Искат да попълня една декларация,която се казва Questionnaire sur la résidence. Искат да им декларирам и после да им докажа с копия на документи,че реално съм пребивавал 3 г. от последните 4г. преди молбата ми в Канада.Договор за жилище,наеми,къде съм работил,съответните данъчни декларации,Т4,ако съм излизал от Канада,билетите за патуването,копие на целия ми български паспорт и понеже имам и изтекъл такъв и на изтеклият ми паспорт.Въобще все ли едно въобще не съм бил тук в Канада цели близо 5 г. Все ли едно ,че не съществувам за тях или не съм съществувал. Хубаво това е процедура по получаване на гражданство,но се питам тези хора нямат ли интернет,система за взаимна проверка и по моя NAS да си направят проверката? Ега ти държавата,в Канада живеем още в панти века....

Задават всякакви въпроси. Странното е,че на някои от тях вече бях отговорил в първата молба.Няма как ще трябва да им изпратя тези документи,само дето ми е странно и даже съм обидно разочарован от поредната административна мудност на канадците. Знам,че става въпрос за все пак сериозна процедура за получаване на гражданство,но все пак е несериозно да ми губят една година време и изведнъж да ми искат още докуемнти,което реално може да ми забави процедурата. Не стига,че ми взеха едни 200 долара такса,сега искат още документи,още харч за фотокопията,още разходи,а те не си вършат работата.Пту аман!

Някой имал ли е подобен казус с имиграционните за гражданството?