hopeless написа:Второто условие е да изкараш всички нива при тях (демек да си платиш всичко на тях

) и тогава чак имали право да ти дадат въпросния документ , с който евентуално да ти осребрят парите на канадска територия.И аз четох доста по тази тема , но не видях някой ,който да е казал че са му върнали парите.

Няма второ условие и не е задължително да изкараш всички нива. Единственото условие е да си усъвършенствал(а) френския си след интервюто там. Идеята е, че за канадските власти е по-евтино да ти платят курса в Алианса в БГ, отколкото да дойдеш тук и да ти плащат да учиш френски от една страна, а от друга - да плащат на преподавател да се занимава с теб.
А от Алианса трябва да ти издадат въпросния документ при поискване от твоя страна. В него се съдържа информация от кога до кога си учил(а), колко броя часове си взел(а), какви нива си покрил и каква сума си платил(а). Имайте в предвид, че има специална бланка.
Не знам кой от какво си е патил, но обикновено всеки си пати от акъла, а понякога и от некомпетентни служители. Но в крайна сметка Алианса не са канадска имиграционна институция - всеки, който се интересува, може да прочете официалните страници на канадските власти, да си смъкне формуляра и да го занесе в Алианса да ми го попълнят и заверят.
По отношение на това, че не си прочел(а) на някой да са му върнали парите, ще ти кажа, че повечето кандидат имигранти след успешно взето интервю, се отпускат и спират да учат (след като са го карали на задна гума през предходната една година). Аз също се чудех защо е така, но и при мен така се получи - бях преуморена и изкарах само 1 курс по разговорен френски след интервюто. Отделно има и един друг фактор - преди интервюто се дават много пари за подготовка по френски, а след интервюто трябва да се платят още 3 такси, които за 4-членно семейство например не са никак малко. Така че след като човек се е оръсил преди получаването на сертификата, и трябва да се оръси и след това доста за таксите + самолетни билети (които не са никак евтини) и пари за тук (които е желателно да бъдат колкото се може повече, особено ако човек е решил да вземе местен кетап), на никой не му се правят още разходи за френски и остава само самоподготовката. А условието беше, че трябва да си го учил след сертификата. Така че, според мен това са причините.