Разтягане .....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
konstanta

Разтягане .....

Мнение от konstanta »

Здравейте ,
купих си обувки , но се оказва , че малко са ми тясни. Не изкам да ги връщам , защото са много качествени , кожени ,италиански ..., а и други няма . Чувала съм , че има места ( май някъде в чайна таун) , където РАЗТЯГАТ обувките при такива случаи. Ако знае някой нещо къде извършват тази "манипулация" :)))) , моля споделете .... Благодаря Ви
anitsa

Re: Разтягане .....

Мнение от anitsa »

ако ти се занимава има един лесен начин да разшириш малко обувките. вземаш здрав дебел найлонов плик и го напъхваш в обувката, пълниш го с вода докато добре изпълни обувката и го затваряш отгоре. пъхаш обувката във фризера за една вечер и на другия ден леда е разширил малко обувката. сложи и самата обувка в найлон.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

anitsa написа:ако ти се занимава има един лесен начин да разшириш малко обувките. вземаш здрав дебел найлонов плик и го напъхваш в обувката, пълниш го с вода докато добре изпълни обувката и го затваряш отгоре. пъхаш обувката във фризера за една вечер и на другия ден леда е разширил малко обувката. сложи и самата обувка в найлон.
Ех, ако се бях сетил по-рано! Половин месец ме стягаха гаднике Киин-ки!
apple

Мнение от apple »

Номера с фризера понякога уврежда обувките. Не всички материали издържат на толкова ниски температури. Особено лепилата после дават фира. Но всеки си знае дали си струва да поеме този риск. Това обаче работи безотказно http://www.zakrakata.com/-scholl/shop.p ... l/204.html" Прекалено даже понякога. В БГ в повечето магазини вече предлагат безплатно при покупката разширяване с този спрей или подобен от друга марка. Също на места го предлагат и да си го купиш ако искаш. При един такъв случай обаче ми ги разтегнаха прекалено много и после не ставаха вече за носене. Та спрея е доста силен и трябва да се внимава при дърпането, защото след напръскване се разпъва с ръце на местата, които искаш да разпънеш или се обува с чорап, но за кратко. Не знам къде тук има подобни ама сигурно все има някъде де...
Последно промяна от apple на Чет Май 17, 2012 4:15 pm, променено общо 1 път.
vio

Мнение от vio »

Едно време за сватби и абитюриентски балове разтягахме новите обувки с гореща мокра кърпа. Имаше добър ефект - обуваш обувките и както са ти на краката ги увиваш с хавлиена кърпа натопена в гореща вода. като изстине пак я мокриш. Щом са от естествена кожа няма да се повредят. Номера работи безотказно, но зависи колко са ти тесни и дали се налага прекалено много да се разтегнат. Внимавай както споменаха по-горе да не прекалиш с разтягането! ;)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Разтвор от равни части вода и алкохол (тоя медицинския) също върши работа, обаче аз съм разтягала едни обувки прекалено така.. Иначе търси cobbler , те вършат тази услуга.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
apple

Мнение от apple »

Eто това май е подобен тип спрей и не е скъп: " А има и разни други джаджи за разпъване отделно ако на някой често му стискат новите обувки.
konstanta

Мнение от konstanta »

Благодаря ИРА , че ме насочи към COBBLER . но в сайта им не виждам да имат сервис в Монреал.
Аватар
alfaM

Мнение от alfaM »

И аз като Ира съм разтягал обувки с алкохол. Само че моето беше с ракия. :D
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

COBBLER си значи обущар. Виж тук има адреси.

http://www.bing.com/local/default.aspx? ... &FORM=LARE"
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
niki477

Мнение от niki477 »

И аз съм със същия проблем. Обувките са супер, отговарят на моя номер, който носа по принцип, но тъй като ги поръчах по интернет се оказаха малко теснички и неудобни. Приятели ми дадоха изпитан съвет: намачкана бяла хартия( защото вестниците могат да изцапат кожата), която е напоена с алкохол. Натъпкваш хартията в обувките и оставяш така, докато изсъхне. Не мога да говоря от личен опит, защото още не съм го направила.
teta beta

Мнение от teta beta »

На плацата на ул. Saint-Hubert има един магазин, аз съм си ги разтягала там, но нез нам дали важи за обувки, които не купени от магазина.

Aux Chaussures Eurêka!
6629, rue St-Hubert
514 271-3888

eureka@auxchaussureseureka.com
http://www.auxchaussureseureka.com"

http://maplaza.ca/index.php?id=70&categ ... =23&page=1"
Публикувай отговор