За Съжаление не съм сигурен с датите , но като цяло по месеци нещата бяха такаorlioe написа:Честито на Valeto!
При нас нещата се развиват така:
На 7.11.11 пратихме документите по NOC 7216.
На 28.01.11 пристигна пликчето с документите по пощата, с обяснение, че не сме изпратили документа за Travels. Обяснението беше с дата 9.01.12.
Всъщност и да беше пълен списъка, нямаше да могат да изтеглят таксата, защото както бях писал по горе я изпратих в Букурещ, не без помощта на Юнион банк. За таксата постъпихме точно както Lira казва и ни я преведоха след 15-тина дни. Но да се върна на документите.
На 15.02.12 вече попълнения набор документи пристигна в Канада. Този път плащането го писахме с кредитна карта. Добре стана, че стажа ми след Нова година прехвърли 3 години, та обнових и документите свързани с него.
На 24.02.12 изтеглиха 1100 долара от картата.
На 08.03.12 пристигна и-мейл, с номер за достъп в сайта, за проверка на Application status. Също и становище: "...your application has received a positive final determination of eligibility for processing on the basis of work experiencе..."
В сайта след влизане с номера излиза: In Process - We received your application for permanent residence on February 15, 2012.
До днес няма раздвижване. Предполагам, че документите са изпратени в Букурещ за разглеждане.
Ако може Valeto да обобщи, как са се развили нещата по дати до поканата за визи.
Юли 2011 - изпратихме документите
Август 2012 ни изтеглиха парите
30. Септември - пратиха ни писмо че минаваме "първа цедка" и ни дадоха номерче

Октомври видяхме в CIC, че документите ни са получени в Румъния
В края на ноември получихме медицинските формуляри
в началото на Декември направихме прегледите
В първата седмица на Януари 2012 повторихме прегледи на водещия кандидат- доколкото разбрах доста от БГ кандидатите ги викат за допълнително кръвоточене

През Февруари видяхме, че медицинките са ни получени.
През март търпеливо чакахме да се обадят- ама те не го направиха и това беше първият месец, в който нищо не се случи в нашата процедура
На 10 Април 2012- получихме и-мейл , че ни искат паспортите , за визи
Съжалявам, че не посочвам точни дати, но не съм си водил дневниче.Все пак всички срокове са условни и зависят от конкретната кандидатура. Освен това ние подадохме документи в най- натовареното време- с голямата вълна кандидати в началото на Юли 2011
Само като съвет- ако много се забавят на даден етап , пишете им и-меил през системата на посолството. И не забравяйте да бъдете МНОООООГО любезни, че да не получите обратен ефект. Желая успех на всички.