Защо ми е чужбината?
Re: Защо ми е чужбината?
Както казах процеса е бавен. Аз като си бях последния път в България (2011) в 80% от магазините служителите поздравяваха и бяха любезни. Моите съседи също ме поздравяваха и ме питаха как съм. Дори си говорих съвсем приятелски с хората от автобусите. Нещата се променят, манталитета също. Но докато има ниски доходи нещата ще са трудни. Но въпреки това хората осъзнават какво става и гражданското общество в България става все по-развито. Нека помагаме на този процес, а не да му пречим.
Има, но на по-високо ниво. Обикновения човек не може да подкупва. Това е разликата с България. Затова има ред обществото.IFF написа:Ша ма умориш от смях, че Канада си е отд-а-а-а-вна затънала в корупция и безаконие.budtel написа:
Точно това казвам и аз. Ако в Канада стане нещо и доходите паднат и настане криза, веднага ще се появи корупция и беззаконие. Т.е. бългаският народ няма никава вина за състоянието на държавата.
Капитализм, какво да направиш, ако имаш пари-немаш проблеми. Кеф ти рандеву за лекар, кеф ти да "строиш" с държавни пари, кеф ти да убиеш някого, всичко може. То и в България е така всъщност. Ама дето вика Странджата, тука дават някой лев в повече, и аз не знам защо. Те намалиха значително заплатите в Канада, така че скоро може и да не се чудим защоbudtel написа:Има, но на по-високо ниво. Обикновения човек не може да подкупва. Това е разликата с България. Затова има ред обществото.IFF написа:Ша ма умориш от смях, че Канада си е отд-а-а-а-вна затънала в корупция и безаконие.budtel написа:
Точно това казвам и аз. Ако в Канада стане нещо и доходите паднат и настане криза, веднага ще се появи корупция и беззаконие. Т.е. бългаският народ няма никава вина за състоянието на държавата.

И тука в Канада вижте какьв проблем : вече три пьти се опитвам да си пусна мнението на сайта на CBC Радио Канада и три пьти не го пускат и има следното сьобщение : Вашето мнение не отговаря на нашите етични правила :
Та мнението ми е следното изказано два пьти на френски и един пьт на аглииски, превеждам :
Вьпреки че 70% от населението в Кебек е за законьт прикаран от правителството за да осигури достапьт до учебните заведения и да сложи правила относно манифестациите, Радио Канада и журналистите й в голяма част от репортажите им показват само мнението на хора които за против този закон. Би трябвало да дадете достатьчна трибуна и на хората които подкрепят този закон и им е писнало от вандалите които трошат всяка вечер в Монтреал и не спазват сьдебните решения в полза за студентите които искат да учат.
Даже и да не сьм прав в мнението ми, тези от Радио Канада не понасят критики и явно имат проблем сьс свободата на словото.
Та мнението ми е следното изказано два пьти на френски и един пьт на аглииски, превеждам :
Вьпреки че 70% от населението в Кебек е за законьт прикаран от правителството за да осигури достапьт до учебните заведения и да сложи правила относно манифестациите, Радио Канада и журналистите й в голяма част от репортажите им показват само мнението на хора които за против този закон. Би трябвало да дадете достатьчна трибуна и на хората които подкрепят този закон и им е писнало от вандалите които трошат всяка вечер в Монтреал и не спазват сьдебните решения в полза за студентите които искат да учат.
Даже и да не сьм прав в мнението ми, тези от Радио Канада не понасят критики и явно имат проблем сьс свободата на словото.
Това за какво ти говори ?Omega3 написа:И тука в Канада вижте какьв проблем : вече три пьти се опитвам да си пусна мнението на сайта на CBC Радио Канада и три пьти не го пускат и има следното сьобщение : Вашето мнение не отговаря на нашите етични правила :

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Нищо хубаво Муха. На времето си спомням мението на един журналист от Алберта, който казваше, че Радио Канада се било напьлнило сьс социалисти и даже й комунисти (това не е мое мнение все пак).
По сайтовете на LCN или TVA, конкурентите на Радио Канада, е пьлно с мнения на хора които критикуват LCN и TVA без да си мерят думите. Явно нямат проблем с мнения които ги критикуват.
По сайтовете на LCN или TVA, конкурентите на Радио Канада, е пьлно с мнения на хора които критикуват LCN и TVA без да си мерят думите. Явно нямат проблем с мнения които ги критикуват.
Упс, малко уроци по история. Колко години имаме Българска държава и колко години общо сме били под робство? Ако не бяха Руснаците, сега още щяхме да сме част от Турската империя. Що се отнася до честните българи, то те са като ангелите Господни. Всеки ги е чувал, всички ги знаят, ама никой не ги е виждал ...budtel написа:Затова обичам народа си, заради честните, интелигентните, будните и отговорни българи. И те въобще не са малко. И все повече ще се увеличават, защото народът се променя. Така както се опълчи срещу пет вековния поробител, така ще се опълчи и сега срещу врага който иска да го унищожи. Въобще не можеш и да си представиш колко честни българи има и се борят, само че медиите крият делата им.
На нас все други са ни виновни - византийци, варвари, турци, руснаци, американци, комунисти, все други. Ако трябва да обобщим, виновно е международното положениеbudtel написа:
Що се касае до България, на всички ни е известно, че тя фалира и бе принудена да взима заем от Световната Банка (сега България плаща огромен заем и лихви). Отделно цялата и индустрия и селско стопанство бяха разрушени. Не може сега да се очаква добър стандарт. А като няма пари и идват и много други проблеми - на първо място корупция, като следствие неспазване на закона, престъпност, агресия, нисък морал и т.н. Ами България бе победена и окупирана. Това стана през 1989г. нека си го кажем както е. А за това народа няма никаква вина. Грешите, че обвинявате народа - правите груба грешка. Посто България стана жертва на войната между империйте. Трябва да го осъзнаете най-накрая. Все едно да кажете, че бългаският народ беше виновен, че на власт дойдоха комунистите.

не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
На това му се вика " империята на злото"YOUPPI написа:.... Ако трябва да обобщим, виновно е международното положение

- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Майтапа настрани но булшинството от хората в БГ искрено вярват че външни сили са виновни за вътрешното положение в страната, и това се явява един доста силен аргумент за "безсилие" и невъзможност да се променят нещата..YOUPPI написа: На нас все други са ни виновни - византийци, варвари, турци, руснаци, американци, комунисти, все други. Ако трябва да обобщим, виновно е международното положение
Държа да уточня. Не не се подигравам или критикувам защото няма начин със сигурност да знам дали това което вярват е истина или не, но от преки наблюдения когато си говоря с някой винаги се споменава нещо от рода на: "А бе нищо не зависи от нас. С нащата съдба се разпореждат великите сили"
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Е па тандема Бабуин-Цвък са си велика сила, с/у която на този етап никоя друга не би устояла. Така се разполагат с бащинията си, както и Тощо не се е разполагал.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Абсолютно и само българите сме си виновни за сегашното положение на държавата ни. Едни хора взеха бая пари под масата за да се фалира цялата промишленост на страната, а повечето от народа не им пукаше какво става. В момента е тотален безпорядък и нищо не се прави за да се вдигне държавата.
Понеже все някой друг ни е виновен ще дам пример с Естония и Полша. И двете държави се измъкнаха от кризата и се развиват добре. Едната с огромно производство другата с иновативни технологии.
Да не говорим за Турция която произвежда какво ли не, само че там някакси по-голямата част от населението мизерства.
Понеже все някой друг ни е виновен ще дам пример с Естония и Полша. И двете държави се измъкнаха от кризата и се развиват добре. Едната с огромно производство другата с иновативни технологии.
Да не говорим за Турция която произвежда какво ли не, само че там някакси по-голямата част от населението мизерства.
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Не зная дали точно тук е мястото, но друго което ми прави впечатление че в БГ всичко се концентрира в София и проблема с пренаселването, задръстванията и всички последици от неконтролирам растеж на едно населено място са налице.
Няма никаква координирана държавна политика как да се балансира развитието на промишленоста и производството в БГ.. Например тук в Коста Рика има така наречените "Безмитни Зони" в които чуждестранни компании от различни индустрии отварят клонове и се ползват с данъчни и други привилегии..
Как може градове като Плевен, Стара Загора, Видин Русе и други да западат при положение че има място накъде да растат и да абсорбират растеж и като инвестиции и като инфраструктура и като население.. Варна и Бургас са, и винаги са били "друга България" предимно заради морето и винаги се държат на повърхноста независимо от моментанта ситуация.
Не може да стовариш всичко върху София която е заобградена от планини и се цепи по шевовете и след това да опяваш че качеството на живота се било влошило заради пренаселване..
Няма никаква координирана държавна политика как да се балансира развитието на промишленоста и производството в БГ.. Например тук в Коста Рика има така наречените "Безмитни Зони" в които чуждестранни компании от различни индустрии отварят клонове и се ползват с данъчни и други привилегии..
Как може градове като Плевен, Стара Загора, Видин Русе и други да западат при положение че има място накъде да растат и да абсорбират растеж и като инвестиции и като инфраструктура и като население.. Варна и Бургас са, и винаги са били "друга България" предимно заради морето и винаги се държат на повърхноста независимо от моментанта ситуация.
Не може да стовариш всичко върху София която е заобградена от планини и се цепи по шевовете и след това да опяваш че качеството на живота се било влошило заради пренаселване..
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS

И в България има безмитни зони на различни места, например в Пловдив. Те се използват най-вече складове, където идват камионите и разтоварват уиски, декларирано като паста за зъби, откъдето същото това уиски излиза, обмитено като прясно мляко.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- ivandaman
LOLspeedy написа:И в България има безмитни зони на различни места, например в Пловдив. Те се използват най-вече складове, където идват камионите и разтоварват уиски, декларирано като паста за зъби, откъдето същото това уиски излиза, обмитено като прясно мляко.

& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS

Аз отново казвам, че българският народ няма вина. Някои казват, че не реагирал достатъчно добре като грабели държавата. Ами видяхме какво стана в Гърция. Стачкуваха и започна да става по-зле. Империалистите като са решили нещо да стане то става и със стачки и без стачки все си е тая. За Естония и Полша е нормално да са по-добре от България. Те са си страни от Запада - католически държави. България, макар и в ЕС си е страна от Изтока и е третирана като такава, както и останалите правослвни държави.
Бих искал да ви дам един пример как един от големите империалисти се отнася към нашата държава. Хамериканците твърдят, че се отнасяме зле към ромите. От къде са го измислили това не ми е ясно, но определено е нагла лъжа, защото ромите получават социални помощи на гърба на обеднелия бългаски народ. Какво повече може да се направи за тези роми може ли някой да ми каже. В този случай става въпрос за една модерна война, която се води с българският народ. И целта е ясна - отслабване и дестабилизиране на държавата, заличаване на българския етнос, унищожаване на българското-сторическо и културно наследство.
В кайна сметка, човек като прочете тази статия ще каже веднага - ето българите са виновни. Но така ли е наистина?
Приятно четене!
http://dnes.dir.bg/news.php?id=11218532&nt=9"
Бих искал да ви дам един пример как един от големите империалисти се отнася към нашата държава. Хамериканците твърдят, че се отнасяме зле към ромите. От къде са го измислили това не ми е ясно, но определено е нагла лъжа, защото ромите получават социални помощи на гърба на обеднелия бългаски народ. Какво повече може да се направи за тези роми може ли някой да ми каже. В този случай става въпрос за една модерна война, която се води с българският народ. И целта е ясна - отслабване и дестабилизиране на държавата, заличаване на българския етнос, унищожаване на българското-сторическо и културно наследство.
В кайна сметка, човек като прочете тази статия ще каже веднага - ето българите са виновни. Но така ли е наистина?
Приятно четене!
http://dnes.dir.bg/news.php?id=11218532&nt=9"