Kan_Tangra написа:Aз лично познавам доста международни студенти със студентска виза.
Нито един от тях няма и не е могъл да изкара уърк пермит.
А вие искате допълнителен човек да идва в Канада, и да си изкара такова нещо.
Шансовете са 1 на 1000.
Наистина е в сферата на фантастиката.
Като готвите да плащате пари за документите и за таксите, да имате предвид.
Студентската виза е все едно да вземете копче. А сега искате да се прикачи към него и зимно палто. Ами трудна работа ще е.
Прочети цитата по-долу, защото и на мен ми се струва че не си разбрал добре какъв е казуса и за каква работна виза става дума
Eligibility
Your spouse or common-law partner may apply for a work permit if:
•you are a full-time student at: ◦a public post-secondary institution, such as a college or university or collège d’enseignement général et professionnel (CEGEP) in Quebec
◦a private post-secondary institution that operates under the same rules and regulations as a public institution, and receives at least 50 percent of its financing for its overall operations from government grants (currently, only private college-level educational institutions in Quebec qualify) or
◦a Canadian private institution authorized by provincial statute to confer degrees
•you have a valid study permit or
•you have a valid work permit.
Validity
Work permits for your spouse or common-law partner are valid for the same period of time as your study or work permit.
Note: Accompanying spouses or common-law partners of foreign students are eligible for an open work permit, which means they do not need a job offer or a labour market opinion from Service Canada.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
becks пусна връзката още предната страница, където пишеше тези неща, които Коко е пейстнал горе. Знам, че авторката на темата вече ги беше прочела и преди това.
Моля тези, които явно не знаят нищо по въпроса да си траят.
Абе аз ги прочетох тия неща от линка предварително.
Но и студентите, които са ВЕЧЕ В КАНАДА със студентска виза ИМАТ ПРАВО ДА ПОДАДАТ ДОКУМЕНТИ.
(точно както и съпрурзите от цитираното от Коко)
Ама кандидатстването за уърк пермит, не е като даването.
Както вече казах, от 10 кандидатствали има няма 1 получил това, за което е кандидатствал.
Никъде не съм казвал, че няма право да подава документи. Точно обратното.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола