметка на това имаш 3 стажа по 4 месеца всеки. И така следването ми се увеличи на около 4години и половина.
Изображение
Ето ти доказателство.
Само не разбрах с тази злоба, ровене и лъжливи нападки какво целиш? Доказваш бай Тошо колко е бил велик или доказваш ти колко си тъп и неграмотен?
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

За разведряване на темата и да вземем малко пауза ето ви един филм за Тодор Живков ,излъчен наскоро по Бтв
http://www.youtube.com/watch?v=65D66yj_ ... re=related"
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Трябва да се отбележи, че за наякои съфорумници разликата между консумация и разхищение зависи от гледната точка.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:За разведряване на темата и да вземем малко пауза ето ви един филм за Тодор Живков ,излъчен наскоро по Бтв
http://www.youtube.com/watch?v=65D66yj_ ... re=related"
Мухи, не се 'аби Бай Тошовото време нЕма да са върне! :P
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

vaniliq написа:
Koko написа:
Що се отнася до разхищението на природни ресурси - подобно на това което беше в СССР другаде по света няма и колкото и да не ти се иска да го повярваш именно при пазарната икономика ресурсите се използват много по-ефективно и е ако не си забелязал - именно в развитите страни през последните 2-3 деситилетия започнаха да се изполват много повече възобновяеми енергоизточници и да се пази и съхранява в много по-голяма степен околната среда

Въпросната таблица може и да се преобразува, да не е в абсолютни единици за съответната държава, ами да е на глава на населението. Тогава картинката става още по ясна

А да ето го малко по надолу-емисии на глава от населението. И така имаме победител Saudi Arabia, следвана по петите от USA, Австралия и Канада.
Коригирй сега горния стейтмент кой разхищавал най-много, и можеш и да се позамислиш за евентуалната взаимовръзка висок стандарт-разхищение.
Малко едностранчиво и непълно представяш нещата, според мен. Емисиите на парникови газове са свързани пряко с икономическата дейност (производство).
Нека погледнем тук: List of countries by GDP (PPP) per capita и тук List of countries by carbon dioxide emissions per capita.
Сега ако направим простото упражнение да разделим емисиите СО2 на количеството брутен продукт (и двете са на глава от населението) ще забележим, че САЩ и Канада излъчват около 0,4 кг СО2 за всеки произведен долар. Китай излъчва 0,66 кг СО2 за долар, а Русия (да се слави името ѝ) 0,72 кг СО2 на произведен долар.
Лесно може да се провери, че най-големите икономики в Западна Европа (там също цари див капитализъм) излъчват по-малко СО2 за произведен долар от САЩ и Канада.
С думи прости, току-виж си ме разбрал : САЩ и Канада замърсяват повече на глава от населението, просто защото произвеждат много повече на глава от населението, отколкото Русия и Китай.
Ако се разровиш малко повече, би могъл да забележиш, че, както каза Коко, тенденцията е развитите икономики (САЩ, Канада, ЕС и Япония) да замърсяват все по-малко. За разлика от Народна Република Китай и братска Русия.
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

emilcho написа:
vaniliq написа:
Koko написа:

Малко едностранчиво и непълно представяш нещата, според мен. Емисиите на парникови газове са свързани пряко с икономическата дейност (производство).
Нека погледнем тук: List of countries by GDP (PPP) per capita и тук List of countries by carbon dioxide emissions per capita.
Сега ако направим простото упражнение да разделим емисиите СО2 на количеството брутен продукт (и двете са на глава от населението) ще забележим, че САЩ и Канада излъчват около 0,4 кг СО2 за всеки произведен долар. Китай излъчва 0,66 кг СО2 за долар, а Русия (да се слави името ѝ) 0,72 кг СО2 на произведен долар.
Лесно може да се провери, че най-големите икономики в Западна Европа (там също цари див капитализъм) излъчват по-малко СО2 за произведен долар от САЩ и Канада.
С думи прости, току-виж си ме разбрал : САЩ и Канада замърсяват повече на глава от населението, просто защото произвеждат много повече на глава от населението, отколкото Русия и Китай.
Ако се разровиш малко повече, би могъл да забележиш, че, както каза Коко, тенденцията е развитите икономики (САЩ, Канада, ЕС и Япония) да замърсяват все по-малко. За разлика от Народна Република Китай и братска Русия.
Ми как няма да е,като в САЩ 70% от БВП е от УСЛУГИ ,а цялото им производство е вече в Китай :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

vaniliq написа: С удоволствие ще се върна към този въпрос, нека малко само страстите да се поуспокоят, пък и сега се наслаждавам на патовата ситуация на Танграта :):)
Майна, сметката ти е супер крива, защото Танграта не е учил в Онтарио. Не знам от къде ги измисли тези 7000 заем на година тогава ? Ето това отдолу е първоизточника:
Ще си платя и стипендията мух, ако не съм я платил вече. Вноските към студентския заем ми се теглят всеки месец автоматично от банката. Говорим за 15-20к стипендия и 13-14к заем общо за всичките години.
Заем от 13-14 може спокойно да е от 6 години учене. Моя заем в колежа в Кебек е бил по 2200 на година и всичко останало до 12000 е било стипендия. После когато отидох в щатите заема ми беше по 950 на месец и нямаше никаква стипендия. Така, че в крайна сметка от заема и стипендията не можеш да си правиш извода кой колко е учил и къде ;)
Хайде сега кажи ми от 28к заем и 18к стипендия колко семестъра съм учил 8)
А това, че някой е взимал в това няма нищо лошо. Стипендийте са точно за това - да инвестираш в себе си. Държавата си е направила сметката. Даже и един долар данък да не плащаш след като завършиш, то поне не смучеш по 500-600 кинта на месец социал - има делавера нали ?
Последно промяна от pumpy на Нед Юни 03, 2012 1:30 am, променено общо 1 път.
pumpy

Мнение от pumpy »

vaniliq написа: Коригирй сега горния стейтмент кой разхищавал най-много, и можеш и да се позамислиш за евентуалната взаимовръзка висок стандарт-разхищение.
Явно не можеш да направиш разлика между консумация и разхищение.....Коко имаше предвид второто просто защото от него ползата е нулева.....
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

От социала и от социализма по-патова ситуация няма, щото макар и да не си умрял, само местиш царя от едното поле в другото ... ;)
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола