Тодор Живков последния голям български политик

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Тодор Живков последния голям български политик

Мнение от Bistra »

apple написа:Зарежи човещината приятел! Тя не е модерна. Бъди щраус! Така се живее по-удобно.
Що бе? Човеци сме...Помагаме доколкот можем, ама не сме Армия на спасението все пак, па и държавата нал затуй го дава тоя цоциал...Аз понЕкога пиша и стихове, когат съм у романтичен период.... от работното мЕсто. ;)
Е, друг път, не...Недоспивам си един вид, ама да си ме видяла нЕкого да плюя (освен вашийот отбор, щото сте ми особено симпатични) :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

"Ще си платя и стипендията мух, ако не съм я платил вече. Вноските към студентския заем ми се теглят всеки месец автоматично от банката. Говорим за 15-20к стипендия и 13-14к заем общо за всичките години. А само за последната година данъците ми са колкото стипендията за цялото следване. А и повече от това.
Това да не ти е социализма, където цоцаш, а друг плаща." - из откровенията на Кан Тангра пред съфорумци/ 2 юни 2012 г.

Анализ: Преди да премина към заключенията, ще направя анализ на фактологическите дадености.
"15-20к стипендия плюс 13-14к заем общо за всичките години". Понеже към момента максималната стойност на дължимият от студентите зеам на година е малко над 7000 на година, очевидно става въпрос за 2 годишно обучение при което са взимани от ОСАП-а по около 18-20 хил. на година. Т.е. имаме 2-годишно колежанско обучение, лоу инкоме фамили и почти тавана на възможната сума. За незапознатите ще поясня че от въпросният 30-35 хиляден заем, Кан Тангра ще върне само частта 2 по 7000= 14000 на година. Останалите са му ПОДАРЕНИ от правителството на федерацията и на съответната провинция.

Интерпретация: Кан Тнагра е един най-обикновен бедняк, казано по нашему, на когото богата Канада е позволила да бърка здраво в образователната паница с меда. Той развива съответният психологически модел, а именно: "С-мата която ми даде тези възможностти е най-великата"- така е Кан Тангра, затова и всички сме тука. Проблема е че стъпваме върху труповете на останалия свят лишавайки го от естественото му развитие.

Заключение: Липсата на критичен и обективен анализ, поставя Кан Тангра в смешната ситуация да твърди "Това да не ти е социализма, където цоцаш, а друг плаща."- човека който е изцоцал поне 35 хилки, защото е беден и много-ама много му се учи.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
apple написа:Зарежи човещината приятел! Тя не е модерна. Бъди щраус! Така се живее по-удобно.
Що бе? Човеци сме...Помагаме доколкот можем, ама не сме Армия на спасението все пак, па и държавата нал затуй го дава тоя цоциал...Аз понЕкога пиша и стихове, когат съм у романтичен период.... от работното мЕсто. ;)
Е, друг път, не...Недоспивам си един вид, ама да си ме видяла нЕкого да плюя (освен вашийот отбор, щото сте ми особено симпатични) :D
Ти ще си от първите,когато товариш Франсоа ще конфискува сичко в името на Квебек ,тогаз други стихове ще запишеш ! :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

vaniliq написа:"Ще си платя и стипендията мух, ако не съм я платил вече. Вноските към студентския заем ми се теглят всеки месец автоматично от банката. Говорим за 15-20к стипендия и 13-14к заем общо за всичките години. А само за последната година данъците ми са колкото стипендията за цялото следване. А и повече от това.
Това да не ти е социализма, където цоцаш, а друг плаща." - из откровенията на Кан Тангра пред съфорумци/ 2 юни 2012 г.

Анализ: Преди да премина към заключенията, ще направя анализ на фактологическите дадености.
"15-20к стипендия плюс 13-14к заем общо за всичките години". Понеже към момента максималната стойност на дължимият от студентите зеам на година е малко над 7000 на година, очевидно става въпрос за 2 годишно обучение при което са взимани от ОСАП-а по около 18-20 хил. на година. Т.е. имаме 2-годишно колежанско обучение, лоу инкоме фамили и почти тавана на възможната сума. За незапознатите ще поясня че от въпросният 30-35 хиляден заем, Кан Тангра ще върне само частта 2 по 7000= 14000 на година. Останалите са му ПОДАРЕНИ от правителството на федерацията и на съответната провинция.

Интерпретация: Кан Тнагра е един най-обикновен бедняк, казано по нашему, на когото богата Канада е позволила да бърка здраво в образователната паница с меда. Той развива съответният психологически модел, а именно: "С-мата която ми даде тези възможностти е най-великата"- така е Кан Тангра, затова и всички сме тука. Проблема е че стъпваме върху труповете на останалия свят лишавайки го от естественото му развитие.

Заключение: Липсата на критичен и обективен анализ, поставя Кан Тангра в смешната ситуация да твърди "Това да не ти е социализма, където цоцаш, а друг плаща."- човека който е изцоцал поне 35 хилки, защото е беден и много-ама много му се учи.
Ми облажил се е от цоциалната система,само ще уточня на капиталиста Тангра че в САЩ още като се роди бебе,майка му и баща му отварят влог за учение в университет !!
А в България и Канада не е така ! ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

vaniliq написа:Анализ: Преди да премина към заключенията, ще направя анализ на фактологическите дадености.
"15-20к стипендия плюс 13-14к заем общо за всичките години". Понеже към момента максималната стойност на дължимият от студентите зеам на година е малко над 7000 на година, очевидно става въпрос за 2 годишно обучение при което са взимани от ОСАП-а по около 18-20 хил. на година. Т.е. имаме 2-годишно колежанско обучение, лоу инкоме фамили и почти тавана на възможната сума. За незапознатите ще поясня...
Преди да поясняваш на незапознатите, поясни на себе си, че Кан_тангра живее в Монреал (провинция Quebec), а ОСАП е абревиатура на Ontario Student Assistance Program ;)
Отделно, чакам отговор как така се случва че най-големите дейци срещу глобализацията и консумеризма се борят пишейки на съвременен лаптоп/компютър, който са си позволили именно поради експлоатацията на работници в третия свят. И съзнателно и целенасочено се обличат в дрехи ушити от същите експлоатирани и съзнателно ядат плодове брани от експлоатирани мексиканци в Калифорния?
Има наистина хора, които са против глобализацията и съвременната цивилизация. Примерно в Онтарио се казват амиши, карат каруци с коне, не ползват телевизия, интернет и електричество в къщите си (не защото са примитивни, а защото техните вярвания са, че тези неща отнемат от семейното време и вредят на нормалната човешка комуникация). Произвеждат сами наистина органик продукция. Тези хора са истински и аз ги уважавам. Тези, които се плюнчат от апартамента в големия град, учейки/работейки за да добият стандарт на живот позволяващ всички модерни удобства - за мен това са лицемерни позьори.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

vaniliq написа:"Ще си платя и стипендията мух, ако не съм я платил вече. Вноските към студентския заем ми се теглят всеки месец автоматично от банката. Говорим за 15-20к стипендия и 13-14к заем общо за всичките години. А само за последната година данъците ми са колкото стипендията за цялото следване. А и повече от това.

Около 120 кредита взети в Конкордия, инженерният и софтуерният факултет на който е най-добрия в цялата провинция, включително и от на мКгил.

Голям си разбирач с колежанското образование, но опитай пак. Може и да прибавим 1 година фул тайм труд, заплатен 30к, докато съм учил. Легално деклариран, с което ми намалиха стипендията пропроцинално 1 към 1.

А сега можеш да прибавиш 20к данъци всяка година, които аз ще плащам, и ще растат до 40к в близко бъдеще, и така умножено по още 30 години, за да има да се хрантутят социалистите, за радост на техните фенове.

Заключение:
ако си тъп, не можеш дори в паницата на умния да погледнеш, без да направиш криво сметките. То затова и хората много не гледат по чуждите паници. Гледането не е като виждането.

И разбира се всички в Канада са добре, защото цоцат директно ресурсите на България. Гениално прозрение. А в това време международни компании от цял свят предпочитат да си отварят тук офисите, а не в България, да плащат високи данъци и заплати. Вместо да ползват качествения, евтин труд там.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

myhata II написа:Ми облажил се е от цоциалната система,само ще уточня на капиталиста Тангра че в САЩ още като се роди бебе,майка му и баща му отварят влог за учение в университет !!! ;)
Това е същото както ние бяхме с колите през социализма и качеството е едно и също - както колите при нас така образованието при тях и събираш и плащаш цял живот за кьорфишек!
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

ivalin написа:Господин, MrGeek! Когато говорите за история трябва да се стараете да бъдете възможно най-обективен във фактите, а не в интерпретациите
"Не ме гледайте какво правя, а ме слушайте какво ви казвам!" ;)
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа: Ти ще си от първите,когато товариш Франсоа ще конфискува сичко в името на Квебек ,тогаз други стихове ще запишеш ! :lol:
Хахаха ще ти се! :P
Мечтай, мечтай...на мен нали си ми е гот. :makeup: :party: :dance: :d: :wave:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

budtel написа:
Koko написа:
budtel написа:Един въпрос към преуспелите капиталисти. Може ли да има безкраен икономически разтеж? Ако не, какво правиме?
Да, може - последните 200 години го доказват доста убедително.

На мен пък ми стана интересно - според тебе като изчезне капитализма, с какво ще го замениме?
Ами със строй, който може да съществува без да е необходим дивашки икономически растеж. Познай какъв строй ще е това. Ти какво предлагаш - още 200 години икономически растеж, ами какво ще стане със Земята. Помисли малко. Къде ще ходим - сигурно на Марс.
Ясно, предлагаш ни нова Утопия - идея която всъщност съществува от доста преди пазарната икономика, но интересно че никой така и не е успял да я реализира на практика, интересно защо ли?

А какво разбираш под дивашки икономически растеж - западните икономики при нормални обстоятелства нарастват с около 2-3 процента годишно, докато виж Китай успяха да прехвърлят 10-те процента за известно време но и при тях ръста намалява.
Що се отнася до разхищението на природни ресурси - подобно на това което беше в СССР другаде по света няма и колкото и да не ти се иска да го повярваш именно при пазарната икономика ресурсите се използват много по-ефективно и е ако не си забелязал - именно в развитите страни през последните 2-3 деситилетия започнаха да се изполват много повече възобновяеми енергоизточници и да се пази и съхранява в много по-голяма степен околната среда
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Kan_Tangra написа:...ако си тъп, не можеш дори в паницата на умния да погледнеш... И разбира се всички в Канада са добре, защото цоцат директно ресурсите на България. Гениално прозрение. А в това време международни компании от цял свят предпочитат да си отварят тук офисите, а не в България, да плащат високи данъци и заплати. Вместо да ползват качествения, евтин труд там.
Гениално заключение!!! Че си умен вече разбрахме... Само ни открехни кои са тези международни компании от цял свят дето предпочитат да си отворят офиси тук, че и да плащат високи данъци и заплати (тези явно не са с всичкия си)?! Фактите говорят съвсем друго, но ти нали си умен светни и нас невежите, аджи ба как другите не са го разбрали?! Ако имаш предвид, че до началото на 70-те год. Монреал е бил водещ индустриален център в Канада да. Англо-американският капитал и френскоезичната евтина работна ръка са способствали за бързото развитие на града. Дълги години огромна част от емигрантите от Европа са пристигали именно тук, в търсене на работа в многобройните фабрики и пристанището на Монреал, едно от най-големите в света. Но постепенно с понижаване на значението на англисйкия език и растящия френско-канадски национализъм, карат много американски и английски компании да изтеглят бизнеса си от града, което довежда до продължила над 20 години икономическа депресия. След 1995 г. положението започва постепенно да се стабилизира и подобрява и някои от световните компании се завръщат в Монреал. Днес градът е дом на компании като Роял Банк ъф Канада (най-голямата банка в страната), Еър Канада, Бомбардие, Алианс филмс. А в Монреал се намират и седалището на ИКАО и Световната антидопингова агенция (WADA), ако това има голямо значение за икономиката на града и провинцията.
Последно промяна от ivalin на Съб Юни 02, 2012 6:41 pm, променено общо 1 път.
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

Kan_Tangra написа:

Около 120 кредита взети в Конкордия, инженерният и софтуерният факултет на който е най-добрия в цялата провинция, включително и от на мКгил.
Голям си разбирач с колежанското образование, но опитай пак.
ОК. Учил си в университ- най-добрият в цялата провинция.
Може и да прибавим 1 година фул тайм труд, заплатен 30к, докато съм учил. Легално деклариран, с което ми намалиха стипендията пропроцинално 1 към 1.
1 година фул тайм труд заплатен 30к докато си учил?!? Ти емен емен ще се изкараш че само кат наближиш Конкордия и от там почват да те замерват с 120 кредита.
А сега можеш да прибавиш 20к данъци всяка година, които аз ще плащам, и ще растат до 40к в близко бъдеще, и така умножено по още 30 години, за да има да се хрантутят социалистите, за радост на техните фенове.
Туй за растенето до 40к, от Конкордия ли ти го казаха? Аз доколкото знам данък се плаща върху доход а не върху надежди за доход.

Заключение:
ако си тъп, не можеш дори в паницата на умния да погледнеш, без да направиш криво сметките. То затова и хората много не гледат по чуждите паници. Гледането не е като виждането.
Аз пак да ти напомня, докато бленуваш за 40 к данък, за ПОДАРЕНИТЕ ти за обучение пари, защото си бил БЕДЕН. Нещо не ти се коментира тази част.

И разбира се всички в Канада са добре, защото цоцат директно ресурсите на България. Гениално прозрение. А в това време международни компании от цял свят предпочитат да си отварят тук офисите, а не в България, да плащат високи данъци и заплати. Вместо да ползват качествения, евтин труд там.
Туй последното го смятай за информация бонус дето още не си я заслужил. Вместо това обясни на колегите, какво ти е твоето лично мнение по взетите от теб МИНИМУМ 20к грант за обучение. Няма да те питам за социала преди това и за евентуалното цоцане от страна на жена ти.
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

miteto написа:
Отделно, чакам отговор как така се случва че най-големите дейци срещу глобализацията и консумеризма се борят пишейки на съвременен лаптоп/компютър, който са си позволили именно поради експлоатацията на работници в третия свят. И съзнателно и целенасочено се обличат в дрехи ушити от същите експлоатирани и съзнателно ядат плодове брани от експлоатирани мексиканци в Калифорния?
Има наистина хора, които са против глобализацията и съвременната цивилизация. Примерно в Онтарио се казват амиши, карат каруци с коне, не ползват телевизия, интернет и електричество в къщите си (не защото са примитивни, а защото техните вярвания са, че тези неща отнемат от семейното време и вредят на нормалната човешка комуникация). Произвеждат сами наистина органик продукция. Тези хора са истински и аз ги уважавам. Тези, които се плюнчат от апартамента в големия град, учейки/работейки за да добият стандарт на живот позволяващ всички модерни удобства - за мен това са лицемерни позьори.
С удоволствие ще се върна към този въпрос, нека малко само страстите да се поуспокоят, пък и сега се наслаждавам на патовата ситуация на Танграта :):)
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

vaniliq, недей така с лошо... не рабивай така с лека ръка идиеалния образ на емигранта капеталист! :clap: :handshake: Милост! :lol:
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

Koko написа:
Що се отнася до разхищението на природни ресурси - подобно на това което беше в СССР другаде по света няма и колкото и да не ти се иска да го повярваш именно при пазарната икономика ресурсите се използват много по-ефективно и е ако не си забелязал - именно в развитите страни през последните 2-3 деситилетия започнаха да се изполват много повече възобновяеми енергоизточници и да се пази и съхранява в много по-голяма степен околната среда
Опа тука май се пообърка. Я цъкни тук

Въпросната таблица може и да се преобразува, да не е в абсолютни единици за съответната държава, ами да е на глава на населението. Тогава картинката става още по ясна

А да ето го малко по надолу-емисии на глава от населението. И така имаме победител Saudi Arabia, следвана по петите от USA, Австралия и Канада.
Коригирй сега горния стейтмент кой разхищавал най-много, и можеш и да се позамислиш за евентуалната взаимовръзка висок стандарт-разхищение.
Заключено